Szép napot.22 éves kismama vagyok, most 35 hetes, első kisbaba. Minden kérdés bennem van, igaz a védőnő is segít, de nagyon szeretnék tudni mindent. Pl hogy mik azok a kelengyék amikre szükségem van elsőre?
Szia!
A kórházba pelenka és popsitörlő kell vinni, ruhát, köldökápolót és popsikrémet adnak, de ez kórházanként eltér, erre kérdezz rá ott, ahol szülsz. Magadnak betétet vigyél, hálóinget, tisztálkodószereket.
Amikor megszületik a kicsi, a gyerekorvos receptre kiír popsikrémet, fertőtlenítőt a köldökre, fürdetőt.
Mindenképp vegyél:
- legalább 20 db textilpelenkát,
- bodykat (rövid-és hosszú ujjut)
- zoknikat, kis sapkát,
- esetleg kesztyűt a kezére, hogy ne vakarja magát.
Két éve szültem, nekem azt mondták a kórházba, hogy vagy hason, vagy oldalt altassam. Az elejétől kezdve hason aludt a kislányom, de 13 hós koráig benn volt az ágyába légzésfigyelő, nagyon hasznos.
A vérképedre gondolom figyel az orvos, én szülés után lettem vérszegény, kb. 1 hónap alatt helyrejöttem, de azért ha lehet, meg kellene előzni.
Nem tudom, hogy konkrétan mire vagy még kiváncsi, kérdezz.
Szia
Szerintem ez egy nagyon jó részletes lista, amit belinkeltem.Persze nem feltétlenül kell belőle minden.
A kórházba egyébként szerintem adnak a köldökápoláshoz dolgokat.Egyébként pedig ahol szülsz, menjél be és érdeklődj, hogy mit vigyél.Mert pl ahol én szültem ott ruhát adtak, de azon kívül semmit sem.Valahol meg pelust adnak, de ruhát nem..valahol meg semmit sem.Ez változó.
Ez a hason altatás nem tudom mi..Én a lányomat amíg nem tudott forogni, mindig váltott oldalon altattam.Elmondom miért..mert ha háton fekszik, akkor félő hogy megfullad ha visszabüfizi a tejcsit, a hason altatásról meg azt hallottam, hogy növeli a bölcső halál esélyét.Én nem kockáztattam.Váltva pedig azért csináltam, hogy ne deformálódjon el a kis buksija.Amikor fent volt, akkor pedig háton feküdt, így szép kis formás koponyája maradt! :)
Mikor meg már forgott, akkor úgy aludt ahogy akart.
Első vagyok.
A MÁV-ba szültem én is:-) Ott akkor azokat kell vinni, amiket írtam. Hú, ez a szöges alma elég érdekes. Egyél sóskát, spenótot, céklát, májat hátha segít az is.
Bár régebben szültem, de ha van kérdésed a kórházzal kapcsolatban, kérdezzél és ha tudok válaszolok.
Az első vagyok megint.
A kórházba belenyomták a szájába a közös cumit, gondolom sírt és így egyszerűbb volt. Kislányom szerette, most két éves múlt, és alváshoz még kell Neki, meg a foga miatt is rágja.
Az altatásba még most is megoszlanak a vélemények. Van aki azt mondja, háton kell, van aki azt, hogy hason. Nekem ezt mondták, így alszik el általában a mai napig is.
Szia!
A vasadra ami szerintem sokkal hasznosabb én extrém vashiányra Hipp Natalt ittam kifejezetten terheseknek és szoptatós mamáknak csinálták.Rá van írva h a napi 107% vas adagot tartalmazza a Dm-be Rossmann-ba lehet inkább kapni és gyógyszertárba 2 üveg van a dobozba és én 2400ért vettem kb természetes anyagok vannak csak benne semmi mesterséges..próbáld ki az íze sem rossz... Remélem tudtam segíteni
Szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!