Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A méhszájkitágító eszköz...

A méhszájkitágító eszköz (laminaria) felhelyezése miért annyira fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. júl. 24. 01:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem olyan borzalmas dolog.Én is felkészültem, hogy mennyire fog fájni,de aztán...

Szóval, hát nem egy kellemes dolog, ami azt illeti.Úgy kezdődik, mint egy rákszűrő vizsgálat,aztán mikor felrakjáka lamináriat, akkor hirtelen úgy fáj a hasad alja,mint amikor jő erősen megjön és görcsölsz.Nekem még a talpam is elkezdett izzadni.Ezt érzed egy pár percig aztán lassan elmúlik.A pisilés sem egyszerű amikor már fenn van.Úgy érzed annyira kell wc-re menned, aztán meg amikor ott ülsz nem akar jönni semmi vagy csak pár csöpp.Az meg nekem egy kicsit olyan érzés volt, mint amikor felvoltam fázva.

2010. aug. 3. 12:23
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én kérdeztem, hogy mikor mész, de már vissaznézni nem tudtam, mert bedöglött a gépünk...

Túlvagy rajta? :-(

Hogy élted meg?

2010. aug. 3. 12:48
 13/23 anonim ***** válasza:
94%

Olvasom itt a válaszokat és tiszta hülyének érzem magam mert látom mindenki simán válaszol én meg azt sem tudom miről van szó...

Vagyis hogy miért kell méhszájat tágítani a kérdezőnek.

Abortusz?

2010. aug. 4. 09:13
 14/23 anonim ***** válasza:
95%

Az utolsó vagyok.

32 hetes kismama vagyok és van három gyermekem is.

Nekem még sose csináltak ilyet azért kérdezem,mire írjátok a sok választ? ( :) )

Abortusz elött csinálnak ilyet azt tudom.

2010. aug. 4. 13:33
 15/23 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó:

Igen, ez egy kíméletesebb fajtája a méhszájtágításnak,

nem a műtét közben "tépik" szét a méhszájat, és kaparják, vagy vákumozzák ki az embriót, hanem előző este felhelyeznek ilyen kis ropi-szerű pálcikákat, amik egyfajta tengeri algából készülnek, ki vannak szárítva.

Felteszik a méhszájba, ami ha nedvességet kap onnan, elkezd megduzzadni, és reggelre szépen megszívja magát, így szép lassan, kíméletesen tágítja a méhszájat.

Bár amikor felteszik kissé fájdalmas, de azért "jó", mert a következő terhességnél csökkenti a vetélés kockázatát, erős marad a méhszáj, nem roncsolódik.

Én sem tudtam erről, míg tavaly sajnos nem akadt vele egy kis dolgom..:-(((

Remélem Te sosem kell, hogy találkozz vele.

gratula a gyerkőcökhöz! :-)

38 h.km.

2010. aug. 4. 15:00
 16/23 anonim ***** válasza:
65%

Köszönöm,hogy leírtad!

Na ezek után biztos nem találkozom vele:)

Sosem mennék abortuszra:((

Neked is gratula a babához!

32 hetes,3 gyerkőcös.

2010. aug. 4. 15:05
 17/23 eszo ***** válasza:
91%

kedves utolsó!

mi sem azért tetettük fel, mert abortuszra "mentünk", ahogy te írtad..hanem mert elment a kisbabánk és sajnos meg kellett műteni..az abortusz szó nem csak a nemkívánt terhesség megszakítását jelenti!!

Bocs az offért..de éreztem egyfajta..nem is tudom mit az írásán..

szóval nem jókedvünkből volt szükség erre!!na mind1!

De tényleg ne is tudd meg soha!!!

2010. aug. 4. 16:36
 18/23 anonim ***** válasza:
6%

Kedves "eszo"!

Igen erre valóban nem gondoltam,hogy az elhalt terhességet is így távolítják el.Amikor olvastam a kérdést arra gondoltam,hogy szültem már háromszor és még egyszer sem tágítottak,de még a nőgyógyásznál sem találkoztam ilyen vizsgálattal.Mivel a kérdésből az nem derült ki,hogy missed abortuszról vagy művi abortuszról van szó,ezért egyből a művire gondoltam.

Sajnálom akinek így kellett a babáját eltávolítani,viszont elítélem azt aki művi abortuszra megy.

(kismami)

2010. aug. 5. 09:34
 19/23 anonim válasza:
71%
Azt nem értem miért kell tényként közölni hogy ez igenis egy NAGYON fájdalmas dolog... Holott ez teljesen EMBERFÜGGŐ, sőt megkockáztatom h orvosfüggő(lehet ezt gyengéden, odafigyelve is csinálni). Tapasztalat: KICSIT fájdalmas inkább kellemetlen. Egyáltalán nem remegtem, nem akartam elájulni, semmi hasonló. Egy tízes fájdalom skálán kettes, egy sima menstruációs görcs sokkal durvább, az meg ugye volt már mindenkinek?. A hozzászólások miatt én is úgy feküdtem fel az ágyra h majd bepisiltem a rémülettől, aztán kiderült h totál felesleges volt rettegni. Egy ilyen, amúgy is szörnyű szituáció előtt nem hiányzik h még plusz remegjünk a lamináriától is... Tehát még egyszer: nagyon más lehet egyénenként h mennyire kellemetlen/fájdalmas. Szóval sztem nyugi, kérd a dokit h lehetőleg legyen gyengéd, lélegezz nagyokat, lazulj el-ezzel segítesz neki.
2012. ápr. 22. 15:26
 20/23 anonim ***** válasza:

nekem pl nem fájt, csak éreztem, amikor betették, de én tudtam wc-re menni, sétálni, fürdeni, utána se görcsöltem, nyugodtan aludtam, a műtét utáni napon pedig már dolgoztam is

szobatársamnak viszont altatót is kellett bevennie, mert nem bírt aludni se tőle

változó ki mit bír

nekem menstruációs görcsöm se volt még, vérezni is alig szoktam

műtétre azért volt szükségem, mert ikreim lettek volna és meghalt az egyikük

mivel egypetéjűek voltak, nem lehetett rajta segíteni

2015. jún. 20. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!