Rég volt. 😓De feledni nem bírom. Enyhül ha végre anya lehetek? Befolyásolhatja az abortusz hogy azóta nem estem teherbe? Vagy lelkileg betegített meg és az hat ki a szervezetemre?
Inkább lelki oka lehet.
Nekem 19 évesen volt abortuszom, 28 évesen vállaltunk tudatosan gyereket. Ahogy letettem a tablettát, 1 hónap után azonnal teherbe estem.
Problémamentes tökéletes terhességem volt.
Ritkán okoz meddőséget az abortusz, de semmi esetre sem kedvező a későbbi termékenység szempontjából, mivel megsértik a méh falát és emiatt problémás lehet a beágyazódás. Érdemes lenne nőgyógyászhoz ellátogatni és elmondani neki, mi a probléma. Az előző terhességed és abortuszod miatti traumát pedig mindenképp pszichológus segítségével fel kell dolgozni, mert ez a teher nem csak, hogy kihatással lehet arra, hogy mennyire sikerül újra teherbe esned, de egyébként is nehéz egy ilyen feldolgozatlan fájdalommal együtt élni.
Nem vagyok az abortusz híve, de azt sem gondolom, hogy hibáztatnod kellene magad a történtek miatt! A lehető legjobb döntést szeretted volna meghozni és abban az élethelyzetben ez tűnt a legreálisabbnak. Most 26 évesen egy normális párkapcsolatban teljesen másak a lehetőségeid és gondolom, munkád is van, laktok valahol a pároddal, stb, tehát a jelenlegi helyzetedben okkal nem merülne fel benned az abortusz kérdése. Az a lényeg, hogy a 18 éves önmagadat és az akkori döntéseidet ne bíráld felül az alapján, hogy MOST mit tennél azzal a háttérrel, amivel MOST rendelkezel.
A 2. válaszoló rosszul tudja, nagyon is sűrűn okoz olyan problémát, ami gátolja vagy a teherbe esést, vagy a megfogant élet beágyazódását.
Kérdező: remélem a pszichológus tud majd segíteni.
Hmmm... csodálom, hogy még nem jöttek ide a mocskolódók, de majd még jönnek szerintem. Mondjuk az igaz, hogy nem csak az akkori párod volt a hibás, és ha már itt tartunk, minden rosszindulat nélkül, ha még csak 10 hónapja vagytok együtt a vőlegényeddel, és már "régóta" nem esel teherbe, nekem ez is felelőtlenségnek tűnik kissé, de ti tudjátok. Normális esetben azt mondják, 1 év után lehet elkezdeni aggódni, előtte nem érdemes, ti meg csak 10 hónapja vagytok egyáltalán együtt. Mióta próbálkoztok?
Nézd, ha pont te vagy a kevés %, akkor peched van, de annak általában van orvos által észrevehető nyoma, pl. sérülés a méhben. Ha annyira aggódsz, akkor menj el dokihoz, mondd el neki, hogy mi volt, és hogy aszerint nézzen meg. És ha már úgyis ott vagy, lehet kérni beutalót, ha ránéznek a hormonjaidra, az nem árt.
De a pszichológus is segíthet. Lehet, tévedek, de nekem kicsit olyan érzésem van, hogy nem is azért akarsz gyereket, hogy a pároddal legyen közös gyereketek, hanem azért, hogy "jóvátedd" azt, amit hibának gondolsz. Ezt el kéne engedni, nem az előző gyereket fogod visszakapni. Magáért akard megszülni, és akkor jönni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!