Elvagyok keseredve 37 hetes vagyok férjem semmibe se segít mindent nekem kell csinálni van már egy 4 éves fiunk . Mit tegyek?

A gyerekellátás és a háztartás közös munka. A kérdező abban segít a férjének, hogy ezeket végzi, amíg a férje dolgozik.
Mindketten végigdolgozzák ugyanazt az időt, utána mi indokolná, hogy az egyik pihenjen, a másik egyedül dolgozzon tovább még 8-10 órát?

Ez már komolyan vicc. Nem vagyok egy elkényeztetett királylány,tanyán laktam,már kiskoromban rengeteget dolgoztam,mostanában is pl. házfelújításnál a betonnal töltött talicskát cipeltem,szóval megfogom a munka nehezebbik végét. Míg munkahelyen dolgoztam ( most Gyeden vagyok) félig irodai félig fizikai munkát végeztem,mégis mikor hazaértem nem úgy voltam vele hogy akkor ledolgoztam a műszakom mostmár jár a pihenés hanem mentem főzni,házimunkát végezni stb. Párom hazáért ő is csinált ezt-azt .Ez a normális dolog. Most is így van.Attól hogy otthon vagyok a gyerekkel még nem várja el hogy még a se--ét is kinyaljam.De egyébként mindig törekszem arra hogy minden tip-top legyen,sokszor nem kell semmit csinálnia de ha kellene sem lenne rosszul.Szerintem nem a nők puhultak el hanem sok férfi.
36 os azt írja ne igyanak,ne dohányozzanak- ki mondta?ilyet senki nem írt! Vigyék haza nekünk a pénzt a férfi?? - na attól hogy itthon vagyok még kapok fizetést-Csed-Gyed-ami majdnem a teljes fizetésünkkel megegyező összeg,szóval nem kell hazahozni nekünk a pénzt. Általában egyébként egy családban minden közös.
A kérdező sem azt mondta (sokan kifordítják szegény szavait) hogy munka után ne pihenjen csávókám semmit hanem dolgozzon otthon is hanem azt hogy egy-két dolgot megcsinálhatna. Ha hazaér a pasi lefekvésig gondolom van 4-5 óra pihenőideje. Ha abból fél órát a házimznkára,fél órát a gyerekkel való játszásra fordítana annak is örülne a kérdező és még akkor is órákat tudna pihenni a pasi.Ez marhára nem nagy dolog! Személy szerint én rosszul is érezném magam nő létemre ha hazaérnék a munkából és csak pihengetnék. Elpuhult férfiak.

Nálunk ez úgy működik, hogy kommunikálunk.
Nehéz ráhúzni egy sablont minden napra. Van olyan, hogy hazaér a férjem és látom rajta, hogy igazán erős nap volt, olyankor elvonul a dolgozószobába és megnéz 1-2 autószerelős videót amivel kikapcsolja teljesen a fejét, vagy lelép az egyik haverjához.Utána persze elmeséli mi volt, és én is a napom de kell neki az az üres 1 óra amikor semmire nem gondol. Ugyanez igaz fordítva is, hazaér látja rajtam, hogy teljesen szét vagyok esve akkor egyből kérdezi mit segítsen? Általában Nálam segít egy forró fürdő és már megy is engedni a vizet és a kedvenc habfürdőmet elkészíti.
Szerintem a kommunikációval van baj, nem ismerlek, nem tudom hogyan és miként próbáltál rá hatni, de a férfiak a hisztiből nem fognak érteni, csak vadul ellenkezni és már csakazértse azt csinálni. Próbáld meg higgadtan és nem követelőzően elmondani hogy mi esne jól neked és ne arra kihegyezni,hogy mit nem csinál meg amit amúgy xy férje is megcsinál és nem hiszed el hogy ő nem tudja stbstbstb. Illetve ne egyszerre zúdítsd rá, türelmi játék az egész de megéri :) Ha látja, hogy nincs annyi sértődés, hiszti, szájhúzás, durci és egyebek akkor fokozatosan jobban segít majd. Szerintem.
Bevásárlás nálunk úgy zajlik, hogy a nehezebb dolgokat megveszi hazafele, az apróbb könnyebb dolgokért én szaladok el napközben. Lehetne úgy kezdeni, hogy csak szimplán ráírsz, hogy "Szia Édesem, eléggé keményedett ma a pocim nem bírtam haza ...xyxyxy dolgokat, ha jössz haza tudnál hozni? Szeretlek", akkor nem kezdődne el egy cicaharc hogy munka után hazaesik és induljon vissza a dugóba esetleg, hogy a tömegben sorba álljon miközben lehet a főnöke lebaszta aznap és még a felesége is baszogatta mindenért, így pozitivabb visszajelzés érné. Férfiaknak siker kell nem lebaszás, forgasd úgy ki, hogy sikeresnek érezze magát :))
37 hetes kismama vagyok én is

55
Te csak kötekedni jössz ide? Nincs jobb dolgod? Te is tudod hogy mit jelent! Ilyen apró sz.arba belekötni, istenem...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!