Nőgyógyásznál hogy lehet közölni, hogy terhes vagy és nem akarod megtartani a babát? Vagy így egyszerűen bemegy az ember, megkérdezik mi a panasza, és kezdheti ezzel?
Én kiegészíteném azzal, hogy amikor pozit teszteltem és elmentem a dokihoz, akivel közöltem, hogy megtartom és tovább küldött vérvételre. Ott a vérvételes nővér odacsapta nekem lekezelő hangnemben a kérdés, hogy megtartom vagy nem?
Na, ekkor néztem nagyot, hogy mégis mi a lókuki köze van hozzá NEKI? Ha azt mondtam volna, hogy nem, akkor nem szépen vesz tőlem vért, hanem belevágja a karomba a tűt, csak hogy tudjam, hogy ő most a nemtetszését fejezi ki?
Mondjuk én valószínűleg nagyon rosszul viselném, ha megkérdezné tőlem a doki, hogy megtartom vagy elvetetem-e a babámat.
Hiszen az lenne a természetes, ha doki automatikusan beszámolna a pici életjeleiről, állapotáról, megismertetne vele a monitoron, nem pedig sunnyogna, hogy nem mutat szívhangot, csak akkor, ha... (miért is?)
Hiszen az abortusz egy tök természetellenes, erőszakos beavatkozás - soha nem választanám ezt az opciót. :-(
Nem kell ezt felfújni, ELVILEG a dokinak alapból meg kellene kérdezni, hogy megtartod-e vagy sem. Mert attól, hogy neked egyértelmű, h megtartod, másnak épp ennyire egyértelmű, hogy elveteti. Tehát mindenki döntését tiszteletben kell tartani, nem pedig kikérni magunknak, hogy ezt mégis hogy meri. Nem kell semmilyen eletjelrol meg egyéb dolgokról beszamolnia a dokinak, hanem mindenek elott azt kell tisztázni, hogy meg lesz- tartva a magzat vagy sem. Mert ha nem, akkor teljesen feleseges Mini beszédet tartani arról a pár hetes embeióról.
Mint ahogy tiszteletben van tartva a te döntésed is, ugyanolyan alapon tiszteletben kell tartani a másik ember döntését is. Ugyanis csak azért, mert te egyértelműen megtartanád, koránt sem egyértelmű, hogy más is így cselekedne.
"Mondjuk én valószínűleg nagyon rosszul viselném, ha megkérdezné tőlem a doki, hogy megtartom vagy elvetetem-e a babámat."
Én is sok mindent rosszul viselek, amit az orvos kérdez, de ez van...az orvos nem a lelki társam, a munkáját végzi.
"Hiszen az lenne a természetes, ha doki automatikusan beszámolna a pici életjeleiről"
Neked. De egy orvosnak tudnia kell, hogy hogyan tovább. Nyilván ezért kérdez.
"nem pedig sunnyogna, hogy nem mutat szívhangot, csak akkor, ha... (miért is?)"
Ez így természetesen hülyeség, ha nincs szívhang, nincs abortusz sem.
"Hiszen az abortusz egy tök természetellenes, erőszakos beavatkozás - soha nem választanám ezt az opciót."
Ok, te nem, megértettük. De rajtad kívül mások is vannak a világon. Akik talán azt választanák. A világ, és az orvosi protokoll nem rád épül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!