Szült és többször szülcsit anyukák! Milyen tippeket adnátok egy első gyermekét váró kismamának a terhességgel és babára való felkészüléssel kapcsolatban?
Vagy ha most lennének várandósal az első babával milyen tanácsot adnátok magatoknak?
Pl anya azt mondta hogy az elejétől rögtön krémezzem a hasam, hogy elkerüljem a csíkokat, valamint, hogy fölösleges sok újszülött ruhát venni, mert nagyon hamar nőnek.
Tinikoromban rengeteg striám lett. Mellemen, combomon, csípőmön. Terhesen semmit nem kentem a hasammra, egy sem lett.
Anyós rábeszélt, hogy csak 56-os ruhákat vegyek, abból se sokat. Fiam 2700 g és 48 cm volt... Elveszett a nagy ruhákban. De vett anyós 50-est amig a kórházban voltunk, hogy legyen mibe hazamenni. Kb 3-4 hónapos koráig használtuk az 56-osokat. De amúgy kinek mi a sok. Pár havonta vehetsz nagyobbat, ez biztos.
Hogy mit tanácsolnék magamnak?
Menjek szülésfelkeszítőre abba a kórházba, ahol szülni fogok. Hogy tudjam mi fog velem történni, és hol leszek majd.
Kb Ennyi.
Én most friss kismama vagyok csak a 3. babával.
Semmit mem csinálnék másképp.
Én néha szedtem terhesvitamint. Vasat szedtem mindig meg calciumot. A fogmosádlsra nagyon figyeltem mindig.
A striák valóban genetika nem a csodakrém segit. Én alapból 56os ruhákat vettem hogy sokáig elég legyen. Mára azért nem veszek mert hülyén néz ki csüng a 2 éves lányomon.
A fiamra szintén nagyobb ruhát. Nem érdekel ha beszólnak nagy rá. Nem fogok minden hónapban venni majd ráér később a tényleges méretet venni.
A szülést se változtatnám meg. Könnyű volt gyors ahhoz képest.
Azt sem bánom velünk alszanak egy szobába csak mindenki a saját ágyába.
Kajak semmilyen tanácsot nem adnék magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!