Ti megmutatnátok kamasz gyereketeknek/lányotoknak az abortuszos videot vagy képeket egy kb akkora babáról?
Én se mutatnám meg.
Mi nagyobb korkülönbséggel vállaltunk gyerekeket. A legkisebb fél éves.
Szerintem a lányom (most tíz éves) pontosan fog emlékezni, hogy együtt néztük a 10 hetes kistesóról a videót, ahogy az uh-n mocorog. Nem fogja soha azt mondani, hogy "csak egy sejtcsomó". A Néma sikoly biztosan sokkolná, nagyon érzékeny kislány.
A szexről már most is beszélgettünk vele. (A menstruációval kapcsolatban is szóba került.) Folyamatosan, fokozatosan kap információkat, ahogy kérdez.
A fogamzásgátlásról is el fogok mondani mindent. Azt is, hogy honnan tud a neten a hiteles információt keresni. ;)
Előfordulhat persze, hogy ennek ellenére megtörténik, hogy abortuszra megy.
Ebben az esetben már késő riogatni. Inkább támogatni kell, elvégre az ő élete.
Mi megnéztük gimiben a néma sikolyt, és még egy filmet, amiben egy abortusztúlélő lány beszélt, annak a végén voltak nagson durva jelenetek széttrancsírozott magzatokról.
Tényleg elég megrázó volt, de hálás vagyok, hogy láthattam.
Szerintem szükség van az ilyen jellegű órákra, mert az abortusz nem játék. Az a kis magzat nem egy embrió, hanem egy kis emberi lény.
Nem lenne szívem elvetetni egy kis életet.
Hogy én mutogatnék-e ilyen videókat majd a lanyomnak? Nem tudom. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy a felelősségteljes szexről beszélgetek vele, és arról, hogy az abortusz nem helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!