Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Egy anya megértheti, elfogadha...

Egy anya megértheti, elfogadhatja ezt? Vagy inkább ne mondjam meg neki?

Figyelt kérdés

Terhes vagyok, de abortuszra megyek.

Anyukámmal mindig nagyon jó volt a kapcsolatom, sosem voltak vitáink, veszekedéseink, mindig is támogatott, mellettem volt. Igazából nincs olyan, amiről ne tudna, ezért sem tudom, mit csináljak... Szeretném beavatni, elmondani neki, viszont ők a nevelőapámmal 3 évig próbálkoztak, hogy legyen egy közös gyerekük, de nem jött össze. Nem lett ettől egyikük sem lelki beteg, vagy ilyesmi, de azért gondolom csak kudarc nekik...

Ezért félek, hogy talán nem fogadná jól, ha elmondanám neki ezt az egészet.

2017. jún. 19. 12:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
62%
"akkor miért merül fel benned, hogy fájdalmat okoznál az elmondásával?" - tán, mert a meddőségi problémával küzdő nők egy része szentül hisz abban az ostobaságban, hogy létezik bármiféle kapcsolat az ő meddősége és a másik nem kívánt terhessége/abortusza között... és az ember kerüli a felesleges és értelmetlen konfliktusokat.
2017. jún. 19. 14:01
 32/75 anonim ***** válasza:
77%

Ne hallgass a sok károgóra, engedd el a füled mellett, ezeknek ez a napi örömük, hogy itt bújják az ABORTUSZ témakört, annak ellenére, h ő maguk betegesen ellene vannak, és azonnal rárepülnek az első ilyen jellegű kérdésre és szívják a kérdező vérét és folyamat beszólogatnak, undorító, primitív stílusban beszélnek és ítélkeznek megállás nélkül, számukra tök ismeretlen emberekről. Ennyit tudnak, semmivel sem többet! Szánalmas, tudjuk, de nem lehet velük mit kezdeni, ignoráld őket.

A lényeg: ez a te életed és döntésed, még véletlenül sem tartozol elszámolni valóval anyud felé, tehát ezen ne kattogj! Ha akarod elmondod, ha nem, akkor meg nem, ez csak rajtad múlik. Olyanról meg teljesen agyhalottság beszélni, hogy "joga van tudni róla", mert NINCS. Már miért lenne? Az ő életéről van szó?! Az ő testéről? Az ő egész életére lesz kihatással? Ja hogy nem? Akkor miről is beszélünk. Ha te úgy döntesz, na majd akkor fog tudni róla, de joga semmiképp nincs tudni róla.

2017. jún. 19. 14:01
 33/75 anonim ***** válasza:
34%
Kedves! Ha jól látom, senki nem említette még azt a lehetőséget, hátha anyukád nagyon is örülne a babának. Ismerek sok nagyszülőt, aki felvállalta az unokája nevelését és hálás érte a gyermekének. Anyukád lehet, hogy így kap egy vágyva vágyott kisbabát. Úgy, ahogy senki nem gondolta volna, de annál csodálatosabb. Szóval én a Te helyedben minél hamarabb elmondanám,had' örüljön. Persze nem várható el anyukádtól, hogy egyből így reagáljon. Adj neki egy kis időt a feldolgozásra. Rá fog jönni, hogy az életben szinte semmi sem úgy a legjobb, mint ahogy mi tervezzük. Mindannyian megelégedettek lehetnétek egy ilyen fordulattal. Senki érdeke és élete nem sérül. Szóval csak hajrá és egy nagyon jó pillanatban üljetek le egymással.
2017. jún. 19. 14:03
 34/75 anonim ***** válasza:
15%

Felelősségvállalás = megfelelő védekezés egy nem kívánt terhesség miatt vagy nemibetegség miatt.

A felelősség válalás nem a gyerek nevelésnél vagy az abortusznál kezdődik. Aki nem így gondolja az nagyon elvan tévedve.

Még mindig nem értem, és szerintem majd a halálos ágyamon se fogom érteni, h h a piicsába csúszik be még mindig a 21.szászadban egy nem kívánt terhesség. És akkor most jöhetnek a "jahj nincs 100%os védelem, blablabla"

Mindenki akkor meg ahányszor menjen abortuszra amennyire csak akkar, engem más kölyke nem érdekel.

Na, h a kérdésre is válaszoljak kérdező, tök mindegy, h elárulod neki vagy sem. Hiszen így is úgy is megváltozik valamilyen szinten anyáddal a kapcsolatod. Ha el mondod azért (biztos lesz véleménye) ha nem mondod akkor meg azért) (ez alatt azt értem, h átértékeli majd a kapcsolatotokat) na már most ha ezen a nyomvonalon haladunk tovább akkor "jobban jársz" , h ha elmondod, mert ha erős ténylegesen a kapcsolatotok akkor lehet, h megrezeg, de nem szakad egy feneketlen kútba.. Remélem érted, h miről beszélek.

2017. jún. 19. 14:04
 35/75 anonim ***** válasza:
71%

Igen, az anya élete! Nincs még semmiféle baba, van egy pár hetes fejletlen, önmagától levegővételre sem képes sejtcsomó, ami a nő teste által képes táplálkozni, ott lenni, létezni úgy egyáltalán. Úgy hogy nem, ez csak az anya élete és egészen addig, amíg a nő testében képes létezni és fejlődni az az embrió, egészen addig csak és kizárólag a nő döntheti el, hogy megszüli vagy elveteti. Hiába nem tetszik ez sok abfanatikusnak, attól ez még így van és nem mellesleg így is van rendjén! SENKIT nem lehet szülésre kényszeríteni, bármennyire is kapálóztok érte..

Másrészt meg halál unalmas már ez a szöveg, hogy a mi anyukáink is megszültek minket. És? Az az ő döntésük volt, ők akarták így és nem mi! Akkor most ezt miért kell a másik orra alá dörgölni? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Ahhoz, h anno engem is megszült anyum és h én pl most megszülöm-e vagy sem a magzatot? Semmi! Nem kell folyton mellébeszélni.

2017. jún. 19. 14:11
 36/75 anonim ***** válasza:
71%
"! Ha jól látom, senki nem említette még azt a lehetőséget, hátha anyukád nagyon is örülne a babának." - ez azért lehet, mert mások elolvasták a kérdést, miszerint a Kérdező a Kérdező abortuszra megy. Nyilván, mert nem akar most kihordani egy terhességet, és szülni.
2017. jún. 19. 14:14
 37/75 A kérdező kommentje:

Itt páran kicsit félreértették a dolgot (meg azok is, akik privát üzenetben az örökbeadásra próbálnak rábeszélni, vagy abortuszos videókat küldözgetnek).

Nem más megoldást keresek, hogy megtarthassam, vagy hogy szülhessek!

Nem akarok gyereket és ez ellen meg is tettem mindent, amit lehetett.

2017. jún. 19. 14:18
 38/75 anonim ***** válasza:
47%
Én pontosan olyan édesanya vagyok,akinek az egyik lánya egyetem alatt lett állapotos . Sokat vívódott,de elmondta ,először csak nekem. Velem 2 napig forgott a világ,nehéz volt örülni,de megbeszéltük és utána a család többi tagjának elmondtuk. Persze, hogy fogadjuk az új családtagot,hiszen ő mindannyiunkhoz tartozik. Ismét lesz gőgicsélés nálunk. Én megyek GyES-re ,a nap nagy részében nagyizni fog a fiúcska-már ezt is tudjuk. Együtt figyeljük a növekvő emberkét és nézegetjük ultrahangon a mozgását. Egy sokkal mélyebb,bensőségesebb , bajtársiasabb légkör lett az otthonunkban. Bátran bízz a felnőttekben ,sokszor eddig nem ismert jó jön elő a váratlan helyzeteknél.
2017. jún. 19. 14:23
 39/75 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező teljesen kár és felesleges minden szó, képtelenek felfogni!!! Szerintük olyan nem is létezik, hogy valaki védekezés mellett terhes lesz vagy max szökő évente egyszer, de akkor is találnak helyette inkább más kifogást és számukra csak a szülés létezik egyetlen opcióként, kicsit sem izgatja és hatja meg őket, h ezzel pl a te már kialakított életedet cs*esznék tönkre. Abban meg ne is reménykedj, hogy te ezen az oldalon valaha is normális választ fogsz kapni egyetlen egy abellenesektől is. Ez a lételemük, h kötözködjenek és ismeretleneket ítéljenek el csípőből.
2017. jún. 19. 14:24
 40/75 A kérdező kommentje:
De én nem azért akarom elmondani, hogy ő nevelje fel, vagy segítsen majd körülötte. Nem is akarom, hogy rajta és a legjobb barátnőmön kívül más tudjon erről az egészről.
2017. jún. 19. 14:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!