Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért írnak itt sokan úgy az...

Miért írnak itt sokan úgy az abortuszról, mintha valami jelentéktelen, hétköznapi dolog lenne?

Figyelt kérdés

Megdöbbentő itt, hogy hány nő érintett a témában. Sokan úgy írnak róla mintha valami jelentéktelen dolog lenne. Olvastam itt olyat aki a körmeit féltette, hogy drága lesz újra csináltatnia ha leszedetik emiatt, vagy volt aki írta, hogy több abortusza is volt már, de egyik nap bement a kórházba, másik nap kijött,nem nagy dolog az egész.

A szívem szakad meg ha ilyeneket olvasok.

Vagy szerintetek is semmiség ez?

2019. jan. 19. 18:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
23%

Valaki írta hogy sejtcsomó az egész. Szerintem sokan nincsenek tisztában azzal, hogy hány hetesen hogy nézbkibegy magzat. Írta előttem valaki, hogy szívesen megmutatna egy 11 hetes megszakítást! Egyet értek! De elég egy 8-9 hetes megszakítás is ott már nem egy sejtcsomócska van. Ezt most nem provokálásnak írom csak infónak.

Írta valaki hogy kihordani más “idegen” párnak a babát fizikai, szellemi terhelés... szerintem egy abortusz után ezek ugyanúgy megvannak... nehéz egy abortuszt feldolgozni ugyanúgy mint egy vetélést (igaz itt a várandós nem maga dönti el a helyzetet)

2019. jan. 19. 19:50
 32/72 anonim ***** válasza:
84%
Hát már nem azért, de én egyszer nem akarom azt a terhességet, akkor sokkal jobban megvisel az, hogy ki kell hordanom, megszülnöm és odaadni valami idegennek, semmint befekudni egy rövid műtétre és élni tovább az életemet! De ezt elég logikusan végiggondolni, aki nem akar gyereket és semmi velejáróját, annak miért is lenne jobb kihordania és megszülnie?! Nem is értem. És mondhat bárki bármit, egy terhesség és szülés 100x jobban megvisel egy nőt, mint egy abortusz!
2019. jan. 19. 19:58
 33/72 anonim ***** válasza:
36%

Nem vergődünk. Bocsi, de a válaszok többsége normális volt az abortuszellenesektől. Ellentétben az abortuszpártiaktól. Ti gyűlölködtök, indulatoskodtok.

A kérdező is tök norlmálisan válaszol, ellentétben veled. Hol látod, hogy csak azok véleményére kíváncsi, akik egyetétenek vele??

Én nem akarom eldönteni, hogy ki miért vállaljon felelőséget, mert nem is lehet. Kötelesség, tudod törvények is vannak, amiknek vannak következményei, különböző szanckciók. A felnőttéválás egy pontja, hogy tetteinkért vállaljuk a felelősséget.

30

Miért költöznék olyan országba, aholbtiltott? Miért kampányolnék ott, ahol eleve tiltva van? Tudod mi a kampány lényege? Egyáltalán honnan veszed, hogy én be akarom tiltani?? Azért mert nem értek egyet sok esetben az abortusszal, még vannak bizonyos esetek.

Tudod én k...ra megdrágítanám, ha már itt tartunk. Nem lenne szociális alapon ingyenesség olyanoknak akiknek pusztán kényelmi okokból járnak abra. És kénytelenek lennének védekezni normális módon.

2019. jan. 19. 19:59
 34/72 anonim ***** válasza:
56%

"Tudod én k...ra megdrágítanám, ha már itt tartunk. Nem lenne szociális alapon ingyenesség olyanoknak akiknek pusztán kényelmi okokból járnak abra. És kénytelenek lennének védekezni normális módon." - azért csak kicsit lenne közröhej (vagy inkább siralmas, nem is tudom) ha ebben is nagyobb diktatúra lenne a szabadnak hazudott világban, mint anno a "puha diktatúrában".

Egyébként Kérdező, nem jelentéktelen, de teljesen hétköznapi dolog... tudod, a tigris meg a nyúl az alom felfalásával intézi el azt, ha "súlyos válsághelyzetet" érez, az ember egy ennél humánusabb módon teszi.

2019. jan. 19. 20:06
 35/72 anonim ***** válasza:
28%
Itt az a probléma, hogy akik azt írják "védekezés mellett lettem terhes", azok valóban úgy is lettek terhesek. Ott volt mellettük az óvszer, meg a tabletta, csak éppen nem használták.
2019. jan. 19. 20:10
 36/72 A kérdező kommentje:

#35: Teljesen igazat adok neked. Amúgy igen próbálok normálisan válaszolni. És valóban nem csak azoknak a válaszára vagyok kíváncsi akik az abortusz ellen vannak. Leírtam világosan már, hogy én sem vagyok teljesen az abortusz ellen. Ha beteg lenne a születendő baba, esetleg védekezés mellett fogant, szerintem valamennyire elfogadott. Viszont aki direkt nem védekezik, hanem ez neki a védekezés azt igenis elítélem. Lehet szidni emiatt, akkor sem normális ez a gondolkodás.

Illetve azt is leírtam, hogy mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, de normális hangnemben!!!

#37: Azért előfordulhat, hogy kiszakad az óvszer, vagy valaki kihagy egy szem fogamzásgátlót, és megtörténik a "baj". Szóval nem biztos, hogy mindenkinek csak kamu ez az indok.

2019. jan. 19. 20:14
 37/72 anonim ***** válasza:
33%

Én csak a missed abot engedném egyből műteni. Vagy a beteg magzat abortálását.

Aki abortuszra megy, annak tablettát.

Szerintem elrettentő példának is jó lenne. Mivel az szenvedéssel jár, így senki nem akarná többször átélni. Talán így a védekezésre is több figyelmet fordítanának.

2019. jan. 19. 20:14
 38/72 anonim ***** válasza:
63%
#37, ezt hívják előítéletnek... a leggyakoribb fogamzásgátló módszerek Pearl-indexe ÁTLAGOS felhasználás esetén simán lefedi a hazai abortuszok felét. Csak valahogy ezt az infót az "erkölcsi alapon állók" képtelenek befogadni.
2019. jan. 19. 20:17
 39/72 anonim ***** válasza:
84%

Jesszus mi folyik itt.

Na mindegy, szóval leírom az én eseteket, már csak a 69%-os válaszára reflektál alá, ugyanis egyaltalan nem igaz 100%-ig, amit írtál, ugyanis védekezés mellett is teherbe lehet esni. Én rendszeres és normális gyógyszer szedés mellett maradtam terhes legnagyobb banatomra. Nem akartam gyereket és a mai napig nem is akarok, szóval nem volt kérdés, hogy abortuszra megyek. Lehet emiatt ítélkezni, de minek. Akaratom ellenére terhes lettem és eszem ágában nem volt megtartani. Óriási traumakent éltem volna meg, ha ki kellett volna hordanom és megszülnöm. Csak mert valaki szerint ez kevésbé viseli meg a nőt, mint egy abortusz. Hát nem. Én egy percig nem bántam meg a döntésem, ma sem döntenék másképp. A műtét egyáltalán nem volt sem testileg, sem lelkileg megterhelő. Tudtam mi a legjobb döntés számomra, miért kellett volna utána bankodjak rajta?

Egyébként van még egy barátnőm, aki pedig esemenyutani beszedése után maradt terhes, ő is hasonlóképpen döntött mint én. Tehát igen is van olyan, hogy védekezés mellett esik teherbe az ember lánya.

2019. jan. 19. 20:22
 40/72 anonim ***** válasza:
47%
#41,persze, hogy van, az én exem is Rigevidon mellett esett teherbe...
2019. jan. 19. 20:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!