Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismama, akinek...

Van itt olyan kismama, akinek a férje nem otthonról dolgozik, és egyedül van egész nap ebben a helyzetben a totyogojaval? Hogy bírja? Nem féltek?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 23. 16:22
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Én egy majdnem 5 évessel és egy 16 hónapossal vagyok egyedül egész nap. Aztán ha lefeküdtek aludni, kb minden másnap dolgozom. Hát, nem mondom, hogy egyszerű, de ez van, elvagyunk azért. Szerencsére van kert, így nem olyan vészes, sőt, zsákutcában lakunk, így még az utcára is ki tudunk menni bringázni kicsit a naggyal, a kicsi meg sétál. Félni én nem félek egyelőre.
2020. ápr. 23. 18:17
 12/41 anonim ***** válasza:
12%
Hát pedig pont a ti helyzetetek nem sokat változott most. A férjek normál esetben nincsenek home office-ban (szerencsés aki igen), a totyogóval meg ugyanazt csinàlod mint máskor. Játszótér meg társaság nincs, de sétálni, motorozni lehet..
2020. ápr. 23. 20:35
 13/41 anonim ***** válasza:
19%
Köszönjük, előző, Te már tudod.
2020. ápr. 23. 21:46
 14/41 anonim ***** válasza:
33%
Igen, tudom. Nekem dolgoznom kell egy bölcsis meg egy ovis mellett akik persze most itthon vannak. Komoly problémátok van.
2020. ápr. 23. 21:58
 15/41 anonim ***** válasza:
83%

Meg amúgy is ez a réteg ki van téve a szociális izolációnak, depressziónak, annak, hogy feleslegesnek érzi magàt.

Az a pár szociális kontakt, ami még pluszban elveszett, talán nem tűnik soknak (édesanyám, 1-2 kisgyerekes anyuka, foglalkozásvezető), de én pl veszèlyeztetett terhes voltam, illetve problémás a gyerekem, és messze is lakunk mindentől, plusz relatíve nehéz háztartást vezetek, orthonról végzett kieg. munka mellett; tehát már másfèl éve alig van emberi kapcsolatom, járművön se ültem sokszor hónapokon át.

Ráadásul kisterhesen, állandó rosszullétekkel küzdve egész nap pl a lèpcsőn rohangászni egy totyogó után, vagy harcolni vele egy pelusozásért, nem éppen könnyű.

Ezért a kérdésnek van létjogosultsága szerintem. Hogy mért válaszol rá, aki nek érintett, és mért így, azt nem tudom.

2020. ápr. 23. 22:01
 16/41 anonim ***** válasza:
86%

14. Már bocs, de akkor tegyèl fel egy ilyen kérdést, ahol ilyen emberekként empatizáltok egymással.

Nekem pl még az is gondom, hogy nem jön a baby sitter, aki eddig azalatt vigyázott rá, amíg a munkàmat végzem, plusz még 2+1nagyszülőre is bevásárolunk, az egyikre főzünk is, a másikoknak 2 óra autózással tudom eljuttatni a cuccokat (de amúgy nem gáz ez se, nem is kell gyakran, csak a kommented bosszantott fel).

2020. ápr. 23. 22:04
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
2,5 éves a fiam, 34 hetes terhes vagyok. Azon kívül, hogy nem járkálunk, mint a mérgezett egér ugyanúgy telik az élet, mint eddig. Tény, hogy hiányzik a család, barátok, de ez most mindannyiunk érdeke. A fiammal kicsit nehezebb megértetni a dolgokat, de sokat beszélgetünk róla. Vannak jobb meg vannak rosszabb napok. Igazából még szerencse is, hogy tavasszal ért el minket ez az egész. A téli, depressziós szürkeségben biztos, hogy rosszabbul viselném.
2020. ápr. 24. 06:06
 18/41 anonim ***** válasza:
19%
Köszi utolsó. Erröl beszéltek. A ti èletetekben nem sok változás van. Igen, terhesen, totyogóval egész nap egyedül nem könnyű. Én is csináltam, csak akkor nem volt járvány hogy sajnáltassam magam. Nem zavarna a kérdés de ne fogjátok már a vírusra.
2020. ápr. 24. 07:38
 19/41 anonim ***** válasza:
10%
Igen, aki amugy is otthon van Gyeden es a ferje melozni jar annak tenyleg mi a nagy valtozas?nincs jatszoter meg baba mama klub?kb. ennyi. Aki melo mellett tanul a gyerekeivel es/vagy foglalkozik az ovisaival, na nekik tenyleg nehez.
2020. ápr. 24. 07:47
 20/41 anonim ***** válasza:
24%
16: igen ezt most kb mindenki csinálja, és hogy jön ide? Aki otthon van babával azt alig érinti, aki 8 órában dolgozik azt nagyon. És még örülni kell hogy van munka. Én is örülök hogy van munkàm annak ellenére hogy rémálom ez a helyzet 2 pici mellett, egy emailt nem tudok normálisan végiggondolva megírni. Nektek meg a bajotok hogy dolgozik a férjetek és egyedül vagytok. Nem tudom te mit dolgozol de gondolom nem vagy 8 órában alkalmazott, ha meg igen minek veszed magadra?
2020. ápr. 24. 08:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!