Miért írnak itt sokan úgy az abortuszról, mintha valami jelentéktelen, hétköznapi dolog lenne?
Megdöbbentő itt, hogy hány nő érintett a témában. Sokan úgy írnak róla mintha valami jelentéktelen dolog lenne. Olvastam itt olyat aki a körmeit féltette, hogy drága lesz újra csináltatnia ha leszedetik emiatt, vagy volt aki írta, hogy több abortusza is volt már, de egyik nap bement a kórházba, másik nap kijött,nem nagy dolog az egész.
A szívem szakad meg ha ilyeneket olvasok.
Vagy szerintetek is semmiség ez?
Számomra az a durva, amikor valaki nem egy utolsó utáni vészhelyzeti megoldást lát benne, hanem eleve úgy, hogy ez is fogamzásgátlás. Konkrétan azokra gondolok, akik védekezés nélkül és megszakítással dugnak, aztán teljes lelki nyugalommal megy kikapartatni, mert "Nem fáj" és "sejtcsomó".
Ennek ellenére elfogadom, hogy joga van így dönteni bárkinek. Ez van.
Akkor se biztos, hogy kevesebb abortusz lenne, ha támogatnák a fogamzásgátló eszközöket (főleg a gumit), mert sokan nem pénzhiány miatt kockáztatnak.
Nálam az abortusz ellenesség kimerül abban, hogy ÉN 100%, hogy nem megyek abortuszra, úgyhogy ha nem akarok gyereket, akkor védekezek. Ha meg szexelek, akkor belekalkulálom, hogy becsúszhat, de akkor meg is fog születni.
Missed abom volt, sajnos kétszer. Az még sajnálatosabb, hogy helyhiány miatt egy szobában voltak a missed abosok és az abortuszosok. Volt ott olyan fiatal lány, aki elmondta, hogy a tabletta drága, a gumit a párja nem szereti, ha teherbe esik, akkor elveteti, mert szociális alapon ingyen van. (Ott tudta meg, hogy másnak mennyibe kerül.)
Ismerek olyan 50+ "értelmiségit", aki ugyanezt eljátszotta. Eü okból tablettát nem szedhet, a férje nem húz gumit, valahànyszor terhes lett, ment abortuszra. Aztán mikor akartak gyereket, màr nem is jött össze.
Azért ez sincs így rendben.
Neked tényleg gondod van az értő olvasással. :) Leírom utoljára.. nem kell így kikelned magadból. Te máshogy látod, én máshogy látom. Nincs jó és rossz megközelítés. Egyéni van. Es ennyi. Ezért én nem ítéllek el. Nem kell így kiakadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!