Terhes vagyok egy babánk lesz viszont nekünk 2 lány név van ami közül nem tudunk választani. Kapja meg a baba mind a kettő nevet vagy válasszunk és a másikat hagyjuk meg majd ha lesz kis tesó?
Ha mindkettő keresztnevet adjuk a babának benne van a pakliban hogy a következő kislányunknak nem találunk szép nevet.így meg esélyes hogy csak az egyik nevét használnánk a másik meg "elveszik"
A másik oldalról meg benne van hogy nem is lesz több kislányunk akkor meg sajnálni fogjuk hogy nem adtunk két keresztnevet neki.
Hát igen nehéz kérdés ez. Vegyétek figyelembe, hogy a kettő név mennyire passzol össze. Hátha az segít a döntésben. Illetve, annyi de annyi új név jön ki évente,hogy szerintem fogtok találni a kis tesónak a jövőben, bármi is lesz. :)
Vannak ismerőseim,akik ugyan ez miatt adtak két nevet a kislánynak és az anyuka hol Sárinak,hol Lilinek hívja, az apuka csak Lilinek, de a családban is elég vegyesen szólítják és a kislány mindkét nevére hallgat és használja is.
Az első terhességemnél felírt nevek 90%-át a masodik terhességnél kihúztuk.
Ha ebből indulok ki, akkor én mindkettőt adnám.
A második terhességemnél biztos voltam abban, hogy mi lesz a neve. Utolsó hónapban úgy éreztem nem illik hozzá és teljesen más lett a neve.
Először is köszönöm a gyors választ :)
Imádjuk a két nevet együtt, sokkal jobb együtt mint külön , ha csak az egyiket adnánk az túl rövid lenne. Csak elég válogatósak vagyunk (nekem csak ez a két név tetszik semmi más :D )
Arra gondoltam én is hogy beszélek a családdal hogy ne ugyan azon a néven hívja mindenki, szokja meg a picur hogy neki két nevecskéje van csak félek hogy ez összezavaró lesz számára :D
Második válaszoló, neked is köszönöm a gyors választ.
Egyre jobban hajlok az felé hogy kapja a pici mind a két nevet, hisz mire jönne a tesó úgyis rengeteget változna az ízlésünk :)
Na hát most már tényleg nem tudom mi legyen :D
Elég megosztóak a vélemények.Próbálok a jelenben élni hogy na legyen a pici lány két nevű , de mégis gondolok a jövőre , ha kis tesó is csajszi lesz akkor mihez kezdünk :D
Mellette:
Illik egymáshoz a két név
Lányotok már biztosan van
Nagyon sajnálnátok, ha nem tudnátok "felhasználni" a nevet
Később választhat a kislány, hogy hogyan szólítsák
Tuti nem lövi el valaki más a környezetedben a nevet, aztán te már lehet kiszeretnél a névből
Ellene:
Nehezen találnátok másik nevet jelenleg (de két év múlva lehet megtetszik ugyanúgy valami)
7-es válaszoló, erre már én is gondoltam :D
8-as és 9-es imádat nektek :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!