Abortusz vagy terhesség?

Figyelt kérdés
Nem élünk jó anyagi körülmények között, kiderült, hogy terhes vagyok. Minden a baba ellen szól (szerintem is, nagyszülők, testvér, barát szerint is), de azt hiszem nem tudnék tükörbe nézni, ha abortuszra mennék....
2018. aug. 17. 01:24
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
63%
en mindenkeppen megtartanam, mert az anyagiakon mindig lehet valtoztatni, de ha mar most ugy erzed, nem tudnad megbocsajtani magadnak az abortuszt, akkor ne tedd, mert nagyon meg fog viselni, es ez kihatassal lesz az egesz csaladodra
2018. aug. 17. 08:12
 12/51 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem azért nem mindegy, hogy a számlákra, ételre, vagy pedig szórakozásra, nyaralásra nem telne a baba miatt. Az anyagi dolog képlékeny mindig változhat. Ha csak nem éheztek és nem fenyeget hogy utcára kerultok, akkor számomra ez nem indok az abortuszra. Mi se vagyunk gazdagok sok lemondással jár a gyerek, de ő a legfontosabb és nálunk is a harmadik baba érkezik.
2018. aug. 17. 08:21
 13/51 anonim ***** válasza:
85%

6

Én nem mondtam, hogy milliárdokat fog kaszálni a 3. Gyerekkel, de az egy főre jutó bevételt, kiadást kb. ki lehet számolni és összevetni 2 és 3 gyereknél.

2018. aug. 17. 09:43
 14/51 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Kit érdekelmek a rokonok??? TI Ketten a férjeddel beszéljétek át, h milyen lemondásokkal járna anyagilag ez a 1,5-2 év, amig újra 2 kereset nem lesz. Lehet, h feleakkora értékben kapnának karácsonyi ajándékot a gyerekek, nem jutnátok el fizetős programokra,mittudomén, de ezeknek megközelítőleg sincs akkora jelentőségük, mint egy növekvő kis magzatnak.
2018. aug. 17. 10:03
 15/51 anonim ***** válasza:
94%

Nekem volt abortuszom. Szóval nem vagyok ellene.

De szerintem ez a helyzet nem annyira tragikus.

Nem azt írtad, hogy éheznétek, és 40 nm-es albérletben éltek, tehát ESÉLYTELEN, hogy 3 gyereket neveljetek.

A kedvezmények valóban jók, de azt mindenképpen úgy érdemes kalkulálni, hogy bármikor mérsékelhetik, eltörölhetik.

Szerintem a rokonoknak, ismerősöknek nincs joguk beleszólni az életetekbe, és a gyerekvállalásotokba.

A férjeddel kettőtökre tartozik KIZÁRÓLAG. Üljetek le, mindent beszéljetek át, hogy mi a pro és kontra. És hozzátok meg a döntést KETTEN.

2018. aug. 17. 10:21
 16/51 anonim ***** válasza:
60%
én megtartanám. ha csak a 2. gyerek lenne és nem járna ennyi kedvezmény akkor nehezebb döntés lenne. de így megtartanám és elköttetném magam/párom.
2018. aug. 17. 10:37
 17/51 anonim ***** válasza:
63%

Egyesek itt nagyon kőkeményen csak az anyagi oldalát említik a dolgoknak. Az adókedvezmény tényleg nem kevés, ehhez jön még hozzá a csp. Ha anya nem dolgozott és úgy értelmezem, h nincs munkája, akkor csak gyest kap. Tehát kb. ennyi számszerűsítve az anyagi rész. Amit sokan nem gondolnak át, h ahogy az egyik válaszoló is írta, erre építeni nem lehet, mert egy tollvonással eltörölhetik. A másik amit még figyelembe kell venni a rejtett költségek. Az egyik fél, az esetek többségében tudjuk, h az anya, sokkal nehezebben talál utána munkát, hiába adja be a kicsit másfél évesen bölcsibe. Sokkal több táppénzre, szabadságra lesz szükség, több betegség, több iskolai-óvodai-bölcsődei program. Tanítás nélküli napok, szünetek és sorolhatnám napestig. Ezek csak még inkább instabillá teszik az anya munkahelyét.

A különórák, korrepetálások, sport, zene stb. járulékos költségeiről meg ne is beszéljük.

Autótok van elég nagy? vagy azt is cserélni kell? A ház milyen amiben laktok, most is épphogy elfértek, vagy kényelmesen ellesztek még egy kicsivel?

Szép dolog a 3 gyerek és a nagy család de ezeket kő keményen át kell gondolni, és a már meglévő 2 gyerek érdekét néznve kell racionális döntést hozni.

2018. aug. 17. 11:00
 18/51 A kérdező kommentje:

Munkahelyről egyszer hiányoztam egy fél napot a gyerekeim miatt, soha nem voltam táppénzen.

Lakással, autóval nincs probléma.

2018. aug. 17. 11:18
 19/51 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező, az adókedvezmény meg a juttatások NE legyen érv!

És ha mindet megszüntetik a gyereked 2 hónapos korában?

2018. aug. 17. 11:21
 20/51 A kérdező kommentje:

Igen, igazad van. Ha az eszemre hallgatok... De nem tudnék a tükörbe nézni.

Mellesleg ezen az elven, mi van ha a férjemmel mindketten meghalunk? Mert bármi lehet..

2018. aug. 17. 11:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!