Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 50 évesen teherbe estem. Mit...

50 évesen teherbe estem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Férjemmel két huszonéves felnőtt fiunk van, én 50 éves vagyok, ő pedig 56. Egy éve nem vérzek már, ezért gondoltam, hogy most már nyugodtan együtt lehetünk védekezés nélkül is, legalább gondoltuk kicsit jobb lesz így a dolog annyi év után. Erre tessék...Ma tudtam meg, hogy 5 hetes vagyok kb... Nagyon letaglózott a dolog mindkettőnket nyilván, csak ő tudja és én, mivel a gyerekeink már évek óta nem élnek velünk.

Tanácstalan vagyok, én az abortuszt gyilkosságnak tartom, de megszülni ennyi idősen, nagyok a kétségeim. Anyagilag jól állunk, azzal nincs gond, de na. Ti mit tennétek? Légyszíves, rosszindulatú kommenteket ne!

2017. jún. 23. 20:18
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
48%

Nekünk 40 és 42 évesen is született gyerekünk, a 4. és 5. Boldogok vagyunk velük, nem is lenne értelme nélkülük. 50 fölött volt egy méhen kívüli vetélés, nagyon megsirattuk szegénykét, ha szerencsésebben történt volna, boldogan vállaltuk volna. Idős korban valamivel, olyan 3-5 %-al növekszik a rizikó bizonyos rendellenességekre. Ezt orvossal kell megbeszélni. Azért az egészsges babának a legnagyobb a valószínűsége, nem kell emiatt görcsölni, hogy valami baja lenne, de az orvosokra hallgatni kell.

Mikor ötven felett elment a kis magzatunk, előtte, mikor tapasztaltuk, hogy baba jön, elmentünk orvoshoz, ahogy kell. Még nem tudta, hogy méhen kívüli, azt mondta, hogy ha mi vállaljuk, ő is boldogan segít, sőt nagy öröm és szakmai megtiszteltetés neki. Ilyen orvost kell választani. Vallásos orvosok ilyen szempontból jobbak.

2017. jún. 24. 07:15
 22/41 anonim válasza:
45%
Jövőre leszek ötven éves. Ha egészséges lennék nem lenne kérdés, hogy megtartsam-e a babát. Az egyik magyar színésznő is 50 felett adott életet egy egészséges babának.
2017. jún. 24. 07:44
 23/41 anonim ***** válasza:
53%
Én vállalnám 50 évesen is.
2017. jún. 24. 07:50
 24/41 anonim ***** válasza:
58%
Latom, több a bíztatásod, mint a negatív vélemény. Én is bíztatnálak, mert egyik ismerősöm kórházban dolgozik és épp egy ilyen esetről beszélt. Egy-két hete 49,5 évesen adott életet egy édesanya ELSŐ gyermekének. Ugyanúgy élte meg ennyi idősen is, mint egy 20-30 éves nő. Szóval szerintem bízzál abban h most van útban életed nagy-nagy meglepetése.
2017. jún. 24. 09:17
 25/41 anonim ***** válasza:
35%
Én már 35 fölött se szülnék, nemhogy 50 évesen.
2017. jún. 24. 09:43
 26/41 anonim ***** válasza:
72%
Kérlek írj, hogy döntöttél
2017. jún. 24. 10:03
 27/41 anonim ***** válasza:
57%

Orvossal konzultálj, ne a random gyakorisokkal. Illetve a már meglévő gyerekeiddel. Mert nagy valószínűség szerint ez a gyerek az ő felelősségük lesz. Biztos buli 50 évesen szülni, kicsit visszafiatalodni, de majd 60 évesen meg 65 évesen meg 70 évesen, mikor még bőven nektek kéne támogatni és segíteni a gyereketeket, akkor már tőle várjátok majd el ezt. Hiszen ő lesz ott, ő kéznél lesz, nem a nagyobb gyerekek fogják félredobni az életüket, hogy titeket ápoljanak, meg orvoshoz rohangáljanak veletek.

Szerintem ez színtiszta önzőség, de hát kinek mi...

2017. jún. 24. 10:46
 28/41 anonim válasza:
51%
Gratulálok!:) Szerintem különleges szeretettel lehet szeretni egy késői gyereket! Megvan a tapasztalatod, az anyagi háttered, szerető családba érkezne! Nem beszélve arról, hogy megfiatalít! ;) Ha a testvérei is ott lesznek mellettetek, akkor pláne vállalható! Kitartás!
2017. jún. 24. 11:20
 29/41 anonim ***** válasza:
59%
Én nem tartanám meg. Mert úgy lennék vele, hogy végre megnőttek a gyerekek, én sem leszek már fiatalabb nem tudhatom, hogy mennyi energiám, egészségem lenne egy újabb gyerekhez.
2017. jún. 24. 13:20
 30/41 anonim ***** válasza:
55%

Férjed mit mond? Te szíved szerint mit tennél?

Én 47 évesen szültem utoljára. Több vizsgálatra elmentem. Mi is aggódtunk, nehezebb volt a terhesség és a szülés, mint korábban, de egészséges, élénk gyerekünk van. Ráadásul még sose néztek nagymamának.

Azért az durva, hogy sokan azért beszélnének le róla, mert nem éritek meg, hogy felnő. Azért ma már jobbak az életkörülmények és hosszabb a várható élettartam. Ha a szüleitek még élnek, nektek is jó esélyetek van felnevelni ezt a babát.

Én annak idején vállaltam a váratlan babát. De ezt nektek kell eldöntenetek. Van még egy dolog (és nem bántani akarlak) lehet, hogy nem marad meg a baba. Több vetélésem volt 40 felett. Az se leányálom.

Mindenesetre nagyon meg tudja fiatalítani az embert egy kisgyerek. Jó egészséget és döntsetek jól.

2017. jún. 24. 16:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!