50 évesen teherbe estem. Mit tegyek?
Férjemmel két huszonéves felnőtt fiunk van, én 50 éves vagyok, ő pedig 56. Egy éve nem vérzek már, ezért gondoltam, hogy most már nyugodtan együtt lehetünk védekezés nélkül is, legalább gondoltuk kicsit jobb lesz így a dolog annyi év után. Erre tessék...Ma tudtam meg, hogy 5 hetes vagyok kb... Nagyon letaglózott a dolog mindkettőnket nyilván, csak ő tudja és én, mivel a gyerekeink már évek óta nem élnek velünk.
Tanácstalan vagyok, én az abortuszt gyilkosságnak tartom, de megszülni ennyi idősen, nagyok a kétségeim. Anyagilag jól állunk, azzal nincs gond, de na. Ti mit tennétek? Légyszíves, rosszindulatú kommenteket ne!
Anyukám munkatársa kicsit kesőn kelt el. Már mindenki aggódott a családban, hogy vénlány marad, mikor 41 évesen férjhez ment. 42 volt az első gyerekènél, 45 a 3-nál, 48 a 4-nél. Az már majdnem 50. Mind a 4 gyereke egészséges, semmi bajuk. Most, 64 évesen, már nagymama.
Az abortusz valóban gyilkosság. Ha van mód rá (egészség, anyagi háttér), vállald szerintem! A kor manapság már annyira nem számít, mikor a nők nagy része eleve 30 fölött kezd gyereken gondolkozni.
Jó egészséget kívánok Nektek!
én megtartanám. engem is anyám későn vállalt, meg a két legjobb barátomat is az anyjuk 40 fölött szülte. hálásak vagyunk, hogy megszülethettünk
a mai orvostudománynak köszönhetően nagy esélyed van, hogy még egy csodálatos gyermekkel megajándékozd a házasságotok.
Kérdező, épp a napokban olvastam egy cikket, talán segít a döntésben:
Szia. Bocsi, nem erre a válaszra vársz, de én tuti nem tartanám meg. Anyám még nincs 50, de, ha születne még egy öcsém, vagy húgom, lányom idősebb lennne....
Abban a korban én is inkább már unokáznék. Illetve szeretném megélni az unokáim felcseperedését is..
Lenne elég türelmed, kitartásod, képes lennél újra kezdeni mindent?
Nagyon szép, hogy kitolódik a szülési idő, csak csomó hátránya is van....
Engem 40 évesen szült anyám, és elcseszte vele az egész életem.
Túl nagy a generációs szakadék, egyáltalán nem ért meg.
Gyerekkoromban is irigyeltem az osztálytársaim, akik kirándulni meg sportolni mentek a szüleikkel. Meg barátilag tudtak beszélgetni. Mi meg nyáron orvosi beutalóval mentünk gyógyfürdőbe, ott ázott anyám a többi 60 éves nyanyával.
Mikor a többiek bulizni és fiúzni kezdtek, én fáslizni és ágytálazni. Gyerek helyett anyám pelenkázom.
Szörnyű ilyet írni, tudom. De alig várom, hogy meghaljon, és én végre élhessek egy kicsit. 30 évesen csak munka és betegápolás a részem. Sose lesz kapcsolatom. Se gyerekem.
Apám 14 éves koromban halt meg.
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!