Miért kavar ekkora port az abortusz?
Ha annyira gyilkosságnak tekintik, miért nem osztogatnak ingyen óvszert/fogamzásgátlót?
Miért nem adnak rendes felvilágosítást az iskolákban? Miért nem EBBŐL iratnak dolgozatot? A növényzet fontosabb?
Miért nem tanitják azt hogy az óvszer helyes használata mi is pontosan?
Nem azzal kell foglalkozni hogy ki mit tett, milyen "bűnt" követett el, hanem azzal hogy hogyan lehetne lecsökkenteni a "bűnbe esés" esélyét!
Aki szegényebb családból származik, vannak 3an testvérek de csak 1 szülő, mégis miből fizesse az óvszert a 3 gyereknek vagy a tablettát?
És ugye azt nem sokat ér h 'Ne szexelj!'
Igen el tud menni dolgozni, ha van munka.
Vagy nem 1 esetről tudok ahol az apuka a gyermek megszületését követően drogos lett meg alkoholista, otthagyta a gyesem lévő nőt a gyerekkel. A nő mehetett dolgozni a gyerek meg a bölcsibe, persze ez sem volt olyan egyszerű mert ahhoz hogy bölcsibe irassa kell munkaviszony, de hogyan keressen/vállaljon munkát ha ott van vele egy pár hónapos csecsemő?
És mi lett?! Az egyik árvaházba adta, ahol aztán gyönyörü élete lett. A másik a nagymamánál nevelkedett mert az anyjának biztos tető nem volt a feje felett. A 3. anyukája meg megfolytotta a síró csecsemőt. (Ez jobb?! Itt már valóban érző embert gyilkolt a végkimerülés és a tehetetlenség miatt, azért mert nem volt lelki ereje felnevelni egyedül ebben a világban)
Melyik kíméletesebb a gyereknek?
És nem beszélve arról, ha a gyermeket bántalmazza az agresszív apuka addig míg fel nem nő. Meg mikor valami fogyatékossággal születik amire senki nem lehet eléggé felkészülve, főleg nem egy hátrányosabb helyzetű.
Gyönyörű élet ha az utcán lopkodnak a gyerekek mert nincs pénz kajára, meg hogy megfagynak a házukban mert nincs pénz fűtésre, vagy ha az anyuka drogos és pl így is esett teherbe.
És ha védekezés mellett esett teherbe? Vagy ha megerőszakolták?
Ja és interneten hany félrevezető poszt van a fogamzásgátlasról? Nem erre kell hagyatkozni. Egy tizen éves nem ilyeneknek nez utána az interneten, mert nincs aki erre vezeti.
A törinek se nez utana ha nem érdekli es ha nem kötelezi valaki.
Adtál jó ötleteket köszönöm :)
Egyebként magamból indultam ki:
En amíg nem beszeltem komolyabban egy nőgyógyásszal erről a dologról, nem tudtam hogy ennyi a lehetőség. En sem vedekeztem mert csak azt hallottam olvastam, hogy mennyi gondot okoz a fogamzasgatló, es azt tudtam hogy az óvszerrel nem elvezem.
Ezek miatt nem vedekeztem, szerencsémre terhes nem lettem hormon problema miatt.
Aztan mikor kezeltettem a hormonproblémámat elkerültem egy nőgyógyászhoz és rakerdezett mit használok vedekezesre, mondtam hogy semmit, nem lehettem terhes. De mivel mar lehetsz (mondta) így elmondom milyen lehetősegek vannak és igy tett...20 perc komoly beszelgetes, megkerdezte mitől félek a fogamzasgatlásnál, elmondtam, így el tudta mondani hogy ez nem igaz, vagy hogy akkor van masik lehetőségem.
Ertitek mire gondolok? Rávilágótott mennyi lehetőség van, es hogy a sok kételyemnek csak a fele igaz, a másik felet meg meg lehet oldani mivel több fele van.
Ha ezt egy tinivel is eljatszanák a suliban, vagy a nőgyógyásznál akkor többen tudatosabbak lennének.
Persze igy is lenne kivétel.
Egy egyedülálló szülő nem biztos h kitud akár ennyit is fizetni az 1 vagy 2 gyerekének és még lehet sajat magának is.
De a szülők nem is törik magukat auon hogy a gyermek vedekezzen, csak elmondja hogy használj óvszert.
Ez nem elég.
Ezzel mem tudatosul bennünk. És emiatt felnőtként sem érdekli amíg nem esik bele a hibába
Egyen arra is h fizesse? Hat magyarul lopjon? mert 14-15 évesen nincs meg diákmunka sem.
Es igen lehet azt mondani hogy minek szexel ennyi idősen, en inkább úgy kerdeznem a természet miért ennyi idős korra tette a kamaszkort, a menstruációt, es a hormon bombát.
Egyebként mondtatok, hogy interneten utana tud nézni.
En is megtettem de nem sokat ír ez az oldal pl. Sok hátranyt, kevés lehetőseget ír:
És ezt elolvastam, meg is untam...Es csak annyit szűrtem le hogy van fogamzasgátló ami megölhet, meg van óvszer ami kenyelmetlen, meg 2 masik teljesen értelmetlen szó amiből nem tudom mi az hogyan kell használni mennyire biztonságos, hol szerezhető be.
Ennyi, a tiniktől meg aztán több nem tellik. En mint felnőtt utananézek meg pár helyen, de a tini úgy erzi mindent tud, ő megtette amit meg kellett, utana nezett de nem tetszik neki
egy normális orvos nem fog egy 14 évesnek tablettát felírni, ott marad a gumi.
de te most anyádra haragszol hogy nem adott pénz tabira, vagy mi?! vagy neked nem jön össze a gyerek, és savanyú a szőlő?
Es pontosan emiatt kell a pontosabb és többszöri felvilágosítás! Iskolában és otthon egyaránt.
Es ha a felvilágosítás "rendszere" hiánytalan, akkor lehet az abortuszon átesett nőket szídni.
Most kezded az értelmetlen személyeskedést? ebbe nem megyek bele mert nem ismersz :)
Vannak hormon mentes készítmények is. Van női óvszer.
Ezért kell a sokszoros felvilágosítás.
Emellett a magzat fejlődésénél bele lehetne tenni a tananyagba, hogy az abortusznak milyen következményei vannak stb stb.
Én csak próbálnám megtalálni a megoldásra hajló embereket. De itt látszik hogy a szidalmazó elítelő emberek igazából nem a magzati halált próbálják csökkenteni, csak szinplán szeretnek beszólni és kritizálni
Egyik kommentem első kérdésének első szava:
Legyen*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!