Anyukák, kismamák ti mit gondoltok erről?
24 hetes terhes vagyok a második babámmal.
Az első kisebb súllyal született 2445 grammal, ő volt a legkisebb de aztán minden rendben lett, jól fejlődött nem késett semmiben.
Idén lesz 2 éves a lányom és annak köszönhető, hogy kis súllyal született, hogy nem szedtem vitaminokat, nem táplalkoztam megfelelően elegendő tápanyagokat csak amennyi jól esett utána hamar elteltem.
Előtte is egészségügyi gondjaim voltak az étkezéssel és a hízással pluszban még az is rá segített hogy vashiányos is lettem.
Most azonban mindent máshogyan csinálok, szedek folsavat, C-vitamint, vasat, magnéziumot és kalciumot.
Mellette jobban eszek, sok gyümölcsöt, zöldseget, húsokat meg mellette azt is le erőltetem ami tudom hogy jót tesz mégsem szerettem egész életemben.
Minden rendben van a kicsivel eddig, és velem is, most nem vagyok se vérszegény sem vashiányos mint az elsőnél.
Szerintetek lehetséges hogy nagyobb súllyal jöjjön a világra?

1. 2445 g az nem olyan nagyon kevés
2. lehet, hogy semmi köze a táplálkozásodhoz
3. undorral leerőltetni a torkodon valami "egészségeset" ugyanolyan táplálkozási zavar, mint előtte ha esetleg anorexiás voltál

Az tévhit, hogy terhesként tömni kell magad kajával, ettöl csak te leszel kövér, a magzatnak mindegy. Ha egy terhes nö semmit nem enne egész terhessége alatt, akkor ugyan lefogyna, de a baba ettöl még tökéletesen tudna fejlödni, mert az anyai szervezetböl vonja el a szükséges tápanyagokat.
Magadba eröltetni olyasmiket, amiket nem szeretsz és nem esik jól, teljesen értelmetlen dolog, a gyereknek nincs belöle semmi elönye, viszont neked csak árt.
A gyerek súlya meg eleve genetikailag adott, ha nálatok a családban több kisebb súlyú gyerek született, illetve ha a te születési súlyod is kissebb volt az átlagnál, akkor teljesen rendben van.
Egyébként meg ez a súly eleve nem problémás, a normál súly határán van, ami tökéletesen normális kategória

semmi vitamint nem szedtem. 8.-tól a 24.hétig vészes hányásom volt, 4x voltam kórházban.
24.től szülésig folyamatos hányingerem volt, rohadt keveset ettem.
Ennek ellenére 3,5kg-val szültem meg a fiamat.

Nagyobb részt genetika lehet. Mindkét babámnál figyeltem a vasra, vitaminokra, mégis picin születtek (3050 és 2800). Én mini vagyok, szerintem akármennyi vitamint betömhetnék, akkor se lenne soha nagyobb újszülöttem.
Persze azért szedd amit jónak látsz, de semmi gond nincs egy pici csecsemővel sem, hamar behozzák.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!