Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Megtartanátok, ha kiderülne,...

Megtartanátok, ha kiderülne, jogy down szindrómás?

Figyelt kérdés
Mindkét félhez szól a kérdés, hiszen ez a betegség az egész család életét megváltoztatná.
2017. máj. 13. 14:26
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Igen, ismerek én is agresszív down-ost, de nagyon aranyos, kedveset is. Ettől függetlenül , hiába önzőség, nem tartanánk meg.
2017. máj. 13. 14:51
 12/42 Betu ***** válasza:
64%
Nem semmi esetre sem. Nem véletlenül van ez a sok szűrési lehetőség. Ha már van ez a lehetőség kihasználnám , egyszerűen nem tudnék egy beteg gyereket sem kihordani, sem felnevelni. Ha időben kiderülne hogy baj van mindenképpen elvetetném.
2017. máj. 13. 14:52
 13/42 anonim ***** válasza:
31%

Egyértelműen igen a válasz, legtöbbjük felnőv teljes életet tud élni nem egy színész, tornász.. Down szindrómás él a világban. :)

23F

2017. máj. 13. 14:54
 14/42 A kérdező kommentje:
Sokat kell még fejlődjünk, hogy elfogadjuk ezeket a betegségeket. Nekem is. Én sem tartanám meg, mert alkalmatlan lennék a nevelésére. De minden tiszteletem azoké, akik becsülettel, szeretettel nevelik Őket
2017. máj. 13. 14:54
 15/42 anonim válasza:
79%

Sajnálnám,de nem.

2004. Jun 14.én volt egy 7.hónapra született halott babám.

Kiderült agyvérzést kapott bennem.. Évekig ki voltam készülve.De mai ésszel úgy gondolom mindenkinek jobb így .

De legfőképpen a babának..Neki is kijár az egészséges teljes boldog élet..

2017. máj. 13. 15:03
 16/42 anonim ***** válasza:
53%
Igen.
2017. máj. 13. 15:20
 17/42 anonim ***** válasza:
67%

Első gyereknél fogalmam sincs.. amikor vártuk a fiunkat, igaz nem került szóba a down szindróma kombinált teszt alapján, de tényleg nem tudom hogyan döntöttünk volna. Az a baj nem tudni, hogy enyhe vagy nagyon súlyos mértékben érintett, míg egy enyhe érintettség melletr jól fejleszthető, egy komolyabb eset testi gondokkal is járhat, a többiről nem is beszélve.

Második babánál egyértelműen nem tartottuk volna meg, a már meglévő gyermek miatt sem.

2017. máj. 13. 15:23
 18/42 anonim ***** válasza:
65%
Nem. Mert ha megszületne utána egy örök kínlódás és lemondás lenne az élet mindenkinek.
2017. máj. 13. 15:37
 19/42 anonim ***** válasza:
67%

Nem mert nem tenném tönkre a családott.

Sajnos látunk erre példát, egy beteg kisgyerek elvitte a család pénzét, nincs idejük erejük a nagyobbra, aki emiatt depressziós lett

2017. máj. 13. 15:37
 20/42 anonim ***** válasza:
81%
Első vagyok. Nem értem. Azért pontoztatok le, mert mi megtartanánk? Nehéz? Az. De _mi_ vállalnánk. Nem ítélkeztem senki felett és nem mondtam, hogy mindenkinek ez a legjobb megoldás. Csak azt, hogy mi megtartanánk. Ez kinek és miért fáj?
2017. máj. 13. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!