Kiket avattatok be abba, hogy abortuszotok lesz? Legjobb barátnőnek ilyen esetben elmondanátok?
A legjobb barátnőm 4 évvel idősebb nálam, születésem óta ismerjük egymást. A családjaink jóban vannak, szóval konkrétan mellette nőttem fel, napi kapcsolatban vagyunk. Viszont neki már van egy lassan két éves kislánya, és jelenleg ismét terhes. Ők a barátjával/élettársával nagyon családcentrikusak, 3-4 gyereket szeretnének. Ezért sem tudom, hogy beavassam-e őt abba, hogy én nem vállalom ezt a terhességet... Egyelőre csak az orvosom és az anyukám tudja, de a legjobb barátnőm már többször mondta, hogy látszik, hogy van valami, amit nem mondok el neki és nem érti, hogy miért.
Csak kicsit kellemetlen, hogy ők azon vannak, hogy minél több gyerekük legyen, én pedig nem akarok anya lenni.
Szia!
Nem tudom, hogy nálad, vagy néhány kommentelőnél mit jelent a "legjobb barát", vagy úgy általában a barát szó, de nálam nem lenne kérdéses, hogy elmondom, ahogy az sem, hogy a barátnőm nem csak, hogy elfogadná a döntésem, de ott lenne velem a kórházban is. Ti, akik azt írjátok, hogy a barátságotok tönkremenne ez miatt, nektek ennyi egy barátság? Hibázik a barátotok, és dobva van? Nálunk egy úgy működik, hogy feltétel nélkül elfogadjuk a másikat, és segítjük, BÁRMI van.
Sajnálom a "barátaitokat" :(
Kérdező, nyugodtan mond el, ha valódi barát, akkor nem a saját életére, hanem a tiédre fog koncentrálni, és nem lesz ebből semmi gond!
Úgy döntöttem, hogy ma délután elmondom neki. Bízom a legjobbakban.
A privátban zaklatókat pedig kérném, hogy fejezzék be, nem érdekelnek az állami támogatások, vagy hogy mennyire jól járnék a diplomás gyeddel, a nyílt örökbeadás előnyei sem foglalkoztatnak!
Halistennek nekem értelmes, felnőtt barátaim vannak, akik nem dobnak kukába 10-20 év barátságot , csak mert a másik szerintük nem helyesen cselekszik. A kérdező nem öl meg senkit, ugyanis az abortusz még mindig nem gyilkosság, saját gyereke pedig még mindig nincs és nem is volt! Van egy pár hetes fejletlen, fájdalmat nem érző embrió. Óriási különbség van a kettő között, őszintén sajnálom, aki ezt nem látja és nem bírja épp ésszel felfogni.
Kérdező bízzunk benne, hogy neked nem egy ilyen ítélkezős, a barátságotokat lazán szemétbe hajító barátnőd van...!
Én elfogadtam mikor a legjobb barátnőm az abortusz mellett döntött, és igyekeztem végig segíteni ahol csak tudtam. Elkísértem a dokihoz, a kórházba, mindent megtettem hogy könnyebb legyen neki. A nők nem hobbiból mennek abortuszra, épp elég megterhelő ez lelkileg akkor is, ha valaki teljesen biztos benne hogy ez az egyetlen lehetőség. Nem is értem azokat, akik idegeneket ócsárolnak emiatt.
Kedves kérdező! Én a helyedben nem aggódnék, szerintem még meg is fogsz könnyebbülni miután elmondtad a barátnődnek, és sokat fog segíteni ha olyanok állnak melletted akik fontosak. Majd írd le, hogy ment!
"Azt hittem ma már eléggé elfogadó világ van ahhoz, hogy úgy gondolkodhassak bizonyos témákról, ahogy nekem tetszik. "
Komolyan olyan ember írja ezt le, aki "barátságot" szakít meg azért, mert a másik nem úgy éli az életét, ahogy neki tetszik? Szép :)
#19-es épp ez jutott nekem is eszembe.... Elég vicces.
Amúgy nem is baj, ha az ilyen, magát barátnak nevező személy megszakítja az állítólagos “barátságát” a másikkal, ezzel a másik ember csak nyer. Kinek van szükséges ilyen ítélkező “barátral”, aki gond nélkül magadra hagy a sz*arban..? Nekem biztos nem lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!