Miért kavar ekkora port az abortusz?
Ha annyira gyilkosságnak tekintik, miért nem osztogatnak ingyen óvszert/fogamzásgátlót?
Miért nem adnak rendes felvilágosítást az iskolákban? Miért nem EBBŐL iratnak dolgozatot? A növényzet fontosabb?
Miért nem tanitják azt hogy az óvszer helyes használata mi is pontosan?
Nem azzal kell foglalkozni hogy ki mit tett, milyen "bűnt" követett el, hanem azzal hogy hogyan lehetne lecsökkenteni a "bűnbe esés" esélyét!
Aki szegényebb családból származik, vannak 3an testvérek de csak 1 szülő, mégis miből fizesse az óvszert a 3 gyereknek vagy a tablettát?
És ugye azt nem sokat ér h 'Ne szexelj!'
Igen el tud menni dolgozni, ha van munka.
Vagy nem 1 esetről tudok ahol az apuka a gyermek megszületését követően drogos lett meg alkoholista, otthagyta a gyesem lévő nőt a gyerekkel. A nő mehetett dolgozni a gyerek meg a bölcsibe, persze ez sem volt olyan egyszerű mert ahhoz hogy bölcsibe irassa kell munkaviszony, de hogyan keressen/vállaljon munkát ha ott van vele egy pár hónapos csecsemő?
És mi lett?! Az egyik árvaházba adta, ahol aztán gyönyörü élete lett. A másik a nagymamánál nevelkedett mert az anyjának biztos tető nem volt a feje felett. A 3. anyukája meg megfolytotta a síró csecsemőt. (Ez jobb?! Itt már valóban érző embert gyilkolt a végkimerülés és a tehetetlenség miatt, azért mert nem volt lelki ereje felnevelni egyedül ebben a világban)
Melyik kíméletesebb a gyereknek?
És nem beszélve arról, ha a gyermeket bántalmazza az agresszív apuka addig míg fel nem nő. Meg mikor valami fogyatékossággal születik amire senki nem lehet eléggé felkészülve, főleg nem egy hátrányosabb helyzetű.
Gyönyörű élet ha az utcán lopkodnak a gyerekek mert nincs pénz kajára, meg hogy megfagynak a házukban mert nincs pénz fűtésre, vagy ha az anyuka drogos és pl így is esett teherbe.
És ha védekezés mellett esett teherbe? Vagy ha megerőszakolták?
Ha vannak köztetek szülők, miért nem kérvényeziktek az iskolákban a rendszeres felvilágosítást? Azt hogy szerepeljen a tananyagban a nemi betegségekről és a védekezések részletes lehetőégeiről szóló anyagok és a tudasukat erről dolgozatban fel tudják mérni.
Legalább annyit hogy teszttel csinaljanak felmérést az iskolákban h ki mennyot tud erről, tuti h a fél osztály a 2es osztályzati szintet nem érné el. És itt a gond! Itt a probléma! Itt kell változtatni! Azzal hogy szídunk mindenkit aki nem azt teszi amit mi, nem érünk el semmit
Nem elek otthon nem vagyok szülő, de úgy emlékszem nekúnk voltak ilyen felmérő tesztek csak nyelvtanból.
És nem tananyag, hanem egy egyetemista teszteltette a sulit ki mennyit tud.
Ha esetleg valakit tudnánk szerezni aki jártas a témában és írna 1-2 teszt kérdést ezzel kapcsolatban es azt a szúlők bevinnék az iskolákba es megkernék az igazgatót h irassa meg ezt a 10 perces tesztet név nelkül a 15 éves gyerekekkel...?
Csak ötletelek
mert heti 8 tesi óra kell.
szted ha 5 szülő odamegy, hogy na légyszi, mi lesz? megmondom: semmi.
és a felvilágosítás nem az iskola dolga, aki vállal gyereket, legyen annyi benne, hogy ha kínos, ha nem, leül a gyerekkel és beszélget vele a szexről és azzal járó dolgokról.
nekünk volt az iskolában felvilágosítás. nem tudtunk meg kb semmit, csak azt hogy húzzunk gumit. na kösz.
volt olyan gimi oszt.társam, aki azt hitte ha nem védekezik, de kólás vízbe beleül a kádba, akkor nem lesz terhes...pedig értelmes szülei voltak.. egy suliba jártunk, én mégsem gondoltam hogy ez "megoldás" lenne.
ilyennel mit csinálsz??
Igen megint csak a kifogások a tettek helyett.
sajnos nem mi denki annyira felelősség teljes mint te ( em tudom mar melyik, akinek tervezetten jöttek a gyerekei).
Nem az iskola dolga, de a szülőkre egy kamasz meginkább nem kíváncsi...
Az iskola felelős a gyermekek eletében.
Ebbe nem merülök bele, interneten utana lehet ennek is nézni a pedagógusok tananyagaik között...
Azzal senki nem akar foglalkouni hogy segítse a gyerekek tajékozottságát, de ítélkezni mindenki tud.
ezekkel a kommentelőkkel a beszélgetést lezártam mert nem tudom udvariasan kezelni az ilyen mentalitású megnyilvánulásokat.
Nem 5 anyuka kell hanem egy! Egy aki összegyűjti az aláírásokat, és az anyagot erre a 10 perces tesztre. Sztem megbotránkozna az iskola hogy ennyire nem tud ak semmit a gyerekek a témából.
Ohh persze az a fontos hogy tudják a növények fozoszintetizálnak...az nem ami a saját eletüket befolyásolja.
Mivel tudom mekkora figyelmet szentelnek nehany fejlettebb országban erre a dologra és mennyivel eredményesebb így tudom hogy az amit mondok jobban be vált módszer mint az amit a passzív ellenzők tesznek.
De ugyan ez van a többi témánál is, pl állatkínzás, újrahasznosítás.
Amíg nem nyitják fel az emberek szemét es nem köteleznek dolgokat addig nem érdekli őket.
Mint ahogy engem sem érdekelt 18-20évesen. Aztán kiköltöztem, láttam itt mit tesznek a kukával (nem viszik el ha szelektív van a rendes kukába). Es utt is az állam volt az aki helyes iranyba terelte a népet es igenis meg a csöves putris helyeken is gyűjtik a szelektívet mert muszáj. Hazamentem és láttam kb az ismerőseim 10%-ka voszi a szelektívet a kukába. Mert nem kötelező és lustál tennia jobbért. Persze hallottak h környezet szennyezés így úgy, de nem észlelnek semmit ebből így nem veszik komolyan. Amíg valaki valamit nem él át, nem tapasztal addig nem biztos hogy eljut a tudatáig. Vannak tisztes kivételek, de nekik talpra kene állni és igenis kiállni azert hogy jobb legyen. Nem lesz 100%osan jó, de valamennyit lehet javítani folyamatosan...
De amíg azok akiknek van felelősségük és eszük de nem tesznek semmit, passzívak, addig a kormany, az iskola és a gyerekek is magasról tesznek a dolgokra.
Remélem megértettetek.
Többet nem szeretnék a témához hozzáfűzni, aki ezekből nem szüműri le a lényeget, a mondanivalómat az nem is akarja, nem is fogja...
Én teszek a jobbért és összeállítok egy tesztet. Amit elküldök az iskoláknak a szülők által.
Nem akarok úgy meghalni hogy tudom segíthettem volna egy aprónyit a világnak de nem tettem meg. En nem kofogásokat keresek hanem megoldásokat.
Szép napot mindenkinek! Kérem ha vannak olyan szülők az olvasók között akiket érdekel egy szebb jövő írjanak egy privátot. (iskola neve, e-mail címe, esetleg gyűjtene a teszt érdekében aláírasokat az ismerőseiktől, amint összeállítottam egy tesztet?)
Elnézést a helyesírásért, lassabban reagálba telefonom mint ahogy írok, így ki-kinmarad 1-1 betű, szóköz.
Remélem azert érthető. :)
És még ennyi:
A tanárok is tehetnek az ügy érdekében,
Szövegérteses feladatsor ebből, vagy teszt pl osztályfőnökin amikor, akár egy lazább óra keretein belül. Nem fontos tananyagba foglalni, eleg ha párszor pár tanar elősegíti ennyivel a dolgokat
huh te. vmi teszt-függő vagy :D
amúgy ha ennyire érdekel, akkor csinálj valamit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!