Sziv alaku mehhel vallalt valaki masodik terhesseget vagy megmutottek elotte?
A terhessegem elejen derult ki, hogy van egy soveny vagy behuzodas a mehemben. Neha eleg parasan ment a varandossag, de vegul nem volt gond, meg tul is hordtam a fiammal, szules is sima volt (nem kellett csaszar). A doki az elejen azt mondta, hogy egy kovetkezo baba elott megmut. Szules utan viszont elbizonytalanodott o is, hogy feltetlenul szet akar-e szabdalni. Van, aki tobb babat szult ilyen mehhel, es nem volt belole gond?
Bocs, nincs ekezetem.
Ez attól függ, hogy mekkora az a behúzódás. Nekem nagy volt és meg kellett műteni. Két vetélésem volt a műtét előtt és pont azért mert nem tudott rendesen megtapadni. Mondta a doki, hogy simán ki lehet hordani terhességet ilyen méhhel és gond nélkül szülni is, csak nem nekem, mert az már túl nagy belógó volt. Műtét után szültem egy egészséges kislányt a terhesség alatt a világon semmi gond nem volt. Most várom a 2. babát.
Egyébként nem szabdalnak szét. Nekem hüvelyen keresztül csinálták a műtétet, tehát nincs semmi szabdalás. Annyi volt mint egy miss. ab. Altatás, kb 15-20 perc a műtét és kész.
ilyen: [link]
Köszi a válaszokat!
Nekem is volt vetélésem előtte, aztán kissé nehezebben sikerült újra teherbeesnem. Akkor vették észre (ahogy nőtt a méhem), hogy van egy behúzódás rajta (bár az ulrahangos hölgy nagyon csodálkozott, hogy nem látták már előbb). Szerencsére jól növekedett a méhem, olyan kifliformában :)
Az elején a doki annyit mondott, nem mondja milyen hátrányai lehetnek, mert nem akar idegesíteni (kicsit parázós voltam, főleg az előzmények miatt). Persze kiderült, hogy van az ismerősi körben ilyen méhhel több is, mindenki korán szült, van akit fektettek is a kórházban. Állítólag a nagyon extrém, meg a "sima" koraszülésnek nagyobb az esélye, illetve a császárnak, mert sokszor nem fordulnak be ilyenkor a babák. A méhlepénytapadási gondokat is mondták. Hát nem tudom, nekem semmi ilyen gond nem volt, túlhordtam, sima szülés volt (iszonyú korán beforduét már a fiam, szerintem tudta, később nem biztos, hogy lesz rá helye :) ). Viszont tény, hogy a vetélésnél is bazi sokaszor vérezgettem, és a terhességem elején is többször bevéreztem, nagyon sokáig görcsölt a hasam (4-5 hónapon át.) Hogy a méhformámnak volt-e ehhez köze, nem tudom.
Én írtam "szétszabdalásnak" a műtétet, a doki nem így fogalmazott persze :) ő azt mondta "lecsippenti" a két csücsköt :).
Köszi még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!