Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti hogyan reagálnátok, ha a...

Ti hogyan reagálnátok, ha a 17 éves lányotok bejelentené, hogy terhes?

Figyelt kérdés

2019. aug. 21. 11:40
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
54%

Basszus anyukák, vagy olyan emberek akik anyukák nevében nyilatkoznak ocsmányságokat.

Ha ilyen szülő leszek szemen köpöm magam.

28 éves vagyok még csak kismama. Vannak körülöttem olyan korabeli lányok/fiúk akik igen korán belevágtak és nem vetették el a becsúszott babát.

Sajnos vannak, akik sokra nem tudták vinni az életben és mai napig albérletről albérletre járnak és napról napra élnek. De vannak olyanok (Ez a többség), akik mellett igen is ott állt a családjuk és támogatták gyermekeiket.

De ez az élet rendje, a legtöbbszülő, akkor jó szülő, hogy igen is segíti gyermekét a nagy élet útjára bocsájtani, amíg önálló nem lesz. Lehet hogy 18 évesen a kis család arra kényszerül hogy lányának/ fiának gyermeknevelésben segít. De ezek a lányok/ fiúk hamarabb felnőnek, persze helyes szülői iránymutatással.

Ne ítéljük már így el gyermekeinket könyörgöm.

Igen én se örültem volna ha teherbeesek 18 évesen és nekem is volt parás helyzetem a sok idióta, felelőtlen fiúk miatt. Az a baj hogy a mai fiúkát nem igazán nevelik ezen a téren, kb leszarják a szülők. Hiába ha lány védekezni akar, vannak erőszakos fiúk, valamint van az a izgalmi állapot h nem lehet gondolkodni.

Ezért váltottam fogamzásgátló tablettára. A legbiztonságosabb.

2019. aug. 21. 19:50
 12/63 anonim ***** válasza:
63%

Jajj hagyjuk már az álszentkedést, attól mert a gyerekem, még nem kell minden hülyeségben támogatni!! Épp azért vagyok az anyja, hogy felvilágosítsam, ha óriási hibát tervez elkövetni. Vagy ti talán akkor is bőszen támogatnátok a gyereketeket, ha pl gyilkosságot követett el vagy tudom is én, megkínozott egy állatot? Van az a helyzet, amikor nem az az egyetlen helyes megoldás, ha bológatva támogatod minden baromságban, hanem igen is keményen(ebben) lépsz fel..

Egyébként normálisan kell nevelni a gyereket és nem fordul elő ilyesmi, ha mégis, akkor egy normális 17 évesnek eszébe nem jutna megtartani egy becsúszott terhességet!! Amelyiknek ennyi idősen tényleg annyi esze van, hogy felcsináltatja magát és a csupasz hátsójára, a szüleire nyakára akar babásat játszani, iskolázottság, pénz, munka nélkül, ott rég baj van. Egy értelmes 17 éves már fel tudja mérni a helyzetét és tudja, hogy ennyi idősen baromira nem buli a szülők nyakára, a nagy büdös semmire szülni.

És ha a szülőknek okoz ezzel jelentős anyagi plusz terhet?! Ha ők sem bírják anyagilag? Ha nincs hely, ahol elférne egy plusz gyerek? Ha neadjisten nyugalomra vágynak, miután már felneveltek egy gyereket?? Ja hát az kit érdekel, egy szülőnek mindenáron fel kell áldoznia magát a gyereknevelés oltárán. Hát hogyne.

Szóval ne állítsuk már be a szülőket gonosznak, amiért nem tapsikolnak örömükben egy ilyen eset kapcsán!

Ha már annyira felnőttnek érzi magát, hogy kamaszként gyereket szül, akkor oldja is meg a pasijával együtt! Költözzenek össze, keressenek pénzt és kezeljék felnőttek módjára a kialakult helyzetet, ha már ezt akarták.

Én leültetném és vázolnám neki, hogy a mi nyakunkra bizony nem szülhet. Egy, nem férünk el többen a lakásban, kettő nincs anyagi keretünk plusz egy főt eltartani.

A maximum, amivel támogatni tudom az a 30-40 ezer az abortuszra, ami egyébként nem gyilkosság, szóval forgassátok inkább még egy kicsit azt a bioszkönyvet, ahelyett hogy sületlenségeket hordtok össze...

2019. aug. 21. 20:59
 13/63 anonim ***** válasza:
58%
#12 tökéletesen leírta.
2019. aug. 21. 21:09
 14/63 anonim ***** válasza:
41%
Fiam van annyira nem tudok érvényesülni a kérdéssel, de ha a fiam bejelentené hogy felcsi***a az itt kommentelők lányát😅, hagynám hogy úgy döntsön ahogy ők akarnak, ha a lány megakarja tartani a babát biztos hogy nem engedném a fiam lelépni, illetve segíteném is őket lakhatással vagy amivel kell anyagi bármi. Ezt a kockázatot mi szülők is vállaltuk akkor mikor ők születtek, hogy egyszer kamasz vagy felnőtt lesz. Először nyilván nem esik jól egy ilyen bejelentés mert aggodalmat kelt de egy babát nem hibáztathatunk mert megfogant azért nem kell megölni. Az itt kommentelők meg ha így járnak sokan sírnának hogy lelép a lányuk őt se nem hogy az unokájukat nem látják soha. Pedig ha megszületik hiányozna.
2019. aug. 22. 00:03
 15/63 anonim ***** válasza:
34%
10,11 és 14-es válaszolóval egyetértek. Nekem még kicsik a gyerekeim, de támogatnám Őket, ahogy engem is támogatott volna édesanyám. Leültetett 14 évesen (nem mintha akkor éltem volna nemi életet) és elmondta, hogyha esetleg fiatalon terhes leszek számíthatok Rájuk mindenben bárhogy döntök, csak ne féljek elmondani majd. És amúgy igen, mellettem akkor is mellettem lennének, ha gyilkos lennék. Hogy anyukámat idézzem: “akkor is szeretnélek, hogyha gyilkos lennél, mi mindig itt leszünk apáddal bármi van.” Én azt mondom egyébként, hogy nem feltételnül kell úgy támogatni, hogy egy szülő eldobja az életet, de kidobni emiatt?? Elképesztő!! Aztán 5-6 év múkva meg csodálkoznátok itt sokan, hogy el vagytok tiltva az unokátoktól.
2019. aug. 22. 07:33
 16/63 anonim ***** válasza:
66%

Tamogatni az tud akinek van mibol ...

Ha te szemely szerint a csaladoddal eppen megelsz akkor megis hogyan fogod ?

Amugy manapsag mikor 23-26 evesen kezdenek dolgozni az emberek akkor kicseszws a gywreknek ja 17 evesen gyerek lesz

Gondolkodj h egy gyerek nevel egy masikat.

Hol lesz az a 17 eves feleolossegteljes felnott ? Vagy majd te neveled amig a lanyod a suliban van majd mivel igy megszabadult a gyerektol, o meg elni akar felkialzassal lelep otthonrol. Te meg 45-50 evesen nevelheted a gyereket mikor mar eppen szabad lehetnel.

Bakker nagyon alszentek vagytok es ami a legrosszabb h direktbe kiszurnatok a gyerekeddel... Gratulalok feleossegteljes elore gondolkodo kovetkezetes szulo vagy !

2019. aug. 22. 08:28
 17/63 anonim ***** válasza:
28%
15-ös vagyok. Nem csak az anyagi támogatás a támogatás. A lelki is nagyon fontos! Igaz, abból nem lehet megélni, de azért, mert esetleg nem tudok segíteni anyagilag akkor már el is dobom magamtól teljesen?!?! Én vállalnék másodállást is akár napi 1-2 órát, ha minden forint kellene.
2019. aug. 22. 08:50
 18/63 anonim ***** válasza:
56%

Továbbra is megy az álszentkedés..... Az, hogy egy szülő alapjáraton támogatja a gyerekét, az nem azt jelenti, hogy mindenben feltétel nélkül segítenie és támogatnia kell, főleg akkor nem ha épp egy óriási hibát készül elkövetni. Azért vagy az anyja/apja, hogy felvilágosítsd, ha ostobaságot akar csinálni.

De ti csak nyugodtan babusgassátok, hogy jajj semmi baj, majd a hülye anyád és apád vállal plusz állást a te felelőtlenséged miatt és majd mi eltartjuk, sőt fel is neveljük helyetted azt a gyereket.... Aztán meg pislog mindenki, ha a gyereke 1 fűszálat nem akar odébb tenni, hisz minek.. Van egy palimadár anyja meg egy palimadár apja, aki úgyis megoldanak helyette mindent.

Ja és ne beszéljünk már mellé, nem arról volt szó, hogy kidobnánk az utcára!! Hanem, hogyha már nagylánynak hiszi magát és 17 évesen a semmire akar szülni, akkor ahhoz is legyen felelősségteljes és nagylány, hogy megoldja magának, a gyereknek és a pasijának a lakhatást! Béreljenek külön lakást! Senki nem mondta, hogy az utcára kell menni, szimplán azt mondtuk, ha felnőtteset akar játszani, viselkedjen is úgy. Két opciója is van: megtarthatja, ha mindenáron tönkre akarja vágni az életét, de akkor költözzön külön a fiúkájával VAGY elveteti, amit kifizetünk mi. Ennyi. Egy semmiből jött újabb gyerek felnevelésére NINCS minden szülőnek anyagi kerete, de nem is a szülő dolga az ostoba tini lányának a gyerekét helyette felnevelni. Aki nem érti, hogy ezzel az egész szituval mi a probléma, azt csak sajnálni tudom.

Egy szülő a legjobbat akarja a gyerekének és az h 17 évesen kipottyantva egy gyereket, az egész fiatalságát és lehetőségeit elmulassza, nem épp egy szép jövő megalapozása....

2019. aug. 22. 09:46
 19/63 anonim ***** válasza:
57%
#18 ott a pont!
2019. aug. 22. 10:22
 20/63 A kérdező kommentje:
Érdekes kommentek, szinte mindenkivel egyet lehet érteni. A kérdés már csak az, hogy az abortusz, ami egyesek szerint itt a legjobb opció, nem vágja-e tönkre ugyanúgy a gyerek életét, mint a szülés?! Testileg-lelkileg egyaránt.
2019. aug. 22. 11:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!