Mennyire rizikos,babaválalás és terrhesség 44-45-47 évesen,milyen egyéb vizsgálatok vannak szülésig?
Az egyéntől is függ. Egy rokonom 51 évesen álomterhesség után egészséges babát szült. (Meglepi volt, azt hitte, már nincs peteérése, de volt...)
Az elején a vetélés kockázata nagyobb.
Genetikai tanácsadás kötelező 37 éves kortól. A többi attól függ, hogy ott mit mondanak.
#2 Inkább tartottad volna meg magadnak a véleményed!!
Manapság egyáltalán nem kuriózum ennyi idősen szülni, nyilván nagyobb odafigyelést igényel, de ha ebben a korban kerül valaki olyan helyzetbe, hogy aktuálissá válik, vágjon bele.
Genetikai tanácsadás kötelező, és ott javasolnak vizsgálatot.
30 évesen szültem, nagyon nehéz terhesség után idő előtti befejezéssel. Velem párhuzamosan a 47 éves kolléganőm álomterhesség végén adott életet egy makk egészséges kisbabának. Sokkal jobban élvezi a babázást mint én. Imádom a fiam de nagyon vágyom vissza a felnőtt életembe is. Ő viszont 20 éve várta ezt az időszakot és sugárzik a boldogságtól. Pont azért mert ennyire nem akart összejönni de az utolsó utáni pillanatban isten tudja hányadik lombik után sikerült, így most szerintem a világ legboldogabb anyukája.
Neki ez egy olyan csoda amit én nem érthetek mert én azonnal terhes lettem.
Nyilvan egy rakás plusz vizsgálata volt, értelemszerűen a rizikó is sokkal nagyobb de ma már nem olyan kirívó ez.
Mondjuk régen sem volt az csak akkor már 6-7. gyerek jött ilyen korban.
Sokkal rizikósabb, mint fiatalon, ezt mindenkinek tudomásul kell venni. Lehet, hogy semmi baj nem lesz, de akkor is több esély van a bajra, mint fiatalon.
És igen az idős korral járó kockázatok szintén ott vannak.
Én sem szülnék. 30 évesen szültem, de így is késve éreztem.
Most komolyan azon hőbörög mindenki, hogy jaj de szomorú lesz a gyerek mert idősek betegek a szülei és esetleg meghalnak DE ÉLETET KAPOTT A GYEREK. ÉS NEM AZON HOGY MEG SE SZÜLETHET?
Atya Isten hol hülyültek el így az emberek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!