Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 4-5 hetes terhesen újszülött...

4-5 hetes terhesen újszülött kismacskák voltak nálunk. Szerintetek mekkora az esély, hogy toxoplazmát kaptam tőlük?

Figyelt kérdés

Padlásra születtek, párszor cseréltem alattuk törölközőt, de nem maradtak életben.... Az utolsó cicát még kézben is tartottam az utolsó időkben, akkor volt ő 4 hetes. Én pedig akkor közeledtem az ötödik hetes terhességemhez.

Minden alkalom után szappannal kezet mostam, ez elég volt vajon? Nemrég volt egy ilyen cicás kérdés és eszembe jutott, hogy velem mi volt és kicsit rápörögtem... :(

2020. aug. 7. 17:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Keddre van időpontom, annál korábban nem tudok menni. Beszélek vele erről..

Ezek szerint a szappan se volt végleges megoldás..?

2020. aug. 7. 17:25
 12/17 anonim ***** válasza:
11%

11 Nem, de te legalább tudod mitől lehet.

Nálunk meg felmerült a szándékosság-hiszen semmi ilyennel nem kerültem kapcsolatba amivel elkaphattam volna. Semmivel. Tehát 99% hogy szándékosan fertőződtem meg.

Nem hiszek a véletlenekben és azt is tudom kin keresztül.

2020. aug. 7. 17:30
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Az újszülött kismacska még nem tud átesni ezen, mert neki is el kell kapnia valahonnan. Egyébként nagyobb eséllyel kapod el zöldségektől, mint macskától. A vértesztet én is megcsináltattam, pár ezer ft magánban, akkor 36 éves voltam, 14 éves koromtól vannak macskáim, akik régen sokat szültek is, terhesen is az egyik kinti macskámmal aludtam, és nem estem még át a fertőzésen.
2020. aug. 7. 17:45
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Hasznos dolgokat írtatok.

Az bosszant, hogy arra nem találok választ sehol, hogy ha egy teljesen új környezetben, költözés után, egy teljesen új macska kerül a személyes terembe, akkor az hogyan hat a terhességre. Mert minden kereső szó csak az alap leírást adja ki, hogy a tartott cica nem okoz gondot, mert valószínű már átesett rajta és élete során csak 2 hétig fertőz ha fertőz. De itt ugye más a helyzet. Itt nem ismerem a macska előéletét. Az a szerencse, hogy üríteni nem a kertben szokott, mert kutya van. Bár a kutya eleinte megette a “termékét”, amikor a házhoz került (a kutya).... De akkor még nem voltam terhes.

2020. aug. 7. 17:53
 15/17 anonim ***** válasza:
A youtube-on van erről egy szuper videó, keress rá toxoplazmózis-csak egyszerűen, ez a címe, érdemes megnézni.
2020. aug. 7. 18:24
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

12

Egy db mosatlan gyumolcstől vagy zoldsegtol is el lehet kapni(elég ha trehanyul mosoda meg),sőt zömében inkább ettől mint macskátol, csodálom hogy ezt orvos nem mondta hanem szandekossagban gondolkodtatok.Vannak magánlaborok kérdező ott ugyan fizetni kell de 1-2 nap alatt megmondják hogy atestél e fertőzésen,ha igen kb mennyi ideje.

2020. aug. 7. 21:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Szia. Nem tudom nalatok hogy van, de nekem mindjart az elejen a kiskonyv kiadasa utan a sima verkep melle levettek a vert toxopl.ra, rubeollara es HIV re is.. Nalam kiderult, hogy anno regen atestem mar rajta, azt hiszem 8,9 volt az erteke, immunisak vagyunk ra halisten. A szomszedasszonyom sajnos elkapta frissen az elso trimeszterben, neki majdnem ezer volt ez az ertek. A dokik abortuszt javasoltak neki, de mivel vallasos nagyon, o tovabb ment es és egy masik doki kezelte, kapott speci antibiotikumokat, sok vizsgalat stb, de elmondtak, hogy lehet beteg baba lesz igy is. A kislany figyelemzavaros volt, problemas, de szervi baja nincs, mar kisiskolas azota. Valszeg a termeszete nem a virus miatt volt problemas... Nem tudom most hany hetes vagy, de ha nalatok nincs protokollba a teszt en elmennek maganba, nem jatek valoban es megnyugodnal te is, valszeg nem kaptad el egyebkent.
2020. aug. 7. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!