Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nőgyógyásznál hogy lehet...

Nőgyógyásznál hogy lehet közölni, hogy terhes vagy és nem akarod megtartani a babát? Vagy így egyszerűen bemegy az ember, megkérdezik mi a panasza, és kezdheti ezzel?

Figyelt kérdés
2017. márc. 8. 19:00
1 2 3 4 5
 31/44 1Léna ***** válasza:
21%

Kedves "16, "19 és Mindenki!

Csűrhető csavarható az értelmezés, de józan gondolkodással érthető, hogy mi is lehet a válsághelyzet. Ez egy MAGZATVÉDELMI törvényben szerepelő meghatározás, a magzat védelmében akit még nem lehet megkérdezni, hogy Ő akar-e élni.

Tehát a törvény az törvény.

Más kérdés, hogy nincs megfelelően vizsgálva a betartatása, de ami késik nem múlik. Lásd: sokáig bárki átlépte a sebességhatárokat arra hivatkozva, hogy mások is ezt teszik, mégis mióta nagyobb összegű büntetések vannak, kezd a rend javulni.

Csak azért mert a törvény lehetőséget ad bizonyos esetekben abortuszra, és sokan azt tapasztalták, hogy egyszerűen csak kérniük kellet, ettől még ez sok esetben, csak a felelősség alól való kibújás, illetve szabadosság, ami nem egyenlő a szabadsággal.

Aki nemi életet él az tudható, hogy terhesség is lehet belőle. Ha az a felállás, hogy lehet abortuszt kérni akkor kérni is fogják. Ezért lett a Magzatvédelmi törvény, amit sokan figyelmen kívül hagynak, vagy csak becsukják a szemüket.

Sok szemszögből látjuk a felvetett kérdést, én így látom. Ha csak egy embert is visszatarthatok a későbbi bűntudattól, ami nem lehet örömteli, akkor már megérte a fáradságot mindezt leírni.

Üdvözlettel 1Léna

2017. márc. 9. 23:17
 32/44 anonim ***** válasza:
76%

Kedves 1Léna, tagadhatatlanul újszerű és érdekes, ahogy magadat az Alkotmánybíróság szerepkörébe heéyezve át akarsz értelmezni egy hatályos magyar törvényt a törvényhozó szándékához képest, de tudod - szerencsére - a dolgok egyáltalán nem így működnek, amit te szeretnél, ahhoz egy másik törvény kellene, olyan, ami - remélhetőleg - sose lesz Magyarországon. Ma bizony az van - ezt kell lenyelned, ha tetszik, ha nem - hogy a törvény szerint a terhes nő önmaga jogosult dönteni a terhessége 12. - illetve fiatalkorú vagy egyéb okból korlátozott cselekvőképességű ember a terhessége 18. - hetéig, és nincs semmiféle fórum - újfent szerencsére - amelyik ezt egyáltalán vizsgálhatná.

Hogy te azt nehezményezed, hogy adott esetben "merjük" a törvény nyújtotta lehetőséget használni, hát az meg végképp a te egyéni problémád.

"Ha csak egy embert is visszatarthatok a későbbi bűntudattól, ami nem lehet örömteli, akkor már megérte a fáradságot mindezt leírni." - értem. És a felelősséget is hajlandó vagy vállalni azokkal szemben, akiknek pont elszúrod az életét, szétvered a családját, horribile dictu szemetesbe juttatod az újszülöttjét "áldásos" tevékenységeddel???

Na mert tudod, ha valamit még sose láttam, az a cselekedeteiért felelősséget vállalni kész harcos magzatvédő. Valahogy amint az okoskodásuk sikeres, és ennek valami valós negatív következménye lesz, már sehol sincsenek.

Na, ezek mennek kérlek...

2017. márc. 9. 23:49
 33/44 anonim ***** válasza:
81%

... és amit elfelejtettél idézni a törvényből:

5. §9 (1) A terhesség csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, az e törvényben meghatározott feltételekkel szakítható meg.

(2) Súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz.

...

12. §

....

(6)21 A súlyos válsághelyzet fennállását az állapotos nő, illetve - cselekvőképtelensége esetén - törvényes képviselője a kérelem aláírásával igazolja. Az állapotos nő cselekvőképtelensége esetén a terhességmegszakítással kapcsolatos véleményének kifejtésére a családvédelmi szolgálat eljárásában lehetőséget kell biztosítani.

2017. márc. 10. 00:01
 34/44 anonim ***** válasza:
18%

Egy abortusz, egy ártatlan baba megölése nem megoldás.

Ha nagyon nem kell, adjátok örökbe, tudok helyet pl. A Gólyahír Alapítványnál, ahol szülésig ingyen ott lehet a lány egy nagyon szép helyen, és ő választhatja ki az örökbefogadó szülőket orvos és ügyvéd párok közül, akik nagyon szeretni fogják a babát és mindent megadnak neki.

Akármi is van, írj és segítek valami jó megoldást találni, amivel egy kisbaba élete megmenekül.

Minden jót,

2017. márc. 10. 00:09
 35/44 anonim ***** válasza:
68%
" és ő választhatja ki az örökbefogadó szülőket orvos és ügyvéd párok közül, akik nagyon szeretni fogják a babát és mindent megadnak neki." - elég undorító dolognak tartom a Kérdezőt, vagy akárki nehéz helyzetben lévőt kihasználni, a számára rosszabb lehetőségbe belenyomni abból az aljas indokból, hogy az amúgy is jó helyzetben lévőknek még jobb legyen. Ez így szimplán undorító, már bocsi...
2017. márc. 10. 00:24
 36/44 anonim ***** válasza:
82%
Kezdjük ott, hogy nincs semmilyen "baba"! Van egy pár hetes kis embrió. A másik, hogy mégis mi a jó fenéért éri meg bárkinek is az örökbeadás, aki nem akarja a magzatot?! Ki az, aki önként és dalolva kihordja a terhességet és szenved 9 hónapig minden kellemetlenséggel, ami egy terhességel jár (van jó nehány) + vállalja az iszonyatosan fájdalmas szülést?! Testileg-lelkileg is nagyon megvisel egy nőt a szülés. És mindezt miért? Hogy az amugyis jól kereső és jó sorsú orvosoknak és ügyvédeknek még jobb legyen?! Nyilván megéri. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy felborítja a megszokott eletet az embernek egy terhesség és szülés + mindenki tudni fogja, h terhes, hisz titkolni nem lehet, aztán mikor látják h eltűnt a hasad és vele egyutt a gyerek is, aligha fognak faggatózni. Hogy van, hogy hívják blablabla. Aztán mit mond? Ja nem tudom, odaadtam valami idegen párnak? Aligha ítélnék el. Szóval hagyjuk már ezt az örökbe adás témát. Senkinek nem kell beranyat játszania, csak hogy X-nek meg Y-nak jobb legyen!
2017. márc. 10. 00:51
 37/44 anonim ***** válasza:
83%

#34, tökéletesen igazad van... kik is lehetnének autentikusabb forrás a terhességmegszakítás témakörében, mint a cölibátusban élő papok... hogy erre nem gondoltunk...

Keresztelőre meg nyilván a nőgyógyászt kéred fel:)

2017. márc. 10. 03:29
 38/44 anonim ***** válasza:
24%
Az szerintem nagyobb gáz, hogy ha azt mondod nem akarod, akkor nem mutat szívhangot. Ez a valóság durva elferdítése és az ember hazugságba való ringatása. Az a szív attól még nagyon is ver, az a pici gyermek attól még nagyon is él, hogy nem mutogatjuk és nem veszünk róla tudomást. Az is durva szerintem, hogy az abortusz feltétele a szívverés megléte. Pont mintha azért kellene meghalnia a kicsinek, mert él. :(
2017. márc. 10. 06:18
 39/44 anonim ***** válasza:
72%

Nálam másképp volt..

Mondtam, hogy terhes vagyok, megállapította a terhességet, majd mondta, hogy vegyem fel a családsegítőssel a kapcsolatot. Ekkor megkérdeztem, hogy ide kell majd visszajönnöm? Erre megkérdezte, hogy meg akarom tartani? Mondtam, hogy meg, és a védőnőhöz küldött tovább.

Valószínűleg azért volt ez, mert kevesen terveznek tudatosan gyermeket 16 évesen.

2017. márc. 10. 12:50
 40/44 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem annyit érdemes jelezni, hogy "nem tervezett terhesség", ebből már a doki sejtheti, hogy nem biztos, hogy meg akarod tartani.
2017. márc. 10. 16:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!