Abortusz vagy terhesség?

Figyelt kérdés
Nem élünk jó anyagi körülmények között, kiderült, hogy terhes vagyok. Minden a baba ellen szól (szerintem is, nagyszülők, testvér, barát szerint is), de azt hiszem nem tudnék tükörbe nézni, ha abortuszra mennék....
2018. aug. 17. 01:24
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
46%

Én az abortuszt választanám, ha nem lenne elég pénzünk egy plusz gyerekre. Segélyekre, kedvezményekre gyereket szülni, remegni a családiért meg ilyenek, nem csak ultra szánalmas, de felelőtlenség is, mert bármikor eltörölhetik, csökkenthetik őket. Meg egyébként sem, ha nincs meg az anyagi háttér a gyerekvállaláshoz, nem vállalok gyereket és kész. Azért, hogy az esetleg meglévő gyerekeimtől vegyem el a falatot? Ruhát? Cipőt? Játékot? Életszínvonalat? Nem. Inkább ne legyen gyerekem, vagy kevesebb, de meg tudjak neki adni mindent amire szüksége van, és ne legyen probléma pl egy nyamvadt iskolakezdés.

Ez a "nem tudnék tükörbe nézni" dolog meg egyszerűen önzés. Rólad szól, és nem a gyerekek érdekeiről.

2018. aug. 17. 16:40
 42/51 anonim ***** válasza:
67%
Azért szerintem attól annyira nem kell félni, hogy megszüntetik a már meglévő támogatásokat. Nyilván nem lehetetlen, de minden politikai erő szavazatokból él, meglévő jogok, kedvezmények, támogatások visszavonása nem egy olyan egyszerű művelet, politikailag nagyon kockázatos, főleg ha az ellenfél közben egyetemes alapjövedelemmel, meg 13. havi nyugdíjjal kampányol. Nem tudom, emlékeztek -e a vizitdíj bevezetésére tett kísérletre, hogy mekkora felháborodást váltott ki, és mennyi mínusz szavazatot jelentett az akkori kormánypártnak...
2018. aug. 17. 21:39
 43/51 anonim ***** válasza:
82%

nem is értem, hogy amíg nem döntöttetek, addig miért kellett elmondani bárkinek.

Ez a te és a férjed döntése, esetleg ha nagyok a gyerekek, velük is meg lehet beszélni.

2018. aug. 18. 12:09
 44/51 anonim ***** válasza:
57%
A kulcsmondat az, hogy nem tudnál tükörbe nézni, ha abortuszra mennél. Te nem akarsz abortuszra menni. Ennyi. Nincs olyan, hogy abortuszra KELL mennie valakinek, maximum olyan, hogy a környezete paráztatja, és ráveszi, utána azonban ő él a fájdalommal, amit ez okoz, nem a környezete. Amikor még kezdeti egy terhesség, könnyen látnak benne a nagyszülők problémát, de ha ott van a kezükben a hús-vér gyerek, akkor már nem ez szokott a hozzáállás lenni. A bedőlt devizahiteleseknél is minden a gyerekeik ellen szól, mégsem ölik meg őket. Annak, aki nem akar abortuszra menni, olyan érzés lesz utólag, mintha megölte volna a gyerekét...és hát lényegében ez is történik, csak az élete legkezdetibb stádiumában ölte meg. Ma nincs olyan, hogy konkrétan éhen kellene halni egy európai országban, ha gyermeked születik...az anyagi nehézség rossz dolog, de még rosszabb megtenni valami olyat, ami után nem tudsz tükörbe nézni.
2018. aug. 18. 13:28
 45/51 anonim ***** válasza:
25%
Én sem tudnék tükörbe nézni miután meggyilkoltam az apró védtelen gyerekemet. Egy csapat vagytok. Egy jó katona sosem hagyja cserben a bajtársait, a legnagyobb bajban sem, sőt. Kitartás, legyetek erősek.
2018. aug. 18. 14:21
 46/51 anonim ***** válasza:
55%

44

"Ma nincs olyan, hogy konkrétan éhen kellene halni egy európai országban, ha gyermeked születik...az anyagi nehézség rossz dolog, de még rosszabb megtenni valami olyat, ami után nem tudsz tükörbe nézni."

Azért sok fogalmad nincs a realitásokról, akár a magyarról sem. Kívánom, hogy ezt a naiv tudatlanságodat meg is őrizhesd!

2018. aug. 18. 18:22
 47/51 anonim ***** válasza:
67%
Végül hogyan döntöttél, kérdező?
2018. aug. 26. 09:57
 48/51 anonim válasza:
64%
Én biztos megtartanám, én ma tudtam meg, hogy a másodikat várom, pedig orvosin tanulok, és én boldogan megtartom. Sok sikert! Minden kezdet nehéz, de annál szebb a végkifejlet!
2018. aug. 27. 15:50
 49/51 anonim ***** válasza:
33%

48

Orvosin hogy tanulsz egy baba és egy terhesség, majd baba és egy másik baba mellett? Nyilván NEM tanulsz az orvosin, hanem oda jártál, és most passziváltatsz többször.

2018. aug. 27. 15:54
 50/51 piroska és a farkas ***** válasza:
64%
Mi van, ha a nagyobbik már nem baba, hanem mondjuk ovis... ? Mi van,ha passziváltat a köv. félévtől? Semmi, max csúszik. Komolyan többet kéne, h nyomjon a latban, mint egy emberélet? Vagy mi olyan hihetetlen abban , h tanul?
2018. aug. 27. 17:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!