Anyukák! Van közületek valaki aki szív problémája volt (van) és tudott gyereket kihordani és szülni? Pontosabban szívkihagyás.
Nem tudom mennyire érdekel a válaszom, de azért leírom.
Kisgyerekkorom óta szívritmuszavarom volt, ami csak úgy magától minden megterhelés nélkül, akár álmomban is előjött.
Ilyenkor a szó szoros értelmében ugrálta a mellkasom, annyira ment a szívem.
Az orvosok nem hittek nekem, azt mondták kitalálom, mert soha nem tudtak elkapni olyankor, amikor panaszom volt.
Teltek az évek beléptem a kamaszkorba, majd felnőttkorba a problémám változatlanul megmaradt, változatlanul orvosokat jártam, gyógyszert szedtem, de még mindig nem tudták mi a baj.
Egyszer Karácsony után, vagyis a két ünnep között este előjött a ritmuszavarom kb.9 óra körül, és nem múlt el. Hívtuk a mentőket, akik defibrillátorral és minden spéci cuccal jöttek hozzám. Na végre sikerült elkapni a ritmuszavart a szakértőknek. Bekerültem a kórházba, majd gyorsítva időpontot kaptam katéteres beavatkozásra Debrecenbe.
Mint kiderült erecskéket égettek ki, amik összeakadtak, és azok okozták a ritmuszavart, azt mondták, azért nem látták, hogy ez a gond, mert uh-al nem lehetett látni.
Azóta kopp-kopp tünetmentes vagyok, ha időjárás változás van, szokott úgy össze-vissza verni, de a ritmuszavar már nem jön elő.
A beavatkozást 2009 január elején csinálták nekem, 2009 júliusában már pozitívat teszteltem, és 2010 márciusában természetes úton problémamentesen szültem.
Az kimaradt, hogy ezzel a problémával mindenképp keress fel egy jó kardiológust..........lehet nincs semmi baj, csak szimplán kimerültebb vagy és ezt jelzi a szíved.
Lehet, hogy egy gyengébb ritmusszabályzóval is kezelhető a problémád.
Jó egészséget.
Első vagyok.
Én is túl vagyok a Betaloc-on, a Betaloc-zok-on, és a concor-on is.
Ezek jó gyógyszerek és szépen kordába tartható velük a ritmuszavar, és még biztos ezer féle van, ami segíthet.
Meg fogsz nyugodni egy kivizsgálás után mindenképp.
Tudom milyen ilyen esetben a halálfélelem......sok csúnya betegség van, de azért a szívprobléma az mégiscsak komoly, és mégis az a szervezetünk motorja.
Egy ilyen ritmuszavar szituban, az ember saját magát stresszeli be, amivel csak méginkább ront a helyzeten.
Majd írd meg légyszíves, hogy mit mondtak, ha eljutsz a kivizsgálásra.
Jó egészséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!