Akinek volt egy vagy több abortusza?
"...ÉN életemet nem tudom a baba nélkül élni, hát elvetetem."
Javítanám, mielőtt megszólást kapnék érte: "Az ÉN életemet nem tudom babáVAL élni, így hát elvetetem."
Elárulok egy titkot: bizony, hogy képes vagy a jó modorra, de azt KI KELL ÉRDEMELNI. Te viszont egy icipicit sem érdemelted ki ezzel a másik életébe mindenáron beleokoskodó, belepofázó stílusoddal, sem azzal, hogy ismeretleneket nevezel gyilkosnak, azzal pedig pláne nem, hogy egy kalap alá veszed a nőket, akiknek szerinted a szülés a dolguk és pluszban még a saját értékrendedet akarod másokra ráerőszakolni. Pontosan ilyen stílust érdemelsz, semmivel sem jobbat.
Mondjuk egy csöppet sem lepődtem meg azon, hogy egyik neked szegezett kérdésre sem tudtál érdemi választ adni, ezért inkább kibúvókat kerestél és a stílusomra/modoromra hivatkoztál. Ez mindig így szokott lenni az ilyen csőlátású magzatfanitkusoknál, akiknek ez a pár hetes sejtcsomó mindennél és mindenkinél fontosabb!
Nem vagyok sem én önző, sem semelyik másik nő, aki nem akar gyereket! Ez veled a baj, hogy te is épp ugyanúgy személyeskedsz, csak nem veszed észre! Az, hogy neked és a te fantasztikus feleségednek és sógornődnek a gyerek a leghatalmasabb öröm az életében, a saját dolguk! Másnak pedig más a fontos és más az örömforrás az életükben. Mond csak, ezt valahogy, fel tudod fogni? Elhiszem, hogy nehéz, de ennyire csak nem lehetsz nehéz felfogású, hogy ezt az egyszerű dolgot ne értsd meg! A nőnek egyáltalán NEM dolga a gyerekszülés. Ez csak egy OPCIÓ! Hatalmas különbség van a kettő között. Másik példa a házasság. Az sem kötelező, csak egy opció. Van, aki él vele, van aki meg ne. Ettől még nem lesz egyik ember se, sem több, sem kevesebb a másiknál. És ez ugyanúgy igaz a gyerekcsinálásra/szülésre is!
"A másik dolog, hogy mivel te is itt vagy, és én is valószínüleg a szüleink nem úgy gondolkodtak, mint most ti."
Ez ismét csak egy teljesen értelmetlen, semmitmondó kijelentés volt. Nem rólunk van most szó! Az, hogy engem v téged v bárkit, aki él e Földön megszülte anno az anyja, ahhoz nekünk semmi közünk! Ők döntöttek így, ők akarták így és ez nem jelenti azt, hogy csak azért mert minket is megszültek, ezért nekünk is meg kell szülni gondolkodás nélkül egy esetlegesen nem kívánt gyereket. Bírom az ilyen semmi értelmi tartalommal nem bíró mondatokat amúgy a fanatikusok részéről. Nem tudnank érdemi dolgokat vagy tényeket felmutatni, ezért jönnek ezzel a "Téged is megszült az anyád" kijelentésekkel. Ha meg nem szült volna meg, akkor sem lenne semmi, hisz akkor nem léteznénk és fogalmunk sem lenne semmiről. És itt vége is lenne a történetnek, hisz ha valaki nem létezik, onnantól nincs értelme a továbbiakat boncolgatni.
Te azt nem fogod fel, hogy nem vagy abban a pozícióban és szerepkörben, hogy bárkinek is megmond, hogy hogyan élje az ő saját, tulajdon életét! Emberek vagyunk és mindenki követ el hibákat. Szerintem ritka az az ember, aki még az izgalom hevében nem próbálta volna ki akár egy picit is a védekezés nélküli szexet. Max szerencséje volt és nem lett belőle baj. Más meg kevésbé szerencsés. Nem mondom, hogy ezt így kell, hisz igen is az lenne a normális, hogy rendesen védekezünk, ha nem kell gyerek, de mind mondottam, hibázni akkor is emberi dolog. És senkinek nincs joga ítélkezni a másik felett, csak amiatt mert ő másképp él, gondolkodik és dönt.
Te éld a saját életedet úgy, ahogy akarod, én se és más se szól bele, hogy te hogyan és mikor szexelsz a feleségeddel és hogy ő hány gyereket szül meg, de akkor tedd már meg azt a szívességet, hogy te sem okoskodsz bele más életébe. Te éld úgy a sajátod, ahogy te jónak látod, a többiek is élik úgy, ahogy az NEKIK megfelel. Nincs ebben semmi nagy ördöngösség. Abba lehet beleszólásod esetlegesen, hogyha a feleséged terhes lesz, akkor mihez kezdjen azzal az embrióval, de onnantól kezdve, hogy a feleségeden kívül bárki más méhében van az az embrió, onnantól kezdve az égvilágon semmi, de semmi beleszólásod nincs!
"Én imádkozom azért hogy ti" - nos, ezen nem csodálkozom egy percig se... te az az ember vagy eszerint, aki jó alattvalóként elfogadja, hogy más döntsön helyette és a feje felett az ő életéről.
Kimaradni meg elvi képtelenség, ezzel a magatartással is döntesz, a gyermeket nem akaró ember(ek) ellen. (azt nem írom, hogy a majdani gyermek mellett, mert azzal sem értek egyet, hogy a legnagyobb rossz egy majdani ember számára a meg nem születés lenne)
"Kimaradni meg elvi képtelenség, ezzel a magatartással is döntesz, a gyermeket nem akaró ember(ek) ellen"
Oh, hát így van, akik nem akarják a gyereküket és erre akkor jönnek rá, mikor már lefeküdtek és nemiaktusuk volt. akkor szerintem IGEN kijelenthetjük ELLENÜK vagyok és maradok is így, mint ahogyan ti megölitek a gyerekeiteket, az ugyan úgy gyilkosság ez ellen vagyok természetesen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!