Van itt olyan kismama aki egyedül várja a babáját?
Én hasonló helyzetben vagyok. Nekünk is tervezett baba volt, aztán amikor terhes lettem, a párom el akarta vetetni. Azóta megromlott a kapcsolatunk, de még együtt vagyunk, remélem megváltozik a hozzáállása a szülés után. Eddig egyedül készültem mindenre, nem igazán érdeklődik a baba után, mindent egyedül csináltam. Mindent egyedül vettem meg, a nevet is egyedül választottam ki. Nagyon nehéz, de abban bízok, hogy ha meglátja a picit akkor megváltozik. Kitartás!
36hkm
Minket kozvetlen szules utan hagyott el, hogy neki inkabb megsem kell csalad, utazni es haverozni szeretne meg ( 40 eves ! )
Nagyon nehez igy egyedul, de a kicsi karpotol mindenert.
Neked meg van remeny, es az elottem levo kedves kismananak is, hogy meggondolja magat szules utan. Kitartast !
Elozo vagyok.
Az apasagot viszont nem ugy megy, hogy nem ismeri el, a gyerek 18 eves koraig KELL fizetnie a gyerektartast.
A birosag kotelezheti DNS tesztre, es fizetesre, ha nem akar fizetni, akkor levonjak a fizetesebol, ha nincs neki akkor a felhalmozott gyerektartast le kell ulnie , es te megkapod az allamtol.
Én is. Engem is otthagyott. Nem tervezett baba, véletlen volt. És nekem nincs szivem elvetetni. Az apja annyit mondott hogy neki nem kell ez a gyerek és ha elvetetem visszajon, azzal kiment az ajton. Azota párszor talalkoztunk probaltam rabeszelni hogy fogadja el a helyzetet. De ő nem. A lakását átiratta az en nevemre. Ő elköltözött. De erős leszek. Felnevelem a gyerekemet, ha kell egyedul. Senki segitsege nem fog kelleni.
Nehéz lesz 24 évesen egyedul a gyerekkel de megoldom. A párom, pontosabban a volt párom, a gyerek apja 26 éves. Ő inkább haverokat választ mint minket. Ez van. Anyukámék segitenek amiben tudnak, de nem kertem. Ők egyszersem mondtak hogy vetessem el a babat, meg akkor sem mondtak mikor a draga apuka itt hagyott.. 21 hetess vagyok. Ha gondolod irj priviben, mesélhetsz meg a tortenetedrol.:)
Köszönöm az eddigi valaszokat, aranyosak vagytok. :)
Ezt én is mondtam neki, hogy nem úgy megy, hogy nem írja alá az apaságit és akkor semmi felelőssége. Egyenlőre nem hiszi ezt el nekem. Legrosszabb esetben majd a bíróságon meglátja. :(
Meg van ideje utanezni, hgy bizony fizetnie kell szepen a gyerektartast.
3- as hozzaszolo, legalabb rendes volt, hogy megkaptad a lakast. Nekem egesz egyszeruen azt mondta, hogy menjunk a gyerekkel ahova akarunk, ot nem erdekli hova.
3!
Ez azért nem egészen így van. Ha Pl munkanélküli, akkor nincs miből fizetni. Az állami megelolegezesnek pedig komoly feltételei vannak és soha nem fizet visszamenoleg
Van bejelentett munkahelye azzal nincs baj.
Meg igazából nem szorulok rá csak ha együtt vállaltuk akkor szeretném, ha ő is kivenné a részét belőle, ha érzelmileg nem is legalább anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!