Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy vészeltétek át az első...

Hogy vészeltétek át az első 12 hetet, ha féltetek attól, hogy ne legyen baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Korábbi vizsgálatokon volt már szivhang. Legközelebb 12 hetesre kell mennem. Addig azon izgulok, hogy ne legyen baj, legyen ott is szivhang, ne legyen rendellenesség. Olyan messze van még 4 hét.

Hogy tereltétek el a gondolataitokat?

2020. jún. 7. 11:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Félóránként hánytam, olyan állapotban mentem a 12. heti ultrahangra, hogy egyáltalán nem tudtam aggódni.
2020. jún. 7. 11:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hamar elmegy az idő,meglátod. Ha azt írjuk ne aggódj,akkor is fogsz. Később is. Én a mai napig parázok,mert volt egy vetélésem már. De már látom a végét talán. :)

29 hkm

2020. jún. 7. 12:09
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Fordítsd az idődet és energiát pl a párodra.
2020. jún. 7. 12:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel én is így vagyok... ráadásul nekem betegség (inzulinrezisztencia) miatt több az esélyem a vételére... ma vagyok 11 hetes, legutóbb 3 hete volt uh, azon minden oké volt, szívhang, méret is. Jövő héten megyek újra vizsgálatra, de nagyon felek...
2020. jún. 7. 13:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak a kezdet! Innentől örökké villogni fog a fejedben egy nagy piros alarm felirat ami kb sosem kapcsol ki. És ez fokozódni fog ha megszületik, megtanul helyet változtatni, elkezd "rosszalkodni" stb... Anya leszel, ez az életed része lesz. De beépül a jellemedbe és megszokod, hogy folyton figyelsz.
2020. jún. 7. 13:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nálam is vannak alapbetegségek, azért is parázom rá. Volt egy spontán tán vetélés is nagyon korai szakaszban.
2020. jún. 7. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Meg kell értened, hogy attól, hogy hergeled magad, csak annak az esélyét növeled, hogy baj lesz. Nyugodj meg. Örülj a babának, és használd ki ezt az utolsó pár hónapot arra, hogy a férjeddel kettesben legyetek, ezek után ez már nagyon ritka dolog lesz.
2020. jún. 7. 15:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Kinkeservesen, 9.het verzes, onnan 3 het fekves es mivel nonstop hanyingerem volt, semmi sem kotott le. Amiota ujra dolgozom, cska ugy porognek a napok, plusz szepen bekoszonom minimum este es reggel, igy nyugodt vagyok.
2020. jún. 7. 15:42
 9/11 anonim ***** válasza:
92%

Én még elmentem egy "biztonsági" ultrahangra a 10. héten. Egyébként borzasztó rosszul voltam végig, a túlélésre koncentráltam alapvetően, de ha esetleg volt szabad kapacitásom, akkor mantráztam magamban, hogy amíg vér nincs, addig baj sincs. Kissé mániákusan nézegettem a vécépapírt minden egyes pisiléskor, és így lassan de biztosan átvészeltem.

Igazából ez az egész időszak a kivárásról szól. Ha valami baj van, azon nem tudsz segíteni, hiába izgulsz. Idegőrlő az egész, én a 12. heti UH után vettem is egy szívhangmonitort, amit átlag heti 2x használtam is, amíg el nem kezdtem érezni a mocorgását, utána már egyre ritkábban, ahogy egyre gyakrabban adott hírt magáról a pici, ez valamennyire megnyugtatott. Ha vigasztal, most 33 hetes vagyok, néha van, hogy inkább megbökdösöm a hasam vagy direkt úgy fekszek, ahogy tudom, hogy nem szereti, csak hogy érezzem, ahogy mozog, mert teljesen bepánikolok, hogy valami baj van. Szóval nem csak az első 12 hét a stresszes, ez szerintem mostantól az egész életünket végig fogja kísérni.

2020. jún. 7. 16:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Huh nagyon aterzem, en is 9 hetes vagyok, július 3-an lesz uh....jajj de soka,remelem jo hírek lesznek ott is..🙏🙏
2020. jún. 8. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!