A méhszájkitágító eszköz (laminaria) felhelyezése miért annyira fájdalmas?
Sziasztok! Bar a kerdesre a valasz mar reg nem aktualis, en megis leirom velemenyem azok kedveert, akik laminaria felhelyezese elott allnak, es aggodva szorfoznek a neten, hogy kerdeseikre valaszt kapjanak.
Nekem ez a 3. terhessegmegszakitasom, az elso nagyon fiatalon (17-18) volt, azt felig-meddig onszantambol tettem, nem is szeretnem ragozni, a masik ketto elhalt terhesseg muvi befejezese miatt kellet. A ket utobbi kozt szuletett egy egeszseges fiam, problemamentes terhesseggeggel, a vegen csaszarral.
Azt kell mondjam, hogy a fajdalom merteke kizarolag az orvostol fugg. Ha mar valaki a 10-es skalat emlitette, akkor en azzal egeszitenem ki, hogy a skalan 1-5-ig egyeni, hogy mennyire erezzuk rossznak, 5-os folott mar csak a doki manualis keszsegein mulik. Nekem az elso esetben nem volt veszes, gyorsan ment, utana nem gorcsoltem, masodszorra tenyleg a csillaokat lattam, es egy eletre beegett az az erzes. Sokaig tartott, lattam a fejen, hogy benazik az oreg profeszor. Szornyu volt. Most pedig a harmadik esetnel szinten egy 2-3-as szintre sorolnam az erzest. Ez egy manualis szakma, ezt is lehet ugyesen, es szerencsetlenkedve csinalni. A helyzetbol adodoan nem lehet kellemetlenseg nelkul meguszni, de az oruletes fajdalomtol nagyon messze van. Fel kell keszulni lelekben, melyeket lelegezni, es varni a végét, ami szerintem nem volt tobb 20-30 masodpercnel mindennel egyutt. En az agyrol mar vigyorogva keltem fel. Mar amennyire lelkileg vigyorgos hangulatban voltam. Valasszatok ugyes dokit, es par masodperszre szoritsatok ossze a fogatokat! Hajra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!