Magzatviz szivàrgàsrol szeretnék érdeklodni! Mibol tudom, hogy az magzatviz és nem màs? 32. hét végén vagyok és kb: 2 napja reggelente vizes àllagu "folyàst" észlelek és nem kevés mennyiségben! .
Sajnos mi ezt nem tudjuk megállapítani.Sok gyakorló anyuka sem biztos,hogy külömbséget tudna tenni.
A terhesség vége felé a folyás állaga és mennyisége megváltozik,ezzel is óvva a méhet és a babát a fertőzésektől.De,ha nem vagy biztos a dolgokban inkább menj el a dokidhoz,ő biztosan szívesen megvizsgál és elmagyarázza neked,hogy mi micsoda.
Nagyon nehéz kérdést tettél fel, gyakran írnak ki ilyet az oldalon. Sajnos biztos megoldás nincs, hogy eldöntsd. Lakmuszpapírral szoktak próbálkozni, de az gyakran becsapós. Még a dokinak sem mindig egyszerű eldönteni, hogy mi a helyzet. Megnézi uh-gal hogy elég- e a magzatvíz, megtekinti ezt a váladékot, és ennyi. Nekem azt mondta a doki, hogy legtöbbször csak az éjszaka felgyűlt váladék távozik reggelente. Néha előfordul magzatvízcsorgás is, de ha ez minimális, és nem a méhszájnál szivárog a burok, akkor nem okoz gondot, mert feljebb nem tudnak bejutni a kórokozók, inkább kimosódnak. Azt meg, hogy elég-e a magzatvíz, abból lehet érezni, hogy megváltozik a baba mozgása, mivel folyadék híján nincs helye annyira mocorogni. De ezek csak trükkök, biztosat az orvos tud mondani.
Én vagy háromszor mentem be potyára a kórházba, és nem volt semmi baj, pedig már tisztasági betétet kellett betennem.
Eszembe jutott még egy trükk: köhögj erőltetetten. Ha magzatvíz, a hasad összerándulásától köhögéskor hirtelen nagyobb mennyiség jön ki.
Szerintem ne kísérletezz, pláne ha görcsölsz! Én mennék a dokihoz, azonnal.
A csuklás nem gond, de valószínű, kint is csuklós lesz, nekem mindkét gyerekem ilyen volt (kint is bent is).
Én is pont így vagyok.van egy kis gombás fertőzésem,ami a kezelés ellenére sem múlik el.És nagyon erős a hüvelyi folyásom.Szóval én sem tudom eldönteni hogy most a magzatvíz folyik-e vagy mi a bánat..:)
Apa este hazaér és bemegyünk a kórházba.Én már végig nyitva vagyok 2 ujjnyira és a nyákdugóm is elment..De neked még korai lenne...
ha görcsölsz is akkor mindenképp menj dokihoz.Én is voltam visszatartáson 33 hetesen...
38+4hkm..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!