Ha nem mozog a baba, mit tud a védőnő amit én nem?
Hálistennek mozgolódik rendesen, de paramami vagyok egy kicsit, nem vészesen, csak váratlan helyzetekben le tudok sokkolni, de nagyon. Én inkább elképzelek magamban minden jó és rossz lehetőséget mindennel kapcsolatban, minthogy jöjjön valami váratlan. De egyébként nagyon pozitív emberke vagyok, ne azt gondoljátok, hogy folyton arra gondolok, hogy dől a vér, vagy hasonlók, de szeretem tudni mi vár rám.
Veszélyeztetett vagyok, lepény a méhszájon/nál nem tudom most épp hol van, mert változik. Legnagyobb félelmem a lepényleválás, bár az úgy tudom szinte minden esetben fájdalommal és vérzéssel jár.
De mi van olyankor, ha nem érzem mozogni a babám? Sajnos missed ab. és vetélés után vagyok, ezért is lettem félősebb. Van angel soundsunk, mindig megtaláljuk vele, ebből sosem volt probléma, a védőnő sem maga keresi rajtam a szívhangot (elég fiatalka még), hanem odaadja, és én megtalálom azonnal. Ha van szívhangja akkor csak lusta? Ismerem a ritmusát, számolgatni nem szoktam, de tudom az értékeket (140 - 180 között olvastam a normálisat, 180 ha épp nagyon mocorog). Akkor van baj, ha lassabb? Vagy hogyan nyugtassam meg magam, ha mindent úgy hallok mint eddig, csak nem mozog?
Nyilván ha véletlen nem találnám, akkor már az ügyeleten lennék, de feleslegesen nem nagyon szeretnék bemenni, mert legutóbb is nagyon megaláztak ott. De ez lényegtelen, csak azt szeretném tudni, hogy ilyenkor mi a teendő, ha hallom a szívhangot, de mégsem mozog?
Köszönöm annak aki végigolvasta, és a válaszokat is! :)
Nem írtad, hány hetes terhes vagy.
Nekem a szülésznő javaslata mindig bejött:
fél tábla csoki, és egy 3/4 óra múlva mindig mozgott.
Persze napi szinten ennek a gyakorlatnak van hátulütője is... :D
Legjobbakat és egy egészséges kisbabát!
Ja igen :) , 27. hétben vagyok, úgy értettem a kérdést (csak nem írtam le), hogy ha már mindent (csoki-kávé-kóla, apa hangja ) kipróbáltam és akkor sem mocorog.
Lépcsőznöm szigorúan tilos, fekszem itthon.
Köszi az eddigi válaszokat! :)
Szerintem ne aggódj, vannak lustább napjaik, amikor sokat szundikálnak, főleg frontok idején.
Szerintem ha a szívhang olyan, mint szokott, akkor nem hiszem, hogy gond lehet.
Jó babavárást! :)
Szia! Ez most nagyon nagyon furán fog hangzani, de ha semmi sem válik be, tehát pl a pocakmozgatás sem, akkor én ajánlom a vibrátort. :) Vagy bármilyen vibráló eszközt, pl mobilt is. Annyi a lényege, hogy vibráltasd meg pár helyen a hasad pár másodpercre, jobb és bal oldalt, lent és feljebb is, legalább 4-5 helyen. Azért írom ezt, mert tegnap voltam ctg-n, és aludt a babám és még a pocaklögybölésre sem méltóztatott felkelni, úgyhogy a szülésznő hozott egy vibráló eszközt (fogalmam sincs, hogy mi az, én magamban sokkolónak hívtam), és ezzel ébresztette fel a babámat. Úgy beindult tőle, hogy alig akart leállni! :)
Amúgy én úgy tudom, hogy 160-ig normális a szívfrekvencia, a 180 már tachikardia, az nem jó! Olyankor már túlpörög a pici. Az alsó határ meg ugyan 120 de az meg már általában vészesen alacsony érték, inkább a 130 a jó alsó határnak.
Vigyázz magatokra és szép babavárást!
38+4 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!