Abortusz vagy terhesség?

Figyelt kérdés
Nem élünk jó anyagi körülmények között, kiderült, hogy terhes vagyok. Minden a baba ellen szól (szerintem is, nagyszülők, testvér, barát szerint is), de azt hiszem nem tudnék tükörbe nézni, ha abortuszra mennék....
2018. aug. 17. 01:24
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
79%
"Nem élünk jó anyagi körülmények között", ez nálam azt jelenti, közel sincs meg mindenetek. Plusz ez, ahogy remegsz szinte a segélyekért, elég gáz.
2018. aug. 17. 12:34
 32/51 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, kicsit hadoválsz.

Ami számít, az a te véleményed és a férjed véleménye. Ő akarja. Te nem.

Itt nem jön számításba a nagyszülő meg a barát meg a testvér meg a nem tudom, ki. Csak a ti álláspontotok.

2018. aug. 17. 12:35
 33/51 A kérdező kommentje:
Kinek, mi a jó. Nem éheznek, mindig kapnak ruhát, járnak nyaralni. De nyilván, ha a férjem egyedül keres (pár hónapja nem dolgozom), akkor elgondolkozok, hogy megtartsam-e. Azt meg hol álmodta, hogy remegek a segélyért?! Te.....
2018. aug. 17. 12:37
 34/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért kell az egész pereputtynak elmondani ezt, főleg, ha ennyire nem vagytok a férjeddel közös állásponton. Ezt nektek kettőtöknek kell megbeszélni, eldönteni, nem a testvéreknek és barátoknak...
2018. aug. 17. 12:40
 35/51 A kérdező kommentje:
Mert nem tudok tiszta fejjel gondolkozni. Tudom, hogy szeretném őt is, mint a másik két gyereket, de nem vágyok borzalmasan egy gyerekre, a körülmények miatt sem. De megölni se akarnám....
2018. aug. 17. 12:43
 36/51 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, nem gyereket ölnél, ez egy. Kettő: gyereket akkor szülünk, ha vágyunk rá és nem lehetetleníti el a már megszületettek életét.

Viszont: ti megszakítással "védekeztetek". Az nem védekezés, hanem belenyugvás abba, hogy ha jön a gyerek, hát jön. Ugyanis aki nem akar gyereket, az védekezik.

Először is, higgadj le. Ne kérdezgesd az egész pereputtyodat, mert kibicnek semmi nem drága, és nektek kell felnevelni, nem nekik.

Menj ela patikába megnézium citriciért, vegyé be egy szemet reggel-est 3 napig, hogy kicsit lehiggadj. A hosszú hétvégén ne foglalkozz a témával, de beszéld mega férjeddel, hogy 20-án este,miután lefeküdtek a gyerekek, leültök, és megbeszélitek a félelmeiteket, érzéseiteket.

2018. aug. 17. 12:48
 37/51 anonim ***** válasza:
84%

Már fűnek-fának elmesélted... Miért? Ez nem családi ügy, magánügy!

Én tudod miért tartanám meg a helyedben? Mert nem védekeztetek. Jönni akar, megszülod. Majd legközelebb gondolkodtok.

2018. aug. 17. 12:49
 38/51 anonim ***** válasza:
75%

Na igen. A nem védekezés valahol a "nem baj, ha lesz még gyerekünk" kategória.

Én nem szeretnék több gyereket. Hüvelygyűrűt használok. Nem bízom a véletlenre.

Ha már kikürtölted, hogy terhes vagy, és ha esetleg nem tartod meg, akkor számíts a sok megvető rokonra, és hogy ezt bizony nagyon-nagyon sokáig fel fogják emlegetni.

SZóval így már ez is egy érv, hogy miért tartsd meg. Ezt pedig csak te generáltad.

Eddig az egyetlenegy igazi indokod ellene az volt, hogy félsz a nehéz terhességtől. Van még más okod arra, hogy ne tartsd meg?

2018. aug. 17. 13:00
 39/51 anonim ***** válasza:
57%
Nézd, te látod mennyire éltek rossz anyagi körülmények között, de ha van pl. autóra is pénz, annyira rossz nem lehet. Tudom, hogy kevés az egy kereset, és nekem is nehéz terhességem volt, de mikor már megvan az a baba, akkor nem olyan könnyű kérdés ez, mint mikor csak tervezi az ember, hogy legyen-e, vagy ne. Meg attól, hogy más mit gondol, neked azt kell tenned amit te jónak látsz. Én is pont a napokban gondolkodtam azon, hogy mi lenne ha véletlenül terhes lennék, és arra jutottam, hogy mindenképp megtartanám. Éhezni nem éheznénk az biztos, de inkább spórolnék magamon. Mondhatni pár éve még "divatmaca" voltam :-D, most ha a gyerekről van szó, elvagyok 2-3 váltás ruhával, nem érdekel. Valahogy túljutnánk azon a pár éven míg nem dolgozom, aztán majd csak feltalálnánk magunkat. Úgy értem ismerünk olyan párt, ahol nem él már egy nagyszülő sem, és 3 gyereket nevelnek. Nehéz, mert pl. a nyáron is kell a gyerekeknek ügyeletes oviba járni. Nálatok még segítség is lenne. A lényeg, hogy szeretettel kell(ene) várni, ha úgy szülöd meg, hogy a francnak se kellettél, és érezteted is majd vele, akkor csak egy lelkibeteg embert fogsz nevelni belőle, ami neki sem válik hasznára.
2018. aug. 17. 13:30
 40/51 piroska és a farkas ***** válasza:
59%
Notehát: lakással, autóval, segítséggel nincs gond. Nem járnátok nyaralni, vagy nem olyan összegben, na bumm. Ez nem jelenti a meglévő gyerekek életének ellehetetlenitését. Komolyan nekem ez egy tök értelmetlen és felesleges hezitálásnak tűnik.
2018. aug. 17. 13:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!