Védőnőválasztás?
Az állandó lakcímem Csepelen van, de Kispesten lakunk a férjemmel, viszont Pesterzsébeten dolgozok. Mivel a munkahelyem nem messze van a dél-pesti kórháztól, a nőgyógyászom szintén a dél-pestiben van, szülni is ott szeretnék majd, így nem lenne szerencsés, hogyha át kellene menjek védőnőhöz Csepelre.
Azt szeretném tudni, hogy hogyan oldhatnám meg azt, hogy a Pesterzsébethez tartozó védőnői szolgálathoz járjak védőnőhöz? Mindenképp pesterzsébeti lakcím kellene hozzá? (Még nem vagyok terhes, de jó lenne tudni még előtte, hogy hogyan tudnám ezt megoldani).
Értem. Ezt nem tudtam. Tehát még amíg a baba csak a pocakomban van, addig is 4szer látogat a védőnő, és gondolom ez miután megszületett a kicsi, utána is így lesz? Aha, ezért nem értettem a dolgot, mert ezt nem tudtam.
Akkor sajnos ez van..
Köszönöm a segítséget. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy abban az esetben, hogyha a terhesség alatt elköltözünk, akkor mi történik? Védőnőt kell váltani? Csak mert nálunk ez simán lehetséges, és hogyha már megszoktam egy védőnőt, nem szívesen váltanék.
Sajnos ha elköltöztök, akkor a védőnő is cserélődik, ugyanis:
a védőnőnek feladata a látogatás, és nem várható az el senkitől, h 1-1 anyuka miatt a védőnő órákat utazzon, h látogathasson.
Nem ismerem a pesti szokásokat, h mennyire tartják be az előírásokat, de protokoll alapján így kellene:
terhesség alatt 4* látogat
szülés után az első 6 hétben hetente, majd 1 ves korig havonta
egészen iskolás korig kellene látogatni, de az már sokkal ritkább :)
persze ez mind módosítható, igényhez alakítható.
Védőnőt sajnos nem lehet választani. Nekünk új szomszédunk van, és ő is mondta, hogy a régi védőnőnél akart maradni, de nem lehetett. Persze bármikor hívhatta a régit tanácsért, de a helyi jött látogatóba, meg ide kellett vinni hivatalos vizsgálatokra.
Egyébként nem értem, ez miért probléma. Ha otthon leszel a babával, akkor neked is az a legjobb, ha a lakóhelyedhez legközelebb eső védőnőhöz járjatok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!