Kismamik akik már többször szültetek, mennyire "gyorsan" jött a 2. baba? Az elsö érdemleges vajúdófájástól számítva hány óra múlva? Elöbb vagy késöbb jött a 2. a kiírthoz képest?
Egyedül vagyok itthon 22 hónapos elsöszülöttemmel, több mint fél órára a kórháztól ahol szülni szeretnèk. Ha egyszercsak beindul a dolog, nem tudom mitévö legyek. Nincs segítségem a környéken, a férjem is min. Fél óra autóútra dolgozik, a kórházhoz közelebb sem tudunk költözni ( nincs arrafele ismerösünk). Nem tudom mire számítsak ha jön a pici.
Nálatok hogy volt?
55 km-re van tőlünk a kórház.
A másodikkal éjjel 2 után elfolyt a magzatvíz egy része. Hívtunk segítséget telefonon (kettőt is, mert a megbeszélt ember olyan mélyen aludt, hogy nem vette észre), ő jött a nagyobbra vigyázni (addig letusoltam, átnéztem még egyszer a táskámat, stb.), mi pedig indultunk.
Reggel 7 óra előtt megszületett a kicsi.
Ha nem lett volna a közelben segítő, biztos, hogy nálam aludt volna vki, aki vigyázott volna a nagyobbra, vagy a szomszédok, közelben lakó ismerősökkel beszéltem volna meg a dolgot előre.
nehogy tömegközlekedésre szállj szülési fájdalmakkal!
a legjobb megoldás az lenne,ha érzed,itt az idő,magadnak mentőt hívsz, a férjedet pedig értesíted,h. induljon a kórházba.
Nálunk a második jött lassabban, kereken 24 órával tovább vajúdtam vele mint az elsővel (nálunk is 22 hónap a korkülönbség amúgy :)).
Már egy másik hasonló kérdésben leírtam, hogy én személy szerint nem riasztanék senkit, nem rohannék be 10 percesekkel, de még 5 percesekkel is csak akkor, ha szép szabályosak, több órája stabilan jönnek, és egyre erősebbek.
De mindenki szervezete máshogy működik, és az sem biztos, hogy nekem a két hosszú vajúdás után (14 és 38 óra) pl a harmadik nem lesz turbószülés, ki tudja.
Mindenesetre ne stresszelj rá, ha érzed hogy komolyan kell venni, hívod a férjedet, fél óra alatt otthon van, addig összekészíted a gyereket meg magadat, aztán újabb fél óra alatt kényelmesen bementek. Legvégső esetben kalandos szülésed lesz. :) :)
(Barátnőm szülte így a harmadikat, éjfélkor még netezett nulla tünettel, aztán hajnali kettőkor gyanús lett neki valami, összepakolt, beültették a két nagyobbikat a kocsiba, és fél 4-kor, a kórház kapuja előtt az anyósülésen megszült :). Azért ha nagyon gyors egy szülés, ott nem szokott gond lenni.)
A legelső fájásom 13:30kor volt, a baba 21:33kor született meg.
Az első fájásnál szólsz a férjednek, ő haza megy, te addig szólsz a bébicsősznek (ha van), hazaér a férj, és indulhattok.
Nagyon köszönöm a segítő válaszaitokat! :) megnyugodtam!
Azert a biztonsag kedveert tartalek embereket is beavatoj, de remelem nem lesz rajuk szukseg. Nekem ismerosok mondtak hogy "ó ha az elso 12 ora alatt megvolt, a masodik csak 1-2 ora lesz... Remelem azert ennyire nem fog sietni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!