Védőnőválasztás?

Figyelt kérdés

Az állandó lakcímem Csepelen van, de Kispesten lakunk a férjemmel, viszont Pesterzsébeten dolgozok. Mivel a munkahelyem nem messze van a dél-pesti kórháztól, a nőgyógyászom szintén a dél-pestiben van, szülni is ott szeretnék majd, így nem lenne szerencsés, hogyha át kellene menjek védőnőhöz Csepelre.

Azt szeretném tudni, hogy hogyan oldhatnám meg azt, hogy a Pesterzsébethez tartozó védőnői szolgálathoz járjak védőnőhöz? Mindenképp pesterzsébeti lakcím kellene hozzá? (Még nem vagyok terhes, de jó lenne tudni még előtte, hogy hogyan tudnám ezt megoldani).

2012. szept. 8. 20:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Tehát ha piripócson van a lakcímed, akár állandó, akár ideiglenesen, de lakni butykán laksz, akkor is butykára tartozol. Senki nem fogja kérni a lakcímigazolódat!
2012. szept. 8. 21:29
 12/23 A kérdező kommentje:

Értem. Ezt nem tudtam. Tehát még amíg a baba csak a pocakomban van, addig is 4szer látogat a védőnő, és gondolom ez miután megszületett a kicsi, utána is így lesz? Aha, ezért nem értettem a dolgot, mert ezt nem tudtam.

Akkor sajnos ez van..

Köszönöm a segítséget. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy abban az esetben, hogyha a terhesség alatt elköltözünk, akkor mi történik? Védőnőt kell váltani? Csak mert nálunk ez simán lehetséges, és hogyha már megszoktam egy védőnőt, nem szívesen váltanék.

2012. szept. 8. 21:34
 13/23 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos ha elköltöztök, akkor a védőnő is cserélődik, ugyanis:

a védőnőnek feladata a látogatás, és nem várható az el senkitől, h 1-1 anyuka miatt a védőnő órákat utazzon, h látogathasson.

Nem ismerem a pesti szokásokat, h mennyire tartják be az előírásokat, de protokoll alapján így kellene:

terhesség alatt 4* látogat

szülés után az első 6 hétben hetente, majd 1 ves korig havonta

egészen iskolás korig kellene látogatni, de az már sokkal ritkább :)

persze ez mind módosítható, igényhez alakítható.

2012. szept. 8. 21:41
 14/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az információkat! :)
2012. szept. 8. 21:46
 15/23 anonim ***** válasza:
Költözés=védőnőváltás.Én is bp.-i vagyok,mi csak 8 házzal!!! költözünk arrébb,ám az már egy másik körzet,így más lesz a védőnőm is.Ez a nem semmi!És valóban,védőnőt nem lehet választani,a terület szerinti illetékest kapod és kész.
2012. szept. 8. 21:54
 16/23 anonim ***** válasza:
Azt a 8 házat még éppen ki lehetett volna játszani, talán. De a távolabbi költözést sajna nem.
2012. szept. 8. 21:56
 17/23 anonim ***** válasza:
A 15. vagyok.Tudom,a 2 védőnő le is fogja "vajazni" egymás között,hogy a réginél maradhassak...
2012. szept. 8. 22:13
 18/23 anonim ***** válasza:

Védőnőt sajnos nem lehet választani. Nekünk új szomszédunk van, és ő is mondta, hogy a régi védőnőnél akart maradni, de nem lehetett. Persze bármikor hívhatta a régit tanácsért, de a helyi jött látogatóba, meg ide kellett vinni hivatalos vizsgálatokra.

Egyébként nem értem, ez miért probléma. Ha otthon leszel a babával, akkor neked is az a legjobb, ha a lakóhelyedhez legközelebb eső védőnőhöz járjatok.

2012. szept. 9. 08:01
 19/23 anonim ***** válasza:
Igaz az, hogy a terhesség során 4x meglátogat a védőnő? Beléptem a 7. hónapba, ezt eddig még egy szóval se említette...
2012. szept. 9. 09:37
 20/23 anonim ***** válasza:
Kedves 19. Csak gratulálni tudok a védőnődnek... Ugyanis miután jelentkezel nála, h babát vársz, 2 héten belül kell az 1. látogatást megejteni, majd a szülés hónapjában az utolsót. A másik 2 meg igény szerint vmikor.
2012. szept. 9. 11:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!