Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vádligörcs. Elcsépelt téma,...

Vádligörcs. Elcsépelt téma, de "úgymaradt". Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

21 hetes kismama vagyok, egymás után két éjjel keltem már lábikragörcsre, napi 2-3 szem magnéziumot eszek. A gyógyszertárban azt mondták, kálciumhiány is okozhatja, most megpróbálom azt is, de két napja folyamatosan fáj az érintett vádlim, ezzel mit tehetnék? patikus szerint semmit.

Gondolom kenőcs, krém nincs is erre, amit kismamák is biztonsággal használhatnak, de valami hideg borogatás vagy ilyesmi? lépni, járni is nehezemre esik, úgy fáj mintha begyulladt volna. Járt már így valaki? van valami ötletetek?

2010. júl. 14. 11:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Talán izomlazitó krémet meglehetne próbálni! Sportkrém...még talán DM be is lehet kapni!
2010. júl. 14. 11:55
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez tényleg kalcium-hiány miatt lehet. De sajnos kell a szervezetednek néhány nap, hogy feltöltődjön. Próbáld meg a borogatást, hátha segít. Meg ha mész majd cukorterhelésre szerintem mindenképp kérj egy vérképellenőrzést amiben nézik a Ca és Mg szintet is.
2010. júl. 14. 11:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem is a 21-23 hét között sokat görcsölt a lábam. A vérkép szerint jó volt mindenem, a kalcium, a magnézium szint is...Én azért ittam kalcium-pezsgőtablettát.

Viszont a 23. hét óta elmúlt, semmi bajom. Lehet, hogy ez csak egy átmenet a szervezetben és utána rendeződnek a dolgok!

28 hetes pocis

2010. júl. 14. 12:09
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Holnap megyek vérvételre, de nem hiszem, hogy külön kérte bárki is a papíron a kálcium és magnéziumszintet, hacsak nem része a kisrutinnak, amit ilyenkor kérnek. Reggel hétre megyek, szóval a dokihoz már nem jutok el előtte és cukorterhelés is lesz, sajnos már ilyen korán szükséges :-(((

2010. júl. 14. 12:12
 5/10 A kérdező kommentje:
Izmlazítót szabad terhesen? nem merem, mert ki tudja, mi szívódik át a bőrön...
2010. júl. 14. 12:12
 6/10 anonim ***** válasza:
A kisrutinba nem nézik a kalciumot, de ha mondod és normálisak akkor behúzzák azt is ellenőrzésre.
2010. júl. 14. 12:21
 7/10 anonim ***** válasza:
2010. júl. 14. 12:23
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi, megpróbálom mindenképp, de a helyiek nem normálisak a laborban. :-((( sőt. Azért hátha kifogom éppen, egy próbát mindenképp megér.

a linket is köszi, kedves utolsó

2010. júl. 14. 12:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Én ugy gondolom nyugodtan használhatsz izomlazitot! Nem hiszem hoyg bármi káros lenne benne ami árthat!
2010. júl. 14. 12:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Barátnőm orvosa nem engedi neki az izomlazítót használni!

Egy-két "szerintem"- re soha nem szabad alapozni, ilyenekről mindig meg kell kérdezni az orvosodat.

2010. júl. 14. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!