Elvagyok keseredve 37 hetes vagyok férjem semmibe se segít mindent nekem kell csinálni van már egy 4 éves fiunk . Mit tegyek?

59%
Vegyél be egy nyugtatót! És ne személyeskedj, senkit nem ismersz itt. Milyen jogon lustázol le egy terhes nőt?
És ne mártírkodj, felfogtuk, te cseléd vagy és azt élvezed.

24. Én is takarítottam végig szinteltolt házban, cipeltem a porszívót veszélyeztetett terhesen.
Többet nem fogom: minden ízületem szrá ment, 1 éves a babàm és még mindig kapaszkodvaa tudok csak itthon lépcsőzni, alig tudok hajolni. Így is elvégzek mindent amúgy, a párommal elosztva.
Régen amúgy 40 évesen meghaltak a nők az idilli világodban. Nem volt munkahelyük amúgy csak az otthon. A gyerekek meg ordítottak letéve. Nem vitték őket foglalkozásokra, nem játsszottak velük. Szupcsi volt.

Kedves 59%!
Azzal hogy privátban ku.rva anyázol nem érsz el semmit. Nevetséges vagy.

43. Mert nem foglalkoztak. Anyàmra pl a nagyszülei vigyáztak, az anyját csak jönni-menni látta a napszámba meg vissza, míg maga is olyan korú nem lett, hogy napi 2x4km-t gyalogoljon velük oda dolgozni.
A polgári családoknál meg volt cseléd, házvezetőnő. Ott ténylev foglalkoztak a gyerekkel. De nem is cipekedett a mindenórás terhes.
Amúgy én azt gondolom:
- két dolgozó gyerektelennél fele-fele a háztartás
- ha a nő terhes, a férfi fokozatosan többet át kell vegyen. Én pl másfél órát oda és vissza bkv-ztam amíg dolgoztam, fizikailag is terhelő munkám van, alig volt erőm a babacuccok beszerzésére
- mindenórás otthon lévő terhes pihenjen, álmodozzon, olvasgasson a kisbabák ellátásáról, végezze a könnyű házimunkát. A nagybevásárlás az egyik legfárasztóbb munka, legalábbis mifelénk, ahol a fél környék ugyanabba a tecsóba áll sorba.
- gyerekágy alatg csak a baba max minimális munka amíg a babára más vigyáz
- egy csecsemő 24 órás ellátása az bőven egy embernek elég feladat. Emellett a legtöbben háztartást is viszünk. Csecsemő plusz egy nagyobb háztartás az 2 embernek elég munka reggeltől estig. Egy beleszakad.
- anyuka azért kap csedet, gyedet, hogy amíg a férfi dolgozik, addig ő a gyereket felügyeli és viszi a háztartást. Ha a férfi hazajön, a maradék munkát felezni kell, közös pihi van, ha kimondtuk, hogy mára vége és alszik a baba. Hétvéfe dettó (az en gyerekem óránkènt kel, én kelek hozzá 1 éve, így is én vagyok fáradtabb).
- semmi nem indokja hogy az egyik ember 40 a másik 168 órát dolgozzon hetente
- ha ovis a gyerek és dolgozik az anyuka, akkor újra a felezés jön
- ha mindenórás terhes ovis gyerekkel, akkor ugyanaz van, dolgozgasson anyuka amíg oviban van a gyerek, utána maradék teendők felezése. A gyerekkel játszas is munka, 1800 forintot ker érte óránként a baby sitter es sokkal fárasztóbb, mint takarítani
- simán lehet, hogy a gyerek elvivése az óviba, vizsgàlatra járás, kisebb beszerzések, főzés bőven elég egy 37 hetes terhesnek. Ha apuka hazajött, vegye át a 4 évest vagy a háztartást vagy ütemezzenek mindent hétvégére.
Vagy ne csináljon apuka gyereket.

Előző vagyok. Lehet, kinevettek, de a családanyaság szellemi, spirituális munkakör is. Nàlunk pl én vezetem a baba naplókat, fotóalbumokat, a legtöbb kapcsolatot én èpítem a gyereknek, nyaralást, családi kapcsolattartást szervezem, utánaolvasok az irányzatoknak pl hozzátàplálás vagy hordozás vagy játekok terén.
A babával éneklek, mondókázom, furulyázok, jàtszunk, magyarázok neki stb.
En tervezem a kertet, sőt én is ásom, ültetem a virágokat. Beosztom a felújításokat, szakembert keresek (ezt közösen szoktuk). Meg is varrok egyszerűbb dolgokat (függöny, párna, abrosz), az évszaknak megf. díszeket csinálok.
Ha minden házimunkát csak én csinálnék, a párom az xbox előtt fetrengene, a gyerek ordítana, és nem igazàn lenne tartalma a napjainak. Ez kinek jó?
Aztàn meg lestrapált, depressziós, kövér anyuka meg hibáztassa magát ha otthagyják?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!