Abortusz vagy terhesség?
6
Én nem mondtam, hogy milliárdokat fog kaszálni a 3. Gyerekkel, de az egy főre jutó bevételt, kiadást kb. ki lehet számolni és összevetni 2 és 3 gyereknél.
Nekem volt abortuszom. Szóval nem vagyok ellene.
De szerintem ez a helyzet nem annyira tragikus.
Nem azt írtad, hogy éheznétek, és 40 nm-es albérletben éltek, tehát ESÉLYTELEN, hogy 3 gyereket neveljetek.
A kedvezmények valóban jók, de azt mindenképpen úgy érdemes kalkulálni, hogy bármikor mérsékelhetik, eltörölhetik.
Szerintem a rokonoknak, ismerősöknek nincs joguk beleszólni az életetekbe, és a gyerekvállalásotokba.
A férjeddel kettőtökre tartozik KIZÁRÓLAG. Üljetek le, mindent beszéljetek át, hogy mi a pro és kontra. És hozzátok meg a döntést KETTEN.
Egyesek itt nagyon kőkeményen csak az anyagi oldalát említik a dolgoknak. Az adókedvezmény tényleg nem kevés, ehhez jön még hozzá a csp. Ha anya nem dolgozott és úgy értelmezem, h nincs munkája, akkor csak gyest kap. Tehát kb. ennyi számszerűsítve az anyagi rész. Amit sokan nem gondolnak át, h ahogy az egyik válaszoló is írta, erre építeni nem lehet, mert egy tollvonással eltörölhetik. A másik amit még figyelembe kell venni a rejtett költségek. Az egyik fél, az esetek többségében tudjuk, h az anya, sokkal nehezebben talál utána munkát, hiába adja be a kicsit másfél évesen bölcsibe. Sokkal több táppénzre, szabadságra lesz szükség, több betegség, több iskolai-óvodai-bölcsődei program. Tanítás nélküli napok, szünetek és sorolhatnám napestig. Ezek csak még inkább instabillá teszik az anya munkahelyét.
A különórák, korrepetálások, sport, zene stb. járulékos költségeiről meg ne is beszéljük.
Autótok van elég nagy? vagy azt is cserélni kell? A ház milyen amiben laktok, most is épphogy elfértek, vagy kényelmesen ellesztek még egy kicsivel?
Szép dolog a 3 gyerek és a nagy család de ezeket kő keményen át kell gondolni, és a már meglévő 2 gyerek érdekét néznve kell racionális döntést hozni.
Munkahelyről egyszer hiányoztam egy fél napot a gyerekeim miatt, soha nem voltam táppénzen.
Lakással, autóval nincs probléma.
Kérdező, az adókedvezmény meg a juttatások NE legyen érv!
És ha mindet megszüntetik a gyereked 2 hónapos korában?
Igen, igazad van. Ha az eszemre hallgatok... De nem tudnék a tükörbe nézni.
Mellesleg ezen az elven, mi van ha a férjemmel mindketten meghalunk? Mert bármi lehet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!