Ti megmutatnátok kamasz gyereketeknek/lányotoknak az abortuszos videot vagy képeket egy kb akkora babáról?
Mi megnéztük gimiben, elég megrázó volt, én sem bírtam.
Kb onnantól mutatnám meg, ahonnan már pártolnám a baba megtartását. Egy 12 évesnek nem kell tudnia, mi történik, egy 17 évesnek már megmutatnám, és akár el tudnám fogadni, ha megtartaná a gyerekét.
Egyébként én speciel sokkal durvább dolgokat is láttam 14 alatt is, ezért gondolom, hogy nem nekem kell majd, hanem ő fog magától rábukkani akár túl korán is.. én meg max annyit tehetek, hogy sokat beszélgetek vele róla, miket lát a neten.
Az orvos válaszoló vagyok:)
Olyat, amiben egy 10-12 hetes magzat szét van trancsírozva, nem. Hogy miért? Mert ha ne adj Isten 16 évesen teherbe esik, éppen elég nagy trauma neki odaállni a szülei elé és aztán műtőasztalra feküdni, mert azért sejtésem szerint ennyi idősen nem akarná megtartani. Nem hiszem, hogy az ilyen fajta riogatás bármiféle visszatartó erővel bír. Ha valaki nem akarja a gyereket, akkor egy pár kép miatt nem fogja meggondolni magát, ellenben az egyébként is jelentős lelki sebeit lehet, hogy tovább növeli.
Igyekeznék viszont megfelelő felvilágosítást nyújtani neki, méghozzá időben. Nem 17 évesen, mikor a lányok jó része már elég sok mindenen túl van. Tudatosítanám benne, hogy a szex jó dolog, nem véletlen csinálják az emberek, de felelősség, és neki sokkal nagyobb felelősség, mint a férfinak. Igen is ésszel kell csinálni. Biztosítanám arról, hogy mindig, mindenben mellette állok. Nyugodtan szólhat, ha gumi kell, de nincs rá pénze, szólhat, ha kiszakad az óvszer és tablettára van szüksége, szólhat, ha szeretne tablettát íratni és akkor is, ha véletlen terhes lesz.
Alapvetően az objektív felvilágosítás híve vagyok, nem szeretem sem a hatásvadász dolgokat (mint pl. a néma sikoly videó), sem pedig azt, mikor megpróbálják egy tizenévesnek bemagyarázni, hogy a szex rossz és csak házasság után...
"Olyat, amiben egy 10-12 hetes magzat szét van trancsírozva, nem."
Na ezt én sem szeretném most sem látni. Olyanra gondoltam ahol jól látszik mekkora egy 10-12 hetes magzat, hogy nem sejtcsomó.
Olyat igen. Tényleg nem árt tudni, hogy mekkora is egy 8-10-12 hetes embrió. De UH felvételt mutatnék, vagy ilyesmi képeket:
Nekünk felvilágosítás órán mutattak pár képet kivetírőn szép nagyban, HD-ban, csak nem értem MINEK, mindenki pontosan tudja hogy történik, vagy akkor rohadó hullákról is mutogassunk hogy "ne szúrj le random embereket".
Jó mondjuk rám annyi hatása volt hogy növelte a tolerancia plafonom, mostmár tényleg egy kezemen meg tudom számolni mi vol,t az ami közben nem tudtam megenni egy finom hambit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!