Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valóban félnem kellene, vagy...

Valóban félnem kellene, vagy csak ijesztget a védőnő? 2. baba 33+5 hét

Figyelt kérdés
33+5 hetes kismama vagyok, szombaton voltam dokinál a méhszájam 3100 a doki nem mondott semmit, becsült súlya a kicsinek 2400gr. Ma voltam a védőnőnél aki lecseszett, mert 3 hét alatt 3kg-t híztam, úgy hogy napi 1x eszem akkor is keveset és főttet, mert fáj a gyomrom és hányingerem van. Diétát írt ki, de semmit nem mondott, hogy mit kellene másképp csinálnom, mert tényleg alig eszem és nem is mindent. Sokszor görcsöl a hasam, szedem a magnéziumot 3x2-ben. Szerinte, nem kellene már bicikliznem, gyalogolnom, emelnem, szedjem össze a cuccomat a kórházba. Igen, csak van egy 3.5 éves fiam akit teljesen egyedül látok el, mert a párom csak hétvégén jár haza, segítségem semmi nincs. Most valóban meg kellene ijednem, vagy mit kellene csinálnom ?
2014. máj. 14. 12:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tényleg kíméld magad, már amennyire lehet, és egyél rendesen. Napi egyszer alig evéstől is simán fájhat a gyomrod, és lehet émelyegni a tartós éhségtől is.

Próbálj többször keveset enni, ez valószínűleg több lesz, mint az "alig", de nehogy már 33 hetesen koplalj!!! Egyél nem zsíros húst párolt zöldségekkel, bármennyit ehetsz belőle, nem hizlal. A terhesség viszont igen. :)

2014. máj. 14. 12:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem a 32. héttől ennyi a méhszájam. Doki nekem pihenést írt elő, mert nagyon kemény jóslóim is vannak (korábban koraszültem és volt műtve a méhszájam is) a pocakom pedig kőkemény napi 1 levél magnesii citricii ellenére. Én 4 kg-t híztam összesen, a gyerek 1750 gr körül van. Én a helyedben felhívnám az orvost. Biciklizni miért kell?
2014. máj. 14. 12:10
 3/10 anonim ***** válasza:

A 3 hét alatt 3kg az valóban sok....ott rontod el, hogy egy nap csak egyszer eszel, így a szervezeted raktározásba kezd! Ha sokat görcsölsz valóban kéne pihenned. Annyit mozogj, ami jól esik. A kajára meg figyelj oda, hogy napi kb 5ször kéne enned keveset, nem pedig egyszer!

37hkm

2014. máj. 14. 12:12
 4/10 anonim ***** válasza:
3 kiló hízás az lehet akár vizesedés is. Próbálj sok gyümölcsöt enni. Én is egyszer eszem főt ebédet. De sok gyümit eszek. Igaz én még csak 15 hetes vagyok de még csak 1 kilót híztam. De a végén ugyis behozom mert az első kettővel is nagyon vizes voltam. Cipőt se nagyon tudtam felvenni.
2014. máj. 14. 12:36
 5/10 A kérdező kommentje:
Mert gyalogolni legalább a félidő óta nem tudok, görcsöl és keményedik tőle a hasam. A biciklitől semmi bajom.
2014. máj. 14. 12:38
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

én 8 hetes koromtól 30 hetes koromig 15 kg-ot híztam, az utóbbi két hónapban havi 3-4 kg-ot. szóval szerintem nem vész a 3 hét alatt 3 kg, főleg hogy azért is hízol, mert nem tudod tartani a napi 5-ször kevés étkezést. A koplalás hízlal. Szerintem most ne diétázz, hivatalból cseszegetnek, engem is cseszeget úgy érzem tök keveset eszek, egyáltalán nem nassolok és mégis hízok mint az állat. Cseszeget persze hogy figyeljek magamra, de azért diétáznom nem kell, nem is javasolt szerintem a 3. trimeszter vége felé, a babád is viszonylag normális súlyban van, szerintem ne foglalkozz vele. Próbáld a kenyeret, cukrot és a vörös húsokat kerülni, de ezen felül próbálj enni amennyi jól esik, lehetőleg napi 5-ször.

Ami a terhelést illeti: tényleg nem kellene biciklizned (én úgy tudom tilos kb. a 4. hónaptól) és emelned sem, 5 kg-nál nehezeet. A séta nem gond, amíg kényelmes, kis mozgás kell. De azért figyelj magadra, a biciklit emelést elfelejteném.

2014. máj. 14. 12:43
 7/10 anonim ***** válasza:
A bicikli azért veszélyes, mert pont a hüvelyre terhelődik a testsúly/hasban levő cuccok súlya és elkezdheti kinyitni a méhszájat.
2014. máj. 14. 13:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is 33+6 hetes vagyok és az elmúlt 4 hétben én is 3kg-t híztam, összesen eddig 10 kg-t. Nem ettem többet az elmúlt 4 hétben sem. Sőt, nagyon is figyelek. Csak annyi, hogy a 30. héttől elkezdtem vizesedni. Amikor ráálltam a mérlegre és mondták, hogy +3kg, akkor a dokinak sem tetszett, de mondtam, hogy elkezdtem vizesedni. Jól megnézett és közölte, hogy tényleg nem úgy néz ki, mint aki sokat hízott, már valószínű a víz is benne van a súlygyarapodásban, szóval lehet nálad is ez van. De tényleg nem jó, hogy egyszer eszel. Sokszor egyél keveset. Reggeli teljes kiőrlésű szénhidrát, tízórai és uzsi zöldség vagy gyümölcs, vagy valamilyen tejtermék, ebéd fehér hús zöldséggel (párolva vagy saláta formájában) és vacsira valami könnyű leves, vagy egy kis szelet pirítós, valami könnyű. Én kb. így táplálkozom és mégis jöttek a kilók, ezért gyanús a víz...A bicikli már szerintem sem a legjobb ötlet. Inkább sétálj lassan, kényelmesen vagy buszozz. Az pedig, hogy össze vagy pakolva a kórházba már nem árt. Én is tervezem, hogy már bepakolok. Inkább, mint, hogy meglepődjek.
2014. máj. 14. 18:13
 9/10 anonim ***** válasza:
hát a gyümölcsökkel is inkább csak óvatosan...Inkább a zöldség.....hameg vizesedik, akkor is sok a 3kg. Nem jó. Ha vizesedsz, akkor többet kéne inni.Azért mert más sokat hízott, neked még nem kéne! Eddig mennyi jött fel összesen? Mert az sokakkal előfordul, hogy van egy hónap, amikor kicsit jobban megszalad. Nekem is volt, hogy 4 hét alatt feljött 3kg. Aztán normalizálódott a dolog. 6,5kg-nál tartok 37 hetesen....
2014. máj. 14. 18:41
 10/10 A kérdező kommentje:
Ezzel a 3kg-val össz 14kg szedtem fel, ami mint én is tudom nem kevés. Nem vizesedem, ezzel nincs bajom igazából ez a felszedett 14 kg sem tudom, hogy merre van, mert a ruha méreteim a hasamon kívül nem változtak, illetve nem veszem észre, hogy híztam volna.Nem is zavar őszintén, pedig nem voltam előtte sem sovány alkat. Igyekszem többször kevesebbet enni. A biciklit nem tudom mellőzni, mert anélkül nem tudok menni sehova sem.
2014. máj. 14. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!