Miért kavar ekkora port az abortusz?
Ha annyira gyilkosságnak tekintik, miért nem osztogatnak ingyen óvszert/fogamzásgátlót?
Miért nem adnak rendes felvilágosítást az iskolákban? Miért nem EBBŐL iratnak dolgozatot? A növényzet fontosabb?
Miért nem tanitják azt hogy az óvszer helyes használata mi is pontosan?
Nem azzal kell foglalkozni hogy ki mit tett, milyen "bűnt" követett el, hanem azzal hogy hogyan lehetne lecsökkenteni a "bűnbe esés" esélyét!
Aki szegényebb családból származik, vannak 3an testvérek de csak 1 szülő, mégis miből fizesse az óvszert a 3 gyereknek vagy a tablettát?
És ugye azt nem sokat ér h 'Ne szexelj!'
Igen el tud menni dolgozni, ha van munka.
Vagy nem 1 esetről tudok ahol az apuka a gyermek megszületését követően drogos lett meg alkoholista, otthagyta a gyesem lévő nőt a gyerekkel. A nő mehetett dolgozni a gyerek meg a bölcsibe, persze ez sem volt olyan egyszerű mert ahhoz hogy bölcsibe irassa kell munkaviszony, de hogyan keressen/vállaljon munkát ha ott van vele egy pár hónapos csecsemő?
És mi lett?! Az egyik árvaházba adta, ahol aztán gyönyörü élete lett. A másik a nagymamánál nevelkedett mert az anyjának biztos tető nem volt a feje felett. A 3. anyukája meg megfolytotta a síró csecsemőt. (Ez jobb?! Itt már valóban érző embert gyilkolt a végkimerülés és a tehetetlenség miatt, azért mert nem volt lelki ereje felnevelni egyedül ebben a világban)
Melyik kíméletesebb a gyereknek?
És nem beszélve arról, ha a gyermeket bántalmazza az agresszív apuka addig míg fel nem nő. Meg mikor valami fogyatékossággal születik amire senki nem lehet eléggé felkészülve, főleg nem egy hátrányosabb helyzetű.
Gyönyörű élet ha az utcán lopkodnak a gyerekek mert nincs pénz kajára, meg hogy megfagynak a házukban mert nincs pénz fűtésre, vagy ha az anyuka drogos és pl így is esett teherbe.
És ha védekezés mellett esett teherbe? Vagy ha megerőszakolták?
"Ha már az abortusz is mindenkinek a magánügye, legyen a szexuális élete és a védekezése is saját feladat, nehogy már ezt is az oktatás meg egészségügy nyakába varrjuk!"
Pontosan hogy legyen az iskola dolga. Mert a szülők-még a tanultabbak sincsenek annyira képben mint egy orvos, vagy nőgyógyász. Akkor meg miért ne kapják meg a lehető legjobb tájékoztatást a gyerekek? Az interneten meg rengeteg marhaság kering- amiből a gyerek nyilván nem tudja majd kiszúrni mi igaz és mi hülyeség.
Olyan aranyos ez az "internet korában" szöveg. =D Persze, az internet valóban a végtelen tudás tárháza, de ennek megvan a maga hátulütője is. Hisz mind tudjuk, hogy ugyan ez a csodálatos internet tele van olyan barmokkal, mint pl a lapos föld hívők, az oltás ellenes agyhalottak, fényevők, parlagfűvel rákot gyógyítók, egy nap alatt 20kg-t fogyók, faroknövelők, stb, biztos mindenki tud még ezer ilyet. Egy gyerektől nem elvárható, hogy úgy szülessen, hogy minden ilyen hülyeséget automatikusan kiszelektáljon és csak és kizárólag a valós, hasznos tartalmakat használja. Nem, ez a szülők és az iskola felelőssége, hogy megfelelő nevelést és oktatást kapjon. És bizony, ennek a nevelésnek és oktatásnak rohadtul a része kellene hogy legyen a szexualitás. Az meg egyszerűen nem lehet kifogás, hogy bezzeg a szomszéd Kati is jó nevelést kapott 'osztán mégis egy hülye pitsa lett.
Persze mindig könnyebb másra mutogatni meg utólag bezzegelni meg sipákolni.
Ezzel én is is egyetértek, hogy jóval olcsóbbnak kéne lennie a fogamzásgátló gyógyszernek, guminak stb! Nem rég váltottam ki a foggatlot, amit a nőgyógyászom irt fel, 3 hónapra 10.000..... Egy normális minőségű gumi 800-900-1000 Ft és van benne 3 db. Persze van 3-400 Ft-ért is, nekünk rögtön ki is szakadt egy ilyen fajta olcsóbb gumi, holott rendesen használtuk, de lehet csak r hibáztunk.
Az is igaz, hogy 100x jobban fel kéne világosítani a gyerekeket, de én is úgy gondolom, hogy ez sokkal inkább a szülő feladata, semmint az iskoláé! Teszteket írogatni meg szerintem egyenesen nevetséges. Emlékszem anno nálunk is volt bent valami védőnő vagy gozom nincs ki, aki a szexről meg egyen dolgokról próbált magyarázni, SENKI nem vette komolyan és nem figyelt, mert a szex mindenkinek a magánügye, a magánélete része, intim téma és marhára nem másokkal és masok előtt akar ezekről a dolgokról témazgatni. Sokan elviccelték, sokan "cikizték" a másikat, hogy "Jajj te még szűz vagy...?", másoknak kellemetlen volt a helyzet. Ugyanígy nem tudom felfogni miért kell mindenki (!!), tehát fiúk elott is pl védőnőt hívni, h papoljon a menzeszrol aztán majd beteteket osztogasson a lányoknak a fiúk előtt. Ez a lányoknak is irtó kellemetlen volt, akik kb 13 évesek lehettek max! Nem is értem, anyuka feladata lenne elmondani, h ez micsoda és mit kell csinálni, ha megjön, nem pedig cikis helyzetbe hozni ezzel a kislányokat a suliban. Na de ez más téma.
Tehát részben egyet is értek, részben nem.
Ja és utolsó az, hogy te anno 17 éves gyerekként szültel gyereket, mondván neked nem fordult meg a fejedben az abortusz se a párodnak, attól még szerencsére ez nem mindenkinek evidens, h gyerekfejjel sokszor a semmire szülünk! Én is ismerek lányt, aki 16,5 évesen lett terhes, nyomás hatására (tipikus szentfazek, én csak neked akarok jót típusú anyuka) meg is szülte a nagy büdös semmire, tönkre is tette vele az eletet rendesen. Ha kiszakad a gumi, ott az esemenyutani halistennek, be kell venni és nagy valószínűséggel semmi baj nem lesz!
Nálunk az ilyen női problémákat soha nsem fiúk előtt mondták el. Vagy behívták a lányokat az orvosiba, vagy kiküldték a fiúkat a teremből.
Egyébként ha dolgozat lenne belőlle mindjárt nem lenne olyan vicces a téma.
A teszt csak azért kellene mert így látnánk mennyit is tudnak a dolgokról a diákok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!