Szív alakú méh, volt emiatt valakinek a terhesség során problémája?
Szív alakú méhem van, most várom a másodikat.
Őszintén szólva én ilyet, mint az első nem hallottam és el sem tudom képzelni.. Nincs odakötve egy magzat, hogy eltörjön a gerince. (nem is értem ez hogy lehetne?)
Egyébként nálam az első terhességnél derült ki, akkor nagyon utánajártam dokiknál, utánaolvastam.
Valóban a szív alakú méh nagyon tág fogalom, az enyhe behúzódástól egészen addig, hogy szinte 2 méhe lesz valakinek (egyébként olyan is van).
Nekem minden orvos és UH-os azt mondta: nehezítHETI a teherbeesést, de ennek csak akkor van jelentősége, ha semmi más problémát nem találnak, és nem sikerül a bébi. Ilyenkor egy egyszerű műtéttel korrigálható, hátha ez segít.
Illetve statisztikailag kissé megnöveli az esélyt, hogy nem tud befordulni rendesen a baba ezért valamivel nagyobb a császár esélye. Illetve talán kissé nagyobb az esélye a koraszülésnek (de nem extrém 20-on pár hetesre kell gondolni, csak, hogy kissé előbb elfogy a helye, mert nem tágul úgy a méh).
Én a fiamat túlhordtam és vígan befordult semmi gond nem volt. A második még nem született meg, így ő nem tudom mikorra érkezik, de a teherbeeséssel biztos nem volt gond :).
No para, nekem állandóan azt mondták, az égvilágon semmi jelentősége nincs már, miután teherbeestem, felejtsem el.
Ha nagyon extrém behúzódás van, akkor lehet valaki veszélyeztetett a végén és jobban figyelik, esetleg befektetik, de ez ritka, mint a fehér holló.
Nekem is szív alakú van, totálisan kettéosztja a méhem, nem műthető. Ez csak az első terhességem végén derült ki, 28. héten koraszülés-császárral. Egészséges teljesen a ma már nagylányom, sőt, még két terhességet is be mertem utána vállalni.
A második a 31. héten, harmadik a 36. héten született meg, semmi bajuk. Teherbeesési problémáink sem voltak, szinte kívánságra jöttek a babók :-)
A gerinctöréses sztorit én sem tudom elképzelni, bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!