Elmondanátok a véleményeteket a következő nevekről? Illetve ajánlanátok pár számotokra tetsző nevet? Nagy segítség lenne.
Sziasztok!
Nem sokára kisbabánk lesz a párommal. A nemét még nem tudjuk, de ha kislány lesz akkor már megvan a neve biztosra, viszont a fiú nevekkel problémánk van.
A következőkben gondolkodunk: Álmos János, Illés Sebestyén
A hagyományos(abb) neveket kedveljük a párommal, a külföldi átírású neveket annyira nem.
Hálásak lennénk, ha elmondanátok a véleményeiteket a fenti nevekről (pl miért tetszik, miért nem) lehet felhívjátok olyanra is a figyelmünket ami nekünk eszünkbe se jutna a nevekkel kapcsolatban.
Illetve az érdekelne még, hogy a ti környezetetekben ezek a nevek mennyire gyakoriak.
Köszönjük szépen:)
Párom Sebestyén és nagyon tetszik a neve.
Nem gyakori, szép dallamos.
A többi viszont nem tetszik, nem is tudom pontosan miért. Talán az Álmos nekem egy állapot inkább, (Álmos vagy? Kérdés elég vicces) a János nekem túl régies, az Illés meg passz miért de nem tetszik.
Nekem még ezek tetszenek
Ottó, Gellért, Boldizsár, Keve, Péter, Árpád
Gratulálok nektek!
A János nagyon nem tetszik. A többi igen, ovis korosztályból van is mindhárom az ismerettségi körben.
Viszont valahogy ezekből csak egyet adnék. Mondjuk a János pont ezért jó, mert az olyan egyszerű, szóval Álmos, Illés, Sebestyén MELLÉ keresnék másik 2. nevet, ami bármicsaknemjános.
Köszönöm szépen, hogy ennyien írtatok! Most úgy érzem, hogy az Illés és/vagy a Sebestyén a befutó, de olyan nehéz.
A János név pedig édesapám miatt fontos a számomra, szóval még jó, hogy van időm átgondolni a dolgokat!
Úgy látszik hasonló az ízlésünk nevek terén. A felsorolt neveid közül kettőt mi is adtunk a fiainknak.
Az én fiam is Illés. Nem ismerek más ilyen nevű gyereket vagy felnőttet sem.
Sebestyén nevű fiam is van. Egy 34 éves Sebestyént ismerek.
Az Álmos is nagyon tetszik de a vezetéknevünkel nem jó sajnos, így esett ki a Farkas név is. Egy 16 éves Álmost ismerek.
A János a nagypapám neve, így számomra is fontos, de a kisfiamnak nem adnám.
A fiaim Lukács, Gellért, Illés, Ágost, Sebestyén és Mór.
Amik még tetszenek: Lőrinc, Ambrus, Bernát, Lőrinc, Ambrus, Bernát, Zente, Domán, Farkas, Solt.
Kedves Utolsó!
Úgy fest tényleg hasonló az ízlésünk nevek terén, a Mór és az Ágoston név nálunk is szóba került!
Szerintem szép nevek. Az Illés tetszik a legjobban.
És szabad kérdezni hogy mi lesz a neve ha kislány lesz?
Köszönöm a válaszokat! Igen az Illés egyre jobban tetszik,
ha pedig kislány akkor Hedvig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!