Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 4-5 hetes terhesen újszülött...

4-5 hetes terhesen újszülött kismacskák voltak nálunk. Szerintetek mekkora az esély, hogy toxoplazmát kaptam tőlük?

Figyelt kérdés

Padlásra születtek, párszor cseréltem alattuk törölközőt, de nem maradtak életben.... Az utolsó cicát még kézben is tartottam az utolsó időkben, akkor volt ő 4 hetes. Én pedig akkor közeledtem az ötödik hetes terhességemhez.

Minden alkalom után szappannal kezet mostam, ez elég volt vajon? Nemrég volt egy ilyen cicás kérdés és eszembe jutott, hogy velem mi volt és kicsit rápörögtem... :(

2020. aug. 7. 17:03
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Vagy Toxoplazmózist, nem tudom hogyan helyes...
2020. aug. 7. 17:04
 2/17 anonim ***** válasza:
70%

Akkor először a parázás és tudatlanság helyett, olvass utána, hogy legalább leirni tudd!

Másodszor semennyi. 27 évesen szültem, 27 évig minimum 5 macskám mindig volt, jelenleg is, terhesen is cseréltem álmot, aludtam velük stb és képzeld, még át sem estem ezen :)

2020. aug. 7. 17:06
 3/17 anonim ***** válasza:
92%

Nem valószínű, hogy elkaptad.

De a cicákat sajnálom.

2020. aug. 7. 17:07
 4/17 A kérdező kommentje:

De újszülött kismacska átesik ezen. Ha én éltem macskával és “immunis” lettem már, egy új fertőzött kismacska (most kerültek a házhoz, utcai cicák, nincsenek oltva) okozhat bármit - ha nem bennem, a magzatban?

Engem az zavar csak, hogy a macskák utca macskák és a kiscicák nem sokkal a terhesség előtt születtek. És olvastam, hogy a kiscicák a születésük után átesnek ezen.

2020. aug. 7. 17:10
 5/17 anonim ***** válasza:
37%

Hétfőn az első utad a dokihoz vezessen.

Toxoplazma fertőzésnél az első és az utolsó trimeszterben nagyon nagyon veszélyes.

Első trimeszterben, vetélés, és a babát nagyon károsítja, utolsó trimeszternél meg méhen belüli elhalás.

Azonnal végeztess vizsgálatot, hogy megnézzék, hogy lezajlott, aktív, vagy megúszott fertőzésed van-e. Nekem az volt a szerencsém, hogy 24-25 hetes terhes voltam-és a mai napig nem tisztázott, hogy kaptam el, mert sem kutya, sem macska, sem galamb dolgokkal nem érintkeztem, viszont majd nem koraszülésem lett miatta, és akkoriban még a PIC nem volt olyan fejlett, hogy egy ekkora baba életbe maradjon.

2020. aug. 7. 17:11
 6/17 anonim ***** válasza:
Vérvizsgálatnál azonnal megtudják mondani, hogy mikor zajlott le a fertőzés, vagy folyamatban van a lezajlása, vagy megőúsztad.
2020. aug. 7. 17:13
 7/17 anonim ***** válasza:
Nekem az első gyereknél volt ilyenem innen tudom.
2020. aug. 7. 17:13
 8/17 A kérdező kommentje:
Most voltam nemrég labor vizsgálaton. Ha nem szóltam nekik erről, attól még észrevehetik az eredményt? Vagy olyankor csak a lista eredményeket figyelik?
2020. aug. 7. 17:14
 9/17 A kérdező kommentje:

És minden esetben csak a szülés után derül ki, hogy van-e károsodás?

12 genetikai uh-n minden mérete jó, a papírra “normális” jelölések vannak. Mozog, él.

2020. aug. 7. 17:17
 10/17 anonim ***** válasza:
22%

8 Ez külön vizsgálat. Nagyon magas CRP-vel jár ha aktív a fertőzés. Tényleg ne szórakozz, hanem hétfőn irány a doki.

Nálunk is mozgott a gyerek, csak a Neurológus főorvosnő a Bethesdában mondta el, hogy ez a fertőzés mivel jár-innen tudom a pontos infót. 2 hónapos volt a gyerek mikor elvittem hozzá. Mi megúsztuk, de nem sok híja volt.

Ő mondta ezeket az infókat, amit átadtam neked.

Az első trimeszterbe ha életbe is marad a gyerek szellemi fogyatékosság is lehet belőle. Szóval nagyon nagyon nem játék.

2020. aug. 7. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!