Nőgyógyásznál hogy lehet közölni, hogy terhes vagy és nem akarod megtartani a babát? Vagy így egyszerűen bemegy az ember, megkérdezik mi a panasza, és kezdheti ezzel?
Kedves "16, "19 és Mindenki!
Csűrhető csavarható az értelmezés, de józan gondolkodással érthető, hogy mi is lehet a válsághelyzet. Ez egy MAGZATVÉDELMI törvényben szerepelő meghatározás, a magzat védelmében akit még nem lehet megkérdezni, hogy Ő akar-e élni.
Tehát a törvény az törvény.
Más kérdés, hogy nincs megfelelően vizsgálva a betartatása, de ami késik nem múlik. Lásd: sokáig bárki átlépte a sebességhatárokat arra hivatkozva, hogy mások is ezt teszik, mégis mióta nagyobb összegű büntetések vannak, kezd a rend javulni.
Csak azért mert a törvény lehetőséget ad bizonyos esetekben abortuszra, és sokan azt tapasztalták, hogy egyszerűen csak kérniük kellet, ettől még ez sok esetben, csak a felelősség alól való kibújás, illetve szabadosság, ami nem egyenlő a szabadsággal.
Aki nemi életet él az tudható, hogy terhesség is lehet belőle. Ha az a felállás, hogy lehet abortuszt kérni akkor kérni is fogják. Ezért lett a Magzatvédelmi törvény, amit sokan figyelmen kívül hagynak, vagy csak becsukják a szemüket.
Sok szemszögből látjuk a felvetett kérdést, én így látom. Ha csak egy embert is visszatarthatok a későbbi bűntudattól, ami nem lehet örömteli, akkor már megérte a fáradságot mindezt leírni.
Üdvözlettel 1Léna
Kedves 1Léna, tagadhatatlanul újszerű és érdekes, ahogy magadat az Alkotmánybíróság szerepkörébe heéyezve át akarsz értelmezni egy hatályos magyar törvényt a törvényhozó szándékához képest, de tudod - szerencsére - a dolgok egyáltalán nem így működnek, amit te szeretnél, ahhoz egy másik törvény kellene, olyan, ami - remélhetőleg - sose lesz Magyarországon. Ma bizony az van - ezt kell lenyelned, ha tetszik, ha nem - hogy a törvény szerint a terhes nő önmaga jogosult dönteni a terhessége 12. - illetve fiatalkorú vagy egyéb okból korlátozott cselekvőképességű ember a terhessége 18. - hetéig, és nincs semmiféle fórum - újfent szerencsére - amelyik ezt egyáltalán vizsgálhatná.
Hogy te azt nehezményezed, hogy adott esetben "merjük" a törvény nyújtotta lehetőséget használni, hát az meg végképp a te egyéni problémád.
"Ha csak egy embert is visszatarthatok a későbbi bűntudattól, ami nem lehet örömteli, akkor már megérte a fáradságot mindezt leírni." - értem. És a felelősséget is hajlandó vagy vállalni azokkal szemben, akiknek pont elszúrod az életét, szétvered a családját, horribile dictu szemetesbe juttatod az újszülöttjét "áldásos" tevékenységeddel???
Na mert tudod, ha valamit még sose láttam, az a cselekedeteiért felelősséget vállalni kész harcos magzatvédő. Valahogy amint az okoskodásuk sikeres, és ennek valami valós negatív következménye lesz, már sehol sincsenek.
Na, ezek mennek kérlek...
... és amit elfelejtettél idézni a törvényből:
5. §9 (1) A terhesség csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, az e törvényben meghatározott feltételekkel szakítható meg.
(2) Súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz.
...
12. §
....
(6)21 A súlyos válsághelyzet fennállását az állapotos nő, illetve - cselekvőképtelensége esetén - törvényes képviselője a kérelem aláírásával igazolja. Az állapotos nő cselekvőképtelensége esetén a terhességmegszakítással kapcsolatos véleményének kifejtésére a családvédelmi szolgálat eljárásában lehetőséget kell biztosítani.
Egy abortusz, egy ártatlan baba megölése nem megoldás.
Ha nagyon nem kell, adjátok örökbe, tudok helyet pl. A Gólyahír Alapítványnál, ahol szülésig ingyen ott lehet a lány egy nagyon szép helyen, és ő választhatja ki az örökbefogadó szülőket orvos és ügyvéd párok közül, akik nagyon szeretni fogják a babát és mindent megadnak neki.
Akármi is van, írj és segítek valami jó megoldást találni, amivel egy kisbaba élete megmenekül.
Minden jót,
#34, tökéletesen igazad van... kik is lehetnének autentikusabb forrás a terhességmegszakítás témakörében, mint a cölibátusban élő papok... hogy erre nem gondoltunk...
Keresztelőre meg nyilván a nőgyógyászt kéred fel:)
Nálam másképp volt..
Mondtam, hogy terhes vagyok, megállapította a terhességet, majd mondta, hogy vegyem fel a családsegítőssel a kapcsolatot. Ekkor megkérdeztem, hogy ide kell majd visszajönnöm? Erre megkérdezte, hogy meg akarom tartani? Mondtam, hogy meg, és a védőnőhöz küldött tovább.
Valószínűleg azért volt ez, mert kevesen terveznek tudatosan gyermeket 16 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!