Valakinek volt már ilyen problémája? Jobb oldalon a szív?
Sziasztok.21 hetes kismama vagyok. 14 hetesen voltam genetikai ultrahangon, ahol minden rendben volt. A mai napon ismét ott jártam, a méretek, a terhességi hét, a szívhang, minden rendben volt, viszont sajnos a szonográfus nő/és én is, észre vettünk valami furcsát.. A szíve teljesen a jobb oldalon van a kislányomnak. Azt mondta ilyenre nagyon nagyon ritkán van példa.. De a következőre nincs.
A mája a gyomra is ott van.. Minden szerve a jobb oldalon helyezkezdik el. Behívott 2 szülész orvost, akik azt mondták, hogy a praxisuk során SOHA nem láttak ilyet.
Mivel későn végeztem, így csak holnap tudom felhívni a Genetikust, aki a Sote I - klinikán van, de időpontot kell kérjek sürgősségivel.
Szerintetek ilyen lehetséges?? A 14.hetin jól látható, hogy a szíve még a "helyén" van. Lehetséges, hogy olyan pozícióban feküdt, hogy ilyen téves eredményt kapjak? Ez ha igaz, akkor az élettel nem összeegyeztethető, így sajnos el kell engedjem. De annyira remélem, hogy ez valami tévedés.
Azt írja 1:10000-hez az esély, tehát évente 7-8 gyerek születik így itthon Magyarországon, az azért nem annyira kevés. Nekem is van egy ilyen kollégám, semmi baja nincs.
De a genetikus majd elmondja.
Folytatom, mert közben elküldtem véletlenül.
Szóval mivel egy oldalon vannak, nem felcserélve a jobb és bal oldalt, így a későbbiekben (születés után) mikor a tüdő is nő még, összenyomhatja a többi fontos szervet.
Az biztos, hogy akkor tudok többet, ha a genetikus megerősíti a dolgot. Inkább így derüljön ki, mint mikor megszületett, csak teljesen kétségbe vagyok esve.
Arról nem tudunk, hogy ikerterhességnek indult volna. Elég korán mentem el a dokihoz először. 7 hetes voltam mensi szerint, de 5 hetesnek megfelelő petezsákot látott akkor még. Végül a 14 hétre behozta a lemaradást. Figyelte a doki hetente, mivel veszélyeztetettként indult,de sosem láttunk ikerterhességet☹️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!