Valósak ezek a félelmeim a terhességgel kapcsolatban?
Van pár egészségügyi problémám, de a családom és a férjem sürget, hogy vállaljunk minél hamarabb gyereket. Én is szeretnék babát, de a terhességgel kapcsolatban vannak félelmeim.
Ami nagyon aggaszt, hogy borzasztó rosszak a fogaim (2 van, ami jelenleg kihúzásra vár, 1et néhány hónapja húztak ki, most is van 2 ami nagyon fáj, illetve 4 van gyökérkezelve), szinte állandóan fogorvoshoz járok velük és félek, hogy esetleg elvesztem a fogaimat, ha babát vállalok.
Nemrég voltam csontsűrűség vizsgálaton is és éppen a határon vagyok, hogy még épphogy csak nem esem bele a csontritkulás kategóriába... szednem kell kalcium tablettát is.
A másik, ami aggaszt, hogy a hátam elég rossz. Gerincferdülésem van és 5-6 éve lumbágóm volt, ami nagyon megijesztett anno, mert utána 1 hétig nem tudtam lábra állni és ez után is csak erős gyógyszerekkel. Azóta gyakran fáj a hátam. Menstruáció előtt különösen, gyakran aludni sem tudok a fájdalomtól és gyógyszert kell bevennem rá. Nem tudom, hogy a terhesség nem fog-e ezen a hátfájáson rontani (úgy értem, hogy megint előjön az a lumbágó vagy gerincsérvem lehet)?
Illetve ezek mellett vannak apróságok, amik még félelmet keltenek bennem:
Az egyik, hogy nagyon nehezen tudnak tőlem vért venni, mindig többször kell szúrni és mozgatják is bennem, ami miatt meg elájulok. És kicsit félek, hogy meg fog viselni a sok vérvétel, bár tudom, hogy a szüléshez képest ez semmiség.
A másik, hogy amikor menstruálok akkor előtte pár napig rettentően vizesedek, 3-4 kilóval is többet mutat a mérleg, feszül a bőröm (pedig sok vizet iszok, napi 2,5-3 litert és sokat szaladgálok a wc-re)! félek, hogy terhesség alatt ez a vizesedés sokkal rosszabb lesz.
Nagyon hullik a hajam (szedek rá vitaminokat, meg patikai sampont használok, hogy kordában tartsam) anyumnak is sajnos nagyon hullott terhesség után a haja, nem tudom, hogyha babát vállalok és megszületik a pici akkor rosszabb lesz-e a hajhullásom?
És ami még aggaszt, hogy elvileg alacsony a BMIm, tehát nem vagyok normális súlykategóriában (44 kiló vagyok 162centi) és félek attól, hogy emiatt esetleg nem tudom megszülni a babát és szétrepedek...
És van még egy félelmem, ettől félek a legjobban: nagyon rosszul viselem a fájdalmat, félek, hogy az egész terhesség egy trauma lesz számomra (főleg a szülés) és emiatt nem tudom majd szeretni a gyerekemet. Ilyen létezhet egyáltalán??
Ezek valós félelmek, vagy csak túlizgulom az egészet? Lehet tenni valamit, hogy jobban készen álljon a testem a terhességre? (26 éves vagyok)
Persze szeretném rendbe rakni addig a testem, nem holnap akarunk gyereket hanem 4 éven belül. Még nem állok rá készen de a gondolat foglalkoztat :)
A fogaim nem azért rosszak mert elhanyagoltam, akkor nem félnék. Tini koromban kezdődtek vele a problémák, azóta járok rendszeresen fogorvoshoz. Eleinte iskolafogászhoz jártam de mivel nem javult a helyzet magánklinikára mentem. Az utóbbi két évben pedig külföldre jártam egy ismerőshöz negyed évente. Speciális fogkrémet kell használnom, mert az orvos szerint "olyan a fogam mint a szivacs" (meg kalciumot is kell szednem de azt nem csak a fogaim miatt) A koronavírusnak köszönhetően most nem tudtam visszamenni hozzá és ennyi idő alatt 2 újabb fogam kezdett el fájni. Ezért félek. Mert ennyire rosszak a fogaim és igen ilyen fiatalon. Meg alapból több százezer forint évente ha nem számolom bele a külföldre utazgatást, külföldön tartózkodást, csak a kezelést... szóval minden szempontból megviselő.
Azon nevettem egyet h nem mozgok xD imádok sportolni! Imádok túrázni, deszkázni, edzőterembe járni, itthon is vannak súlyzóim minden nap tornázok a világért se hagynám ki. Régebben zumbára is jártam, lovagolni, meg a hátam miatt úszni. Mióta lumbágóm volt a nehéz súlyok emelgetését hanyagolom de a mozgásról nem mondanék le semmi pénzért :D
Nem panasznak szántam ezt a kiírást hanem sok orvoshoz járok a ramaty egészségem miatt és soha nem került velük szóba ez előtt a gyerekvállalás, mert mindig arról volt szó, hogy engem hogy kéne rendbe rakni. És borzasztóan megviselő a sok vizsgálat, gyógyszer, kezelés. Nem tudom mire számítsak ha terhes leszek.
Persze gyakorol rám hatást a "családi nyomás" én még várnék amíg nem végeztem el az egyetemet (csúsztam vele pár félévet mert kórházban voltam és utána sem tudtam rögtön visszamenni) de mindenki azt mondja, hogy ne várjunk tovább...:s
Anyagilag hogyan álltok? Ez azért fontos szerintem, mert úgy kellene készülnöd, hogy mondjuk kezdettől táppenzen vagy. Úgy otthon azért nem túl megterhelő terhesen sem.
Gyógytornászt is keresnék, elmondanam a helyzetet, biztos tudna mutatni pár gyakorlatot, amit terhesen is lehetne végezni.
A fog nehéz dolog, valószínűleg terhesség nélkül is további gond lesz vele
Itt is már most gyűjtenek a helyedben rá.
Férjemnek is implantátumai lesznek. 1,5 millió Ft....
Kicsit reményt adtak nekem most a válaszok, hogy ezek azért nem olyan hatalmas problémák amit ne lehetne rendbe hozni. :) a mai modern vizsgálatokkal csak meg tudjak mondani majd, hogy mire számíthatok, mit tehetek, hogy felkészítsem a testem.
Én még nem keresek valami sokat, egyetem mellett
csak kisebb munkákra van időm, főleg nyáron + a családi vállalkozásba is besegítek amikor szezon van. A férjem jól keres és a szülők támogatnak minket mindkét részről. De az lenne az igazi ha végre nekem is lenne rendes állásom, nyugodtabban maradnék otthon a picivel is ha már sikerült kipróbálnom magamat, és nem hiába tanulok keményen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!