Árthattam ezzel? Vagy csak ijesztgető cikkek ezek? Mit gondoltok?
Figyelt kérdés
Nos, a fűszernövényekről olvastam. Állítólag "tiltólistás" várandósság alatt a rozmaring, a kakukkfű, a bazsalikom, oregánó és fahéj is. Nos én a héten fűszereztem cukkinit oreganoval és friss bazsalikomot is használtam tésztasaliba. Ma pedig reggelre ettem tejbegrízt fahéjjal. Mind koraszülést, vetélést okozhat a cikk szerint. Ti kerültétek ezeket? Komolyan kéne venni? Nekem senki sem szólt ezekről, nagy gyógyteás vagyok, de semmit sem ittam mióta állapotos vagyok, csak víz, limonádé cukor nélkül, próbálok figyelni, erre most szembe jön velem ez....2020. jún. 20. 08:04
1/13 anonim válasza:
Ha kilószám fogyasztanád, akkor ártana, de nem pár csipetnyi. Kihalt volna az emberiség, ha két csipet oregánótól elvetélne valaki. Egyél, fűszerezz nyugodtan, a nyers húst, tojást, pasztörözetlen tejterméket kerüld, és ennyi. :)
3/13 anonim válasza:
Én terhesen minden ilyen fűszernovényt használtam,kutya bajunk nem lett.Fahéjról külön cikket is találtam, hogy nem tudom mennyi kg kellene fogyasztani napi szinten, hogy ártson.A többi nyilván ugyan ez a történet, ezért nem is mondja senki.😂
4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat... Én is csodálkoztam, de olyan drámaian tudnak a cikkírók fogalmazni, hogy borzalom. Szülésig távolítsuk el a konyhánkból stb. Nem tudom mire jó paráztatni a kismamákat, nyilván senki sem két pofára eszi a fűszernövényeket :)
2020. jún. 20. 08:19
5/13 anonim válasza:
Én vagyok az aki 2 pofára eszi.
Mióta terhes vagyok, mindent fahéjjal kívánok. De tényleg mindent. Még a reggeli kávémba is kell a fahéj.
34 hetes vagyok, szóval nem tudom mennyit kéne ahhoz enni, hogy kora szülést okozzon.
6/13 anonim válasza:
Én a petrezselyemről is olvastam, hogy "magzatelhajtó", de nyilván az ember ezeket nem saláta helyett eszi, hanem csak fűszerként, úgy meg nem árt. A cikkírók meg mindent bevetnek, hogy elolvasd és terjeszd a cikkeiket, mert nekik meg ebből van a bevétel, nem érdekli őket, mennyire káros vagy ellenszenves amit csinálnak.
7/13 anonim válasza:
#6 -hoz plusz gondolat: gondold el, ha ilyen könnyű lenne vetélést okozni, akkor mennyivel kevesebb nemkívánt terhesség és abortusz lenne. Ez nem pont így működik.
8/13 A kérdező kommentje:
Igen, igaz.. Én a petrezselymet is gyakran fogyasztom, salátákba, levesekbe, mert természetes vízhajtó és mert imádom 🤷♀️
2020. jún. 20. 08:49
9/13 anonim válasza:
A fahéjat szülésindító praktikának is tartják. Nos rengeteg fahéjat megettem a 37. héttől, de nem igazán volt hatása.
Ha még csak nem is görcsöltél ezektől akkor tuti semmi baj nincs. Továbbra is nyugodtan eheted.
10/13 anonim válasza:
Mindent ettem ezek kozul. Volt rgy idoszakom hogy mindenbe fahejt tettem amibe csak lehetett, annyira kivantam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!