Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Elvetetnéd a gyereked ha a...

Elvetetnéd a gyereked ha a párod nem akarná?

Figyelt kérdés
Ha pl. 32 éves lennél, és műtöttek már nőgyógyászati betegségekkel. Anyagi helyzeted is rendben van. Az orvos szerint is örülhetsz, hogy egyáltalán terhes lettél. A párod nem akarna gyereket. Elvetetnéd ha te szeretnéd?
2017. márc. 6. 09:02
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
42%

Nem vetetném el, mert nekem van döntési jogom. Persze mérlegelném a körülményeket hogy el-e bírnám látni egyedül, meg hogy mennyire számíthatok a szüleim, testvéreim segítségére. Ha a párom nem akarná csak, akkor vállalnám a gyereket, de akkor viszont megmondom a páromnak hogy ha tényleg nem akarja akkor szakítunk, és lemondhat a gyerekről, nem kérnék tőle se tartás díjat, semmit de akkor utólag 10-20 év múlva meg ne akarja látni a saját gyerekét.

Nyilván nem erőltetném rá a gyereket, de a kapcsolatunknak is vége lenne ha ő nem akarná. A többi a körülményeken múlik, ha nem bírnám ellátni akkor sem vetetném el, de akkor elgondolkodnék azon hogy inkább örökbe adom olyan párnak akiknek nem lehet saját gyerekük, viszont örökbe akarnak fogadni gyereket. Persze az hogy ilyen döntést hozzak igen csak olyan körülményeknek kell lennie.

2017. márc. 6. 09:49
 12/60 anonim ***** válasza:
40%

Igen. Nőként is úgy gondolom, hogy bár az én testemben fejlődik, ennek a gyereknek két szülője van, és mind a kettő hozhat döntéseket a sorsa felől. Elég szemétségnek érzem, hogy a férfi nem szólhat bele, pedig igencsak hatással van az életére.

Én úgy vagyok vele, hogy közös döntésnek kell lennie a gyerekvállalásnak, és ha az egyik fél nem akarja, akkor nincs baba. Fordított esetben sem engedném, hogy valaki rám kényszerítse, ha én nem akarom.

2017. márc. 6. 09:52
 13/60 anonim ***** válasza:
47%

Soha, semilyen helyzetben nem vetetnék el egy gyereket. (Mondom ezt egy missed ab után, az is pont elég szörnyű volt, de előtte is ezt gondoltam.) Ugyanakkor azt gondolom, a nőnek kell dönteni ilyen esetben, hogy vállalja-e akár egyedül is a babát.

Egy ilyen pasit viszont nem marasztalnék. Azért nem, mert nem szabad együtt maradni olyan emberrel, akivel a hosszú távú céljaid nem egyeznek. A gyerek egy nagyon fontos kérdés, ha a pár egyik tagja nem akar gyereket, a másik viszont igen - akkor sajnos nem illenek össze.

Persze ezt már korábban jobb lett volna tisztázni, akkor nem kerültél volna ilyen helyzetbe.

2017. márc. 6. 09:54
 14/60 anonim ***** válasza:
57%

"Elég szemétségnek érzem, hogy a férfi nem szólhat bele, pedig igencsak hatással van az életére. "

Ha nem akarok gyereket, teszek ellene. Férfiként és nőként is. Bocs, de én nem hiszek a véletlenekben. Ha nem akarsz gyereket, akár férfi vagy, akár nő, nem szabad kiengedni a védekezést a saját kezedből. Ez ennyire egyszerű szerintem.

2017. márc. 6. 09:56
 15/60 anonim ***** válasza:
60%

"Elég szemétségnek érzem, hogy a férfi nem szólhat bele"

Dehogynem. Nem kell kefelni, es akkor nem lesz gyerek. Gondolom a ferfit nem eroszakoltak meg.

2017. márc. 6. 09:58
 16/60 A kérdező kommentje:
Eddig akart gyereket. Megszakítással csináltuk ő azt mondta ha lesz annak is örülni fog.Eddig elítélte az abortuszt.
2017. márc. 6. 09:58
 17/60 anonim ***** válasza:
55%

"Nem kell kefelni, es akkor nem lesz gyerek."

Te csak akkor szexelsz talán, amikor gyereket akarsz? :O

2017. márc. 6. 09:59
 18/60 anonim ***** válasza:
47%

"Te csak akkor szexelsz talán, amikor gyereket akarsz? :O"

Nem, de amikor kefelek, akkor tudataban vagyok annak hogy ebbol akar gyerek is lehet.

Nem kefelek olyannal akitol egyaltalan nem akarnek gyereket.

2017. márc. 6. 10:10
 19/60 anonim ***** válasza:
68%

"Eddig akart gyereket. Megszakítással csináltuk ő azt mondta ha lesz annak is örülni fog.Eddig elítélte az abortuszt."

Akkor meg mi a kerdes? Nyilvan nem fogod elvetetni, o meg nyilvan fizetni fog. Ennyi.

2017. márc. 6. 10:11
 20/60 anonim ***** válasza:
66%
Ha ovszert huzott volna, nem fajna a kedves megszakitassal "vedekezo" parod feje.
2017. márc. 6. 10:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!