Védőnőválasztás?

Figyelt kérdés

Az állandó lakcímem Csepelen van, de Kispesten lakunk a férjemmel, viszont Pesterzsébeten dolgozok. Mivel a munkahelyem nem messze van a dél-pesti kórháztól, a nőgyógyászom szintén a dél-pestiben van, szülni is ott szeretnék majd, így nem lenne szerencsés, hogyha át kellene menjek védőnőhöz Csepelre.

Azt szeretném tudni, hogy hogyan oldhatnám meg azt, hogy a Pesterzsébethez tartozó védőnői szolgálathoz járjak védőnőhöz? Mindenképp pesterzsébeti lakcím kellene hozzá? (Még nem vagyok terhes, de jó lenne tudni még előtte, hogy hogyan tudnám ezt megoldani).

2012. szept. 8. 20:37
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Ahol laksz ott keresd meg a körzeti védőnőt.A védőnőt nem érdekli az állandó címed, sem a munkahelyedé.Sőt még az sem, hogy hol szülsz.Azt kell tudnia hol talál meg téged a babával.Védőnőt választani nem lehet.
2012. szept. 8. 20:59
 2/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 40 km-re lévő védőnőhöz jártam mindkét terhességem alatt, átmentem és megkérdeztem, hogy el tud-e vállalni.

Annyi, hogy nem járt ki, hanem minden alkalommal, mi vittük át a babáinkat hozzá, már pár hetes koruktól kezdve.

Keresd fel és kérdezd meg, hogy el tud-e vállalni, ha nem akkor kénytelen leszel vagy Csepelen, vagy Kispesten találni valakit.

Üdv két gyermekes Anyuka.

2012. szept. 8. 21:04
 3/23 anonim ***** válasza:
78%
Itt Bp-en 100%, hogy nem lehet védőnőt választani. Ahol lakni fogtok, tehát a Kispesti védőnőt kell felkeresned.
2012. szept. 8. 21:07
 4/23 A kérdező kommentje:

Az, hogy nekem kell majd a babát hozzá vinni, és nem jön ki hozzánk mondjuk 2 kerülettel odébb, azt sejtettem.

Tehát, kis szerencsével lehet rá esélyem, hogy elvállal a védőnő lakcím ide-vagy oda. Köszönöm a válaszokat :)

2012. szept. 8. 21:13
 5/23 A kérdező kommentje:
És akkor mi van, hogyha a kispesti tartózkodási helynek sehol sincs nyoma? Ott lakunk, de ez sehol nincsen bejelentve. Ilyen esetben ki és honnan tudja, hogy én hol lakok?
2012. szept. 8. 21:14
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Védőnő nem választható sehol. A védőnőt nem érdekli, h hova vagy bejelentve. Ahol életvitelszerűen laktok, oda tartozol, tehát kispestre.

1 védőnő

2012. szept. 8. 21:20
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Az okmányiroda. És az orvosok, védőnők pont ugyanazon állam alá tartoznak, mint az okmányiroda. Nincs szabad védőnőválasztás, sajnos ez leginkább akkor rossz, ha valakinek rossz a védőnője, sajnos akad ilyen is.
2012. szept. 8. 21:21
 8/23 A kérdező kommentje:

Védőnő nem választható sehol. A védőnőt nem érdekli, h hova vagy bejelentve. Ahol életvitelszerűen laktok, oda tartozol, tehát kispestre.

1 védőnő

De a védőnő honnan tudja, hogy én életvitelszerűen hol lakok? Kijön a lakásomba, és megnézi, hogy tényleg ott lakok-e? Vagy ez hogy van? Én hordom majd hozzá a babát, és kész.

Én simán belátom, ha igazad van, csak valami magyarázatot adhatnál, mert tényleg nem értem :)

2012. szept. 8. 21:24
 9/23 A kérdező kommentje:

Értem.

Akkor megkaptam a választ a kérdésemre :) Csak úgy tudnám ezt megoldani, amit szeretnék, hogyha Pesterzsébeten lenne a bejelentett lakcímem, illetve tartózkodási helyem. Köszönöm!!!!!!!!!!! :)

2012. szept. 8. 21:26
 10/23 anonim ***** válasza:
A védőnő a terhességed során 4 alkalommal meglátogat. (persze ez igény szerint módosítható) De a szülés előtt 1* mindenképp, és utána is látogat. Nem csak te hordod a babát.
2012. szept. 8. 21:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!