Ti megmutatnátok kamasz gyereketeknek/lányotoknak az abortuszos videot vagy képeket egy kb akkora babáról?

Figyelt kérdés
A kérdés elméleti, egy itteni kérd3s kapcsán merült fel ahol egy orvos lány leirta milyen megterhelő nekik egy 10-12 hetes abortusz ahol már látszik a magzat darabokban. Eszembe jutott hogy gimiben egy üres bioszórán megnéztünk tanár nélkül egy abortuszos dokumentumfilmet es nagy balhé lett belőle hogy mi van ha valakit érzelmileg annyira megvisel hogy rossz hatással lesz rá k3sőbb. Én mindig nagyon rendesen védekeztem, nem csak a film miatt, de eszembe jutott hogy tuti megmutatom majd ha lesz lányom, csak hogy érezze hogy ez milyen komoly és nem rutinműtét. Szerintetek ez nagyon durva lenne, ti megmutatnátok?
2017. nov. 15. 21:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
63%
Nem. Minek? Ha valamikor az abortuszt kell hogy válassza, nyilván meg lesz rá az oka, teljesen felesleges ratenni még egy lapáttal.
2017. nov. 16. 05:40
 12/77 anonim ***** válasza:
79%

Én se mutatnám meg.

Mi nagyobb korkülönbséggel vállaltunk gyerekeket. A legkisebb fél éves.

Szerintem a lányom (most tíz éves) pontosan fog emlékezni, hogy együtt néztük a 10 hetes kistesóról a videót, ahogy az uh-n mocorog. Nem fogja soha azt mondani, hogy "csak egy sejtcsomó". A Néma sikoly biztosan sokkolná, nagyon érzékeny kislány.

A szexről már most is beszélgettünk vele. (A menstruációval kapcsolatban is szóba került.) Folyamatosan, fokozatosan kap információkat, ahogy kérdez.

A fogamzásgátlásról is el fogok mondani mindent. Azt is, hogy honnan tud a neten a hiteles információt keresni. ;)

Előfordulhat persze, hogy ennek ellenére megtörténik, hogy abortuszra megy.

Ebben az esetben már késő riogatni. Inkább támogatni kell, elvégre az ő élete.

2017. nov. 16. 06:42
 13/77 anonim ***** válasza:
19%
Megmutatnám, ha el is veteti, legyen tisztában azzal mit csinál. Ezért nem pártolom az abortusz közbeni altatást se. Lenne helyi érzéstelenítés inkább, sokkal kevesebb lenne az abortusz.
2017. nov. 16. 07:15
 14/77 anonim ***** válasza:
65%
Értem, utolsó. Ezek szerint ha te valaha abortuszra kényszerülsz, előtte lennél hogy vetitsek neked a néma sikolyt, vagy valamimhasonlo műalkotást, a műtétet pedig Max helyi érzéstelenítésben végezzék majd el. Esetleg mutassák meg utána a mehet kiuritett tartalmat is? Az lenen az igazi, ugye. Mert szerinted aki az abortuszt választja, az csak azért csinálja, mert unatkozik.
2017. nov. 16. 07:24
 15/77 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy anno mi megneztuk középiskolában osztalyfonoki órán. A tanárunk egy öreg agglegény fickó volt. A fiúknak nem kellett részt venni az órán, mehettek az udvarra, csak a lányoknak volt kötelező. Remalmaim voltak utána, ahogy sok másik osztalytarsamnak is. Ettől függetlenül ha teherbe esnék, az abortusz mellett döntenék. A saját életem, a már meglevő gyerekem, a férjem, a csaladom számít, nem egy nem kívánt terhesség, ami ellen természetesen védekezem.
2017. nov. 16. 07:41
 16/77 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, úgy látom a többség nem mutatnà meg. Lehet azért hajlok rá mert engem nem nyomasztott a film, de arra nagyon jó volt hogy felfogjam hogy ez milyen komoly dolog es nagyon komolyan vegyem a védekezést. És mint irtam nem azért gondoltam rá hogy szarabbul érezze magát ha mègis abortuszra kènyszerül, hanem hogy sokkal komolyabban vegye hogy az ő dolga a védekezés. Alig valaki azt hiszi hogy csak bemegy-elaltatjàk-megműtik-mehet haza addig nehéz érezni a dolog súlyát. Ha terhes lenne 16 évesen biztos hogy az abortusz lenne a kisebbik rossz, de ha ettől komolyabban veszi majd a szexet akkor mégis azt gondolom.hogy igenis egy dokumentumfilmet lásson róla minthogy átélje.
2017. nov. 16. 08:30
 17/77 anonim ***** válasza:
14%

Mi megnéztük gimiben a néma sikolyt, és még egy filmet, amiben egy abortusztúlélő lány beszélt, annak a végén voltak nagson durva jelenetek széttrancsírozott magzatokról.

Tényleg elég megrázó volt, de hálás vagyok, hogy láthattam.

Szerintem szükség van az ilyen jellegű órákra, mert az abortusz nem játék. Az a kis magzat nem egy embrió, hanem egy kis emberi lény.

Nem lenne szívem elvetetni egy kis életet.

Hogy én mutogatnék-e ilyen videókat majd a lanyomnak? Nem tudom. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy a felelősségteljes szexről beszélgetek vele, és arról, hogy az abortusz nem helyes.

2017. nov. 16. 11:26
 18/77 anonim ***** válasza:
20%
*nem egy sejtcsomó, hanem egy kis emberi lény. Sejtcsomót akartam irni embrió helyett.
2017. nov. 16. 11:31
 19/77 anonim ***** válasza:
8%
14es, én sosem megyek abortuszra, én vállalom a tetteim következményeit és nem menekülök el gyáván.
2017. nov. 16. 11:46
 20/77 anonim ***** válasza:
78%
Tényleg, utolsó? Tehát ha megeroszakolnak és nem hát az esemény utáni, akkor kihordod a gyereket? Ha súlyosan fogyatékos a magzat és az orvos szerint a szülést se éli túl, akkor kihordod? Ha az életedet veszélyezteti a terhesség, akkor kihordod ? Ha ehezel és a már meglevő gyerekedet se tudod eltartani, akkor kihordod? Hajrá. Más meg ép ésszel gondolkodik és az abortusszal vállalja a felelősséget.
2017. nov. 16. 12:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!