Ti hogyan reagálnátok, ha a 17 éves lányotok bejelentené, hogy terhes?
Nem
Nekem 18 evesen volt
Tudomasul vettem h ez ezzel jar
En sem akartam a gyereket a parom sem.
Megis 18 evig egyutt voltunk es lett ket gyerek. .
Az hulyeseg h lelkileg tonkremegy ha felelossegteljes dontest hozott logikus dolgott tett es felfogja elfogadja akkor nem lesz semmi baja.
Azért szerintem az sem teljesen normális, aki csak úgy túllép egy abortuszon. Mert szerintem senki, de senki nem akar 17 évesen teherbe esni, (megeshet védekezés mellett is egyébként) mégis itt néhányan úgy állítják be, mintha direkt az lenne a cél, hogy ennyi idősen szülők legyenek.
Van egy sokkal humánusabb módja annak, hogy mindenkinek jó legyen. Adja örökbe! Sokan várnak babára. A szülőknek sem kell eltartani még egy terhet (habár nem értem, miért néznek semmibe egy életet itt páran, de mindegy). Viszont azon nem csodálkoznék, ha a gyermekeitek egy rájuk erőltetett abortusz után már nem szeretnék, hogy az életük részei legyetek.
akkor felvázolom amit nem értessz meg.
17 éves, szexuálisan aktív, védekezés: óvszer, fogamzásgátló.
kiszakad az óvszer -> eseményutánni.
lecsúszik az óvszer -> eseményutánni.
tablettábal is megeshet a baj, ha valaki rosszul alkalmazza.
aki védekezik, nem akar gyereket. így az abortusz senkire nincs “ráerőltetve”.
aki védekezés nélkül esik teherbe, valószínű akar gyereket.
a megszakítás a mai napig nem védekezés.
van aki eseményutánni ellenére is terhes marad. elvileg nem akar gyereket, mert mindent megtett, hogy ne maradjon terhes. akkor rá van erőltetve az abortusz? nincs.
haladjunk tovább.
17 éves, saját akarata, hogy megtartsa a születendő gyermekét.
kérdem én, magának és a leendő apának szüli meg a gyereket? egyértelműen. ha vállalja a felelőséget, hogy anya akar lenni, akkor tegyen úgy, mint egy anya. Kötelessége biztos hátteret teremteni a gyereknek, eltartani a gyereket SAJÁT PÉNZBŐL. Ő akarta a gyereket, nem de? Ha 17 évesen szül, ha 27 akkor is magának szül. A nagyszülőt se 17 évesen nem lehet pumpolni, mert a lánya úgy szül, hogy ő papás mamásat akar játszani, se 27 évesen. Nem a nagyszülő dolga felnevelni az unokát, még a lánya tanul. Nem köteles a nagyszülő eltartani a lányát és újdonsült kis családját. Aki szül, annak kötelessége gondoskodnia a gyerekéről, kelni 3 óránként éjjel, és gondozni a gyereket.
Aki azt írta, hogy mehet abortuszra, az nem ráerőlteti az abortuszt! Ez a 17 éves lány döntése! Ha megtartja a gyereket, akkor mehet a leendő apukához, hiszen ők lesznek ezáltal egy család, nem a nagyszülők + a gyerek + a kiélni akaró anyuka. Ezt fogd fel. A nagyszülőnek nem kötelessége eltartani senkit, nem kötelessége éjjelente kelni és gondozni a gyereket. Tehát lehet mérlegelni. Megszüli, elköltözik a leendő apukához ( az új családhoz ) , és elkezdi az új életét! Vagy ha annyira otthon akar maradni, akkor lehet választani. Elmegy abortuszra. Mivel nem kötelessége senkinek pesztrálni egy gyereket, még a lánya “ lazít “ .
Látszik még hogy nagyon gyerek vagy. Semmit nem fogtál fel abból amit írtam.
“ Ha egy 17 éves lányt kiraksz, igenis az utcára rakod ki, mert nagy valószínűséggel az apa is vele egy idős. Lazán meg lehetne várni, míg önálló keresete lesz (ez még egyetem mellett is lehetséges) de legalább azt, hogy leérettségizzen szerencsétlen. “
Igenis az utcára rakom, mert a pasijához költöztetem?! Ne mond már kislány! Legalább várjam meg még leérettségizik szerencsétlen. Komolyan? Ez nem jutott eszébe, amikor papás mamásat akart játszani?
Nekem lányom van.Ha olyan korban kezdi a szexuális életet mint én, akkor 17 évesen nem kell teherbeesés miatt gondolkodnia, de ha nem és valami úton módon úgy maradna és netán még úgy is döntene, hogy neki kell az a gyerek, hát nem tenném ki az utcára.Azért nem, mert mikor gyereket vállaltam is tisztába voltam vele, hogy marha rövid idő az amikor megmondhatom neki, hogy mit tehet és mit nem.Előre elfogadtam a hibáival,gyengeségeivel, ostobaságaival vagy bármilyen dolgával együtt.Még akkor mikor úgy döntöttem ,hogy gyereket akarok.Nem a saját kivetülésem.Minden ember más, ő is más lesz nem aszerint kell élnie ahogy én akarom, hanem ahogy ő dönt és ahogy akar normális keretek között.De remélem olyan nem lesz, hogy drogozik,vedel, embert öl.Ha ő megtartás mellett dönt akkor úgy dönt.De nem gondolkodnék azon, hogy utcára tegyem,meg hogy max abortuszra adok pénzt másra nem, mert a gyerekem.Amúgy pedig egy támogató család igenis sokat számít.Ha az itt kiírt kérdéseket nézitek is, zömében olyanok panaszkodnak baba mellett, ahol semmilyen segítség nincs, se a nagyszülők és az apa se segít és nincs sitter meg lehetőség arra, hogy az anya kimozduljon kicsit egyedül.Támogató családdal egy 17 éves is fel tudja nevelni a gyereket, közbe tud tanulni és lehet diplomája és nem vágja el a gyerekkel a jövőjét.Ha valaki kiteszi az utcára onnantól tényleg az van amit írnak, hogy ja, hát ennyi volt a tanulás és soha a büdösbe nem megy egyről a kettőre.Én inkább volnék akkor már a támogató szülő, mint az aki szó szerint sorsára hagyja a gyerekét azzal a felkiáltással, hogy nem akarok érted semmit tenni ha nem úgy élsz ahogy én akarom.Nem álszent vagyok, hanem szeretem a gyerekem, nem áldozatként élem meg vele a mindennapokat, nem lett tele lemondással az életem azért mert megszültem és ha a segítségemre lesz bármilyen módon szüksége akkor igen, kiállok mellette és amennyire telik segítem.
Én azon sem botránkoznék meg ha az abortusz mellett döntene.Egyszerűen tudjon a döntésével együtt élni.
“ Az egészséges emberek így gondolkodnak “ .
Tehát a nagyszülőnek kutya kötelessége babázni, és eltartania a seggeteket még te nem érsz rá, ugye?!
NEM ...
ha otthon marad akkor a nagyszülő fogja gondozni mivel a 17 éves csitri ezt fogja ráerőszakolni
ja mert ö tanul ja mert ö szórakozna ja mert o még élni akar
hát ha gyereket csinált akkor oldja is meg
ok talán nem kell kitenni de onnantól kezdve komoly pénzügyi gondjai lesznek. én mert köteles vagyok 18éves koráig ellátom a gyerekem de nem az unokám. az a lányom dolga lesz valahogy megoldja, pl az apuka fizet neki gyt-t meg ott a családi kis gyes - ebből meg kell oldania mindent ami a gyereknek kell.
másik h az abortusz senkit nem terhelne meg ha képesek lennének felfogni h az egy reális döntés az adott helyzetben. ettől még lehet majd gyereke később.
az örökbe adás a lehető legrosszabb opció ilyen esetben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!